Prskalice

Нисам ни гледао те увозне када сам видео код нас колико коштају одустао сам од куповине. Ја хтео од 600л и 12м гране када сам отишао у Бест и ко добро сам потрефио капију да изађем из авлије.

Мала од 440л је 1200евра, па шта ту има за 1200евра??? 3 цеви 30х30 буре које кошта 10000дин дизне, пластичне цеви за водовод, пумпа која кошта око 300евра и разводник од 50евра.

Samo me jedno interesuje,gde vučete septičke jame što imate za kanalizaciju iz kuća.Pošto sam siguran da 90% sela nema uređenu kanalizaciju i prečistače.Pa me baš interesuje otkud vam tolika briga za prskalice,da li dobro bacaju,da li cure po putu i takve stvari.Sad će smetati oni što imaju prskalicu od 440l i kojima ona služi a ne mogu da je promene.

Emigrant nešto si pobrkao, niko nije napisao da treba ukloniti te kojima cure prskalice na sve strane ali nije bitno.

Moze ona biti od 220 L, ali da se koristi kako dolikuje… ne rasipati, ne praviti stete, a najvise pomoci sebi u svemu tome.

Nebitno da li je velika ili mala i nova ili stara prskalica za rasipanje putem i zanošenje na tudje njive nisu krive prskalice već isključivo ljudski faktor, odnosno nemanje želje ljudi da se potrude da to reše. Ovaj sertifikat ništa neće promeniti po tom pitanju mada ako obuka bude dobra i stručna bilo bi korisno da se prodje. Moje mišljenje.

Poenta cele priče je da zastraše narod i uzmu pare.O nekoj edukaciji i rešavanju gorućih problema nema ništa.Imaćeš papir koji ćeš platiti određenom svotom novca koji ćeš verovatno ubaciti u registar gazdinstva kao dopunu da bi mogao da kupuješ hemiju i ispunjavaš uslove za dobijanje ovih silnih subvencija.

Emigrant nešto si pobrkao, niko nije napisao da treba ukloniti te kojima cure prskalice na sve strane ali nije bitno.
Kod mene se javio jedan lik i piše mi eseje kako smo mi seljaci najgori, bunimo se protiv litijuma, zagađenja a prskamo na sve strane, sve potrovasmo, ukinuo bi nam sva državna i evropska davanja i dao ovima što rade organsku proizvodnju...

Nazad
Vrh