Prskalice

Ja juče pazario Agromehanika 600 EL 12M fiksne grane 2100 e. Plan mi je da napravim piramidu za kopiranje i klizače sa sajlom za podizanje grana. Ako neko ima iskustvo oko piramide za kopiranje neka iznese iskustva pošto ima više varijanti a neznam koja se najbolje pokazala, ako ima neka slika još bolje.

Prelistaj temu, ja sam to radio. Ima i slika...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Gledao sam razne slike i koliko sam primijetio imaju dvije verzije. Jedna verzija je gdje se ram grana okreće u centralnoj osovini koja je postavljena uglavnom iznad krila. Druga verzija je kao kod prskalica Agromehanika sistem piramide sa dva štelujuća kosnika i taj sistem nema centralnu osovinu nego se grane njišu na tim kosnicima. Mene zanima koji se sistem ponaša bolje u praksi, a to bolje mislim da grane precizno prate horizontalu da se ne ljuljaju previše na promjenu nagiba traktora.

Tako sam i ja. Kum kupio novu AM 600 litara, mi metar i olovku u ruke i svesku pa polako sve kopirali....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

@Miladin
Dao si 2k eura za novu poluprskalicu koja nema ni kopiranje grana ni dizanje po visini ,odma novu je varis i seces.Ja se izvinjavam ali ovo ako nije smesno,nzm sta je ....bar neces delove juriti ,jel ?,ima ih na svakom cosku,taman posla da neko crevo pukne,gde bi nasao deo za nju da je to neka druga marka.

Dao sam dosta para za dva nova dajca a imam 3.5 ha zemlje nisam htio Tafea Mahindru ili nešto slično, imam staru Agromehaniku prskalicu staru oko 20g i još radi bez ijednog kvara čak joj ni ulje nisam nikad promijenio. Imam prijatelja koji ima Poljsku prskalicu staru 2g a radi godišnje 100 ha i prskalica se raspala za 2 g. Sad i on hoće Agromehaniku a staru nemože ni prodati.Nisu svi ljudi isti, neko ima pare i još vozi traktor imt558 a neko ima manje para pa hoće da vozi novog Dajca. Što se tiče izrade kopir trapeza i podizanja visine grana na prskalici se niti šta vari niti siječe. Grane imaju nosač sa 4 šarafa i to se isto ikoristi a vertikalni nosač iza prskalice ima dosta rupa da se zavrne drugi nosač klizač. Ja sam svakako bravar po struci i nije mi to problem napraviti a košta će me max 150 e, a EL 600 sa kopir granama je mislim skoro 3500 e.

A sto coveku kvarite srecu ?
Licno mislim da niko nije lud da veruje da je nesto od 2000e bolje nego nesto od 3000e.
Ja sam 10x vise povrsina sa sve repom odrzavao prskalicom koja je nova placema 650e, sad sam uzeo neku dosta skuplju i koja mi nije neophodna, ali sa nadom u bolje sutra da ce biti uposlena pun gas.

Ne kvari on meni sreću, kažem nisu svi ljudi isti. Evo i moj kum ima 2.5 ha zemlje radi ratarstvo i juče kaparisao novog Dajca 4055 E serije 62 ks, 27000 e, znam da 95 % ljudi to nebi uradilo ali on hoće tako, i ne radi u inostranstvu bavio se bravariom.

S obzirom da ste dali 50-60 k eura za dva nova traktora, trebali ste se oprostit još od tih 1400 i uzet lijepo fino original sa kopirnim granama i to je to...

Traktor nemogu napraviti moram da ga kupim, a da dam 1000 e i više što ja mogu napraviti za 150 e nebih baš da me toliko prave ludim. Kad sam mogao napraviti 7000 m2 plastenika u kojima ima nekoliko tona željeza, valjda mogu sklopiti još jednu ipo ili dvije cijevi.

Trebao si uzeti on off iz kabine, a i belo bure jer je ram jaci i kad uzimas belo bure uzmi i mix posudu da lepo operes svu hemiju i ne penjes se dok sipas. Posto sve to imas onda uzmi i hidraulicno podizanje grana, znaci kad okreces de komsija ima kukuruz pa dignes grane da ne kacis, a ako vec sve to imas onda uzmes i hidro grane glupo je kad si sve to uzeo da nema hidro grane jer kad imas banderu znaci da ne izlazis iz kabine.

Odosmo mi daleko, ništa meni od toga ne treba, dovoljno samo da ugradim kopir sistem, pa ja nemam godišnje više od 4 poluprazni prskalica da prskam.

Nazad
Vrh