Prskalice

Ljudi ..krećem u završnu fazu sa kupovinom..znači sledećih 10 dana su ključni. Plan 800l , 12m kopir grane ,triplex nosač (može predlog za dizne)..on off iz kabine..da li bih mogao da nosim sa rakovicom 65? Sada nosim 660l moravu i 8 m grane. Može i da se novo bure puni na 600l dok ne nabacim na Mf uske točkove. Znači sigurno bi odradilo jednu sezonu dok ne stignu uskki točkovi.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Ljudi ..krećem u završnu fazu sa kupovinom..znači sledećih 10 dana su ključni. Plan 800l , 12m kopir grane ,triplex nosač (može predlog za dizne)..on off iz kabine..da li bih mogao da nosim sa rakovicom 65? Sada nosim 660l moravu i 8 m grane. Može i da se novo bure puni na 600l dok ne nabacim na Mf uske točkove. Znači sigurno bi odradilo jednu sezonu dok ne stignu uskki točkovi.

Ja sam uzeo Lechlerove keramicke dizne.
Idk 03
Idk 04
Idkt 04.
A ostalo mi je kuci sa stare prskalice
Idkt 03
Id 04

Ja sam uzeo sada IDTA 04 dizne, po meni IDKT ili IDTA ako ti cena nije presudan faktor, bar su meni tako prepuricivali svi.

Preporuka samo uzeti barem hidraulično dizanje, dušu dalo iako je ručno otvaranje.

Hvala na savetima, mislim da će biti mnogo još i hidraulika na svu ovu težinu..neće moći rajka to sve da podnese. Što se tiče dizni definitivni idu idta03..neka 2 i 3 za vetar. Planiram da radim sa 200l na h sve kulture. Ako ima još neki savet u vezi samopunjenja ..da li ima neka začkoljica na koju trebam da mislim? Planiram da je nosim da Mf 100ks i da napred ponesem bure od 200 do 400l kao dopunsko i da direktno pretočim u glavno.

Ja sam sa Rajkom 65 nosio neko vreme agromehaniku 660 lit žuto bure (jedan rezervoar) sa 12m granama ručno otvaranje bez prednjih tegova na Rajki. Kada je puna prskalica Rajka se malo človi i tada upravljaš kočnicama . Svaki kilogram dodatnog tereta na tu prskalicu je previše za R65 bez prednjih tegova. Dok npr. sa Skotarekom od 600 lit nije bilo problema zbog bližeg kačenja prskalice, drugačijeg oblika bureta i duplo lakšeg i slabijeg krila od 12m.

02 za vetar sa 200L/ha ti nece raditi nikako to je veliki pritisak i bice puno magle,tako da ce najmanji vetric praviti problem.

skoro da je tako, kada vjetra nema ide odlično..... imam plave dizne i trošim 180l na hektar..... mislim da je pritisak 4 bara.... ali nisam više siguran.....

još ove godine ostajem na svojoj rau prskalici, koja godinama radi odlično, samo je stavljeno novo bure, sa posudom za pranje ruku, od ovih iz ali bunara, nema greške.....

a kad budem kupovao drugu, poljske neću ni gledati, koliko sam vidio do sada, sve je to cirkus..... mislim da je polovna agromehanika 10puta bolja..... od nove poljakinje

ma bilo koja, vidio sam koliko je plastika kvalitetna, i sve je jasno..... od da kažem jeftinijih agromehanika je najbolja...... neću uspoređivati sa amazone ili john deere, to za nas većinu nije...... al agromehanika kvalitetom i cjenom zadovoljava.....

Sto da je ne uporedjujes sa amazone i ostalima?,siguran sam da bi nasao drustvo koji bi pricom dosli do te tacke da bi hvalili agromehaniku vise od bilo koje druge :haha:.

Ma sta god da kupi ako je dobro odrzava zavrsavace posao bez problema

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

A jasno je da, ali evo moja Jar-met je već oprskala 2000 kj, puknut jedan šaraf što služi kao graničnik grane i jedno crijevo samo. Arag i Udor komponente na njoj. I ja sam sam u fazi nabavke bolje prskalice, ali je i razlika 12000-13000 eura od ove koju sad imam, tako da sukladno sa cijenom nikako nije loša, a problema nikakvih nisam imao.

Ja sa 560 nosim agrometal 660l belo bure 15m krila mehanicko sklapanje ali ima hidrulicni cilindar za podizanje grana,miks posuda i iz kabine on off i podesavanje pritiska. Sama prskalica je teska 380kg merena prazna i kad je naspem do cepa stane 700l vode i plus pomocno bure 60l i kad je tako napunjena ful bez tegova je nosim ali vozim kao po jajima i prednjica blago lebdi. Tako da rakovica sa 800l bez tegova nema rabote a i hidraulik mora biti dobar jer kad je to sve puno ima sigurno 1100-1200kg.

Nazad
Vrh