Prskalice

Ja nisam okretao traktor i prikolicu kad je sa kontra strane, to sam resio sa duzim crevom.
Skidanje i stavljanje na prikolicu, nije mi (pre)tesko, da imam cisternu morao bi i nju registrovati, a malu prikolicu ionako moram, a bas u vreme prskanja nema posla za nju, slobodna je.
Meni je najveci problem kod ovih cisterni sto ne izadje sva voda iz njih , ostane oko 150ak lit, ali vec sam se ispraksovao, stajem na vislji teren ili ponesem klocne pa podmetnem jedan kraj. Kada bi ih stavio na prikolicu kiperku ne bi bilo tih problema, ali bi bila nestabilnija u prevozu, pa mi je ovo bolje. Ima ko je i prevrtao prikolicu sa ovim kockama.

Pa i kod mene ce vuci sama vodu,ali prskalica je 1500L a kocke su 1000L,moram da iskljucujem i prebacujem crevo. Inace 6 kocki planiram da stavim na prikolicu to mi je za 4 prskalice.
Zvao sam za cisternu,od 8000L izadje oko 1000e,stane u zmajevku i ostane lepo mesta za hemiju da se natovari

Pa i kod mene ce vuci sama vodu,ali prskalica je 1500L a kocke su 1000L,moram da iskljucujem i prebacujem crevo. Inace 6 kocki planiram da stavim na prikolicu to mi je za 4 prskalice.
Zvao sam za cisternu,od 8000L izadje oko 1000e,stane u zmajevku i ostane lepo mesta za hemiju da se natovari
Zasto ih ne povezes dole u nizu sa okiten crevom i na kraju stavis ventil i prikljucak za prskalicu... one ce se kao spojeni sud jednako prazniti a svakako imas mogucnost da pojedine iskljucis direktno ventilom koji je na njoj

Svakao ne možeš vući vodu sam. Imaš pomoćnika. Pri kraju cisterne dok vuče vodu samo spustiš gas na ler da vuče i dok pomoćnik prebaci crevo iz prazne cisterne u punu cisternu (naravno odvre čep ranije) to je bukvalno 2-3 sekunde. Ne stigne da odvuče ni vodu iz creva na leru (jer crevo je fi 55-60 i generalno je kruto tako da mora biti dugačko bar 6-7m a ne da nišaniš uvek na knap kako ćeš stajati). Kada prebaciš crevu u punu cisternu samo gas koji hoćeš i nastaviš. Tako je kod nas i nema nikakvih problema.

Bidoni moraju da se fiksiraju u prikolici inače klize i šetaju.Okiten je krut, može da otkine slavinu pa možeš da se slikaš a ima creva po prodavnicama da se uklopi sve i bude funkcionalno a ne napravi problem niti neku štetu.

Sigurno bi pukla i sa nekim mekšim crevom a pogotovo sa okitenom,jedna moja kocka koja je bila na drvenoj paleti samo je malo dotakla patos prikolice i odmah je pukla na slavini.Ja sam ih nosio na Lozničkoj 5-5,5t prikolici i punjenje prskalice ide stvarno brzo ukoliko se na slavinu stavi crevo kolika je i slavina, oko 3", ne mogu staviti herbicid a prskalica 450l već puna.
Kocke sam punio onom ruskom kamom mislim da je 10ka,1000 lit napuni za oko 15 -17 minuta...
Sad radim manje zemlje pa ih i ne koristim.

Kolega, gde ima cisterna od 8000l da staje u zmajevku za te pare? Mozes li proslediti link ka njoj?

Ima u Osečini,meni je vec pravio septičku za vikendicu. Pre neki dan sam ga zvao i objasnio sta hocu i rekao mi je da pravi. Idu dole stope i unutar cisterne pregrade da ne talasa previse.
Posalji mi broj u pp pa cu ti poslati i broj i slike.

Svakao ne možeš vući vodu sam. Imaš pomoćnika. Pri kraju cisterne dok vuče vodu samo spustiš gas na ler da vuče i dok pomoćnik prebaci crevo iz prazne cisterne u punu cisternu (naravno odvre čep ranije) to je bukvalno 2-3 sekunde. Ne stigne da odvuče ni vodu iz creva na leru (jer crevo je fi 55-60 i generalno je kruto tako da mora biti dugačko bar 6-7m a ne da nišaniš uvek na knap kako ćeš stajati). Kada prebaciš crevu u punu cisternu samo gas koji hoćeš i nastaviš. Tako je kod nas i nema nikakvih problema.
Dok sam imao prskalicu od 600L punio sam sa prikolice iz kocki prirodnim padom,pustim odmah sva 4 creva i napunim za 2 minuta.
Sad je visa prskalica i ne bi moglo slobodnim padom.

Takodje prskalicu 660 litara punim prirodnim padom, u zmajevku stane 6 kocki od 1000 litara i to kad potrošim idem kući! Crevo koristim ono od nodet sejalice dovoljno i kruto i savitljivo, napunim prskalicu za 3 minuta, ne mogu hemiju da sipam... Ove godine planiram da spojim tih 6 kocki, da se prazne sve zajedno, da nemoram da prebacujem svaki put na drugu kocku...

Punim na isti način. Zavisi šta prskam, ako je nešto komplikovano obično i nestignem da sve uspem. Ako prskam suncokret sa onim kesicama onda to ide brzo, ako prskam sa hirošimom onda to traje.

Nazad
Vrh