Prskalice

Nije postojala opcija kao dodatna oprema kopir grane kod AGS 600 EL, da je bilo ja bih to uzeo, već je bila AGS 600 E sa seriskim kopir granama koja je skuplja oko 1000 e.

Radi to dosta dobro, mada iskreno mislim da i obicni led farovi rade posao. Bitna ne pozicija odakle sijaju, a to je individualno za svaku prskalicu

Kakva su vam iskustva sa jar mez prskalicama, gledam nesto od 600 do 800 litara

Vidim da se pricalo o trapezu na agm, potrebno mi je jedno misljenje, da li bi taj sistem trapeza sa agromehanike (grane od 12m), mogao da nivelise grane od 8m?
Ja nesto mislim da ne moze, jer nisu iste tezine grana, i da bi tu trebalo nesto promeniti oko trapeza, ili mozda otezati grane, da bi se dobio isti efekat.

Ja sam počeo izradu trapeza od Agromehanike na 12m grane. Grane su teške 97 kg. Ja mislim da bi to moglo i na 8 m, mislim da težina nebi trebalo da je bitna ali nisam siguran. Po meni šta je tu bitno je udaljenost španera od krila odnosno da se nađe centar ravnoteže krila po vertikali da nebi u klizačima bio preveliki pritisak na jednu ili drugu stranu.

Visina je planirana i biće čekrk, samo nisam planirao klizače nego samo čekrk da diže i pusta a ona 4 šarafa će i dalje ostati u funkciji ili ću umjesto njih staviti 4 bolcna. Ja imam samo jednom godišnje dizanje grana kada prskam klas pšenice.

Nazad
Vrh