Prskalice

To je previsoko,kod nas su losi putevi a covek koji vuce vodu ima 70 godina. Ne bi se sa tim igrao.

Crevo od gore. Ja tako. Prebacivanje traje 2-3 sekunde i nema gašenja pumpe. U svaku stane više od 1000L tako da ne moraš da izvučeš do poslednje kapi. Ako ti treba i poslednja kap (pošto je prskalica veća od 1500L) onda taj kraj creva što stavljaš u cisterne vežeš pored štapa. I kada spustiš u cisternu samo namestiš da vuče tamo kod slavine gde je najniže. Ostane bukvalno samo 2-3L vode.

Kocke imaju i jedan nastavak od 10ak cm sa krivinom na dole koji se odvija. Ja sam samo tu krivinu isekao i natakao ono crevo od vodokotlica rebrasto, kupio na meru 10m. Kada voda istece skroz ne fali nista prskalici da vuce vazduh. Mada i samo premestanje creva od jedne na drugu ne traje vise od par sekundi.

Jeli neko čuo za prskalice Badilli. Kod mene se pojavila u prodaji 600 l 12m grane hidraulično podizanje krila oko 1900 e. Cijena je povoljna ali neznam ko ih radi.

Kocke imaju i jedan nastavak od 10ak cm sa krivinom na dole koji se odvija. Ja sam samo tu krivinu isekao i natakao ono crevo od vodokotlica rebrasto, kupio na meru 10m. Kada voda istece skroz ne fali nista prskalici da vuce vazduh. Mada i samo premestanje creva od jedne na drugu ne traje vise od par sekundi.
Isto i ja…

ne deluju lose na slikama,sad kakve su ovako ko kvalitetu nemam pojma

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Agromehanika je 2150 e ali nema nivelaciju i nema brzo podizanje a ova Turska 1900 e a ima hidraulično podizanje, nemam podatak dali ima samonivelaciju.

Ja licno ne bih nikad kupio prskalicu bez nivelacije,imao sam takvu i znam kakvo je to sr...Nzm sto uopste gledate takve prskalice.Bitnije vam nivelacija nego hidro podizanje grana.

Sve preko 10 m nema smisla bez nivelacije.Imao sam prskalicu sa rasponom grana od 12 m i ide to kada je parcela ravna ali čim nije problemi, jedna strana ide u nebo, druga strana drlja po zemlji...
Najjači su oni koji namontiraju ublaživače udara na fiksne grane pa kad jedna strana opauči o zemlju bude odmah i špartanja ako je grana kadra da izdrži planinarenje.

Sve preko 10 m nema smisla bez nivelacije.Imao sam prskalicu sa rasponom grana od 12 m i ide to kada je parcela ravna ali čim nije problemi, jedna strana ide u nebo, druga strana drlja po zemlji...
Najjači su oni koji namontiraju ublaživače udara na fiksne grane pa kad jedna strana opauči o zemlju bude odmah i špartanja ako je grana kadra da izdrži planinarenje.
Samo skini one plasticne klizace i uzmes kozuru od slanine tanko nasecenu okreni tako da slanina ide do grane i klize,a suvi deo kozure na ram ide.

Imam AGM 440 L sa 8 m grane i znam kakva je muka kad se jedan kraj digne u nebesa a druga drlja iao je njiva na oko solidno ravna. Kad bih imao malo više zemlje i potrebu za nekom novom prskalicom, obavezno kopirajuće grane, sve ostalo manje više. Navigaciju nikako.

Nazad
Vrh