Prskalice

Nije problem da se atestira ,neka se drže predavanja ali zašto naplaćivati .Verovatno će odabrani imati privilegiju da rade ateste i obuku a još verovatnije da nemaju pojma oko prskalica.
Ili će sada picapekači ili roštilj-majstori biti glavni ,pošto ovi iz pečenjera to ne umeju .

Evo sta kazu.

Otkud ja znam ... nema to ko da sprovede.
Kao i registracija balirki,beraca...trokut na svakoj masini da bude...markirano gorivo da kontrolisu....sve to dodje i stane.

Ovo sa obukom je mrtvo slovo na papiru,to nemakp valjano da sprovede,da poveze stanje u registru useva,ha koji su upisani u registar i srvarni ha koje jedno gazdinstvo obradjuje,jer ima zakupodavaca koji ne daju papire izdate zemlje za registar ,onome ko kupi zemlju u zakup,takodje ko ce da odredi kolicinu i am po jednom ha koje mogu da se upotrebe,jer zastita useva zavisi od vremenskih uslova u tekucoj godini,i nw moze se svesti na ogranicenu tj sablonsku primeni pesticida po ha,,a koje bi neko postavio limit,nisu bili u stanju da odrede subvencije po l dizela ,jer "nije pronadjen model",a ne ovo sve da mogu da sprovedu,covek koni "kida metlice u psenici" ,ima tim u ministarsrvu za takav odgovoran posao,kako da ne,sve ce svesti na uzimanje novaca po gazdinstvu,i nista vise.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Ove obuke se sprovode ...samo mnogima od nas je to gubljenje vremena i svi mislimo štace meni to valjda ja znam kako da prskam..uvek pametujemo
Evo ovako nesto sam ja dobio pre jedno 5..6..god..
58edb0925deae9ac7db21a1c3574c14a.jpg

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

nije u tome poenta dal sam znao ili ne kolko trosim vode ili ne dal uspe ili ne ...svima nama se kosulja jos uvek od napred zakopcava ;) tako da znamo mi svi sta i kako treba neko vise neko manje ,,,,a neko cese i dalje praviti pametan kao i do sad,,,,,,stvar je samo u tome dace po svemu sudeci ako budu primenjivali taj zakon sve naterati da polazemo te ispite, i onda sta smo time postigli?Sad pametujemo,,,,a posle izvesnog vremena podviti rep i lepo platiti ovaj papir koji se do sad dobijao posle odslusanih par predavanja......A uostalom meni je on trebao zbog drugih stvari bavim se povrtarstvom a da bi mogao prodavati na odredenim mestima su trazili ovaj papir i strogo vodenje knjige polja,,,ili evidenciju prskanja a ne zbog toga sto neznam prskati itd itd...zato:coffee::ppozdrav:i opusteeno

Poslednja izmena:
Ја када прскам прскам у вечерњим сатима евентуално тотал када радим онда и у подне. Али обавезно пазим на ветар за сада још нисам никоме направио штету прскањем. Мени јесу али ја никоме,највише ми иде на кур када ми кажу знаш ја морам да прскам јбг ако некоме начиним штету платићу али никада не плате.

Ja nemam kome da nacinim stetu njive oko mojih su odavano u parlogu.Samo da nije mnogo skupo, predavanja i polaganje.

Kod nas je pre više godina zadruga organizovala slušanje kursa i polaganje za taj sertifikat. Kurs je bio u PSS Vrbas, besplatno sve, jedno pre podne smo se tamo skupili, pokojni član foruma Milan Kosovac je držao predavanje, potom smo radili neki test (test lak i svi su položili), a sertifikate su trebali da nam donesu u zadrugu. Međutim nisu doneli za sve pa npr. ja nemam taj sertifikat...

Što se kursa tiče, ne kažem da se posle njega postaje stručnjak za prskalice i prskanje, ali je svakako koristan za nekog ko se za prskalice nije interesovao, sazna da postoje i drugačije dizne od mesinganih, sazna i da sita postoje različita, da postoje različiti protivkap sistemi da mu putem ne kaplje prskalica, kako da odabere dizne itd. E sad ako pored tog saznanja posle ima volje i sredstava da to primeni i malo modernizuje svoju prskalicu onda super. Na kursu se dobije i neka skripta koja može korisno poslužiti i kasnije. Sve u svemu, ne može nikom da škodi a nekom i pomogne...

Ја сам гледао нове прскалице то је садс безобразно скупо тско да ми је у плану да на пролеће моју одрадим. Проширим гране, заменим црева и ставим нове носаче дизни и дизне. Пумпу ћу носити да ми је ремонтују у НС, заменити балон узети онај што на себи има и за прање руку и ако успем направити за испирање флаша.

Nazad
Vrh