Prskalice

Po meni moze idkt 04, a i ja bi voleo da cujem druga iskustva.

Hteo sam da kazem da se kod injektorskih protok ne ogranicava na lepezi nego na rupici. Samim tim ne treba gusca sita, jer su preporuke za idkt 04 da su kao 2x02 pa da treba gusce sito. Ja sam slusao preporuke i kupio i gusca sita, ali kada sam video kako izgleda dizna ta gusca sam ostavio za obicne 02.
Prskam i preko 12km/ha i ide to sasvim lepo sa idkt 04 ako nema vetra, a ako ima onda idem sa idk 03. U zavisnosti od zeljene kolicine vode biraj neke od njih, idkt 03 ti ne bih savetovao.

[mention]nikollaa [/mention] idk 03 koristim kad idem 120l/ha, 05 kad idem 200l/ha i vise… Ako si resio bas IDTA onda uzmi 04…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ја нисам задовољан са Ид дизнама, рецимо увек би пре радио са Идк на 2 бара него са Ид на 4 бара, јел испод 4 бара Ид бар мени нераде лепо, а ни Идк испод 2....

Ове два млаза, тек ми се то ништа несвиђа ..

U knjizi Agromehanika Kranj piše, prskanje sa herbicidima pritisak od 1.5 do 3 bara, prskanje sa fungicidima i insekticidima od 3 do 5 bari.

Ja kad nema vetra koristim idkt i tu nema greske,kad veci vetar onda id04 na 2-2.5 bara i dobro odrade posao,nije idealno ali kad se mora onda je odlicno.

Kod vas kad kazete nema vetra to je za ostale delove srbije vec poveci vetar i pitanje je jel ici na njivu ili ne :LOL:.

ID 04 na 2-2,5 bar? Te dizne na tom pritisku cure, ne raspršuju tečnost. Ja nisam zadovoljan kako ID 03 radi na 3bar-a kamo li ID 04 na 2 bar-a. U svakom slučaju svako zna kako mu odgovara i vidi rezultate svog posla, pogotovo u prskanju pa prema tome tako i radi. Prskanje je jako široka tema.

ID 04 na 2-2,5 bar? Te dizne na tom pritisku cure, ne raspršuju tečnost. Ja nisam zadovoljan kako ID 03 radi na 3bar-a kamo li ID 04 na 2 bar-a. U svakom slučaju svako zna kako mu odgovara i vidi rezultate svog posla, pogotovo u prskanju pa prema tome tako i radi. Prskanje je jako široka tema.
Zato sam sad uzeo idk 04,da bi bolje radilo na niskom pritisku,ne cure dizne,da ne valja propao bi odavno. Nisam imao n8kad zakorovljen usev zato sto je 04id radila na nizem pritisku,i clan Fendt mi je drzao predavanje proletos,kako nista nece uspeti sa tim pritiskom,isprskam ja godisnje 700-900ha,i sa mojim skromnim iskustvom mozda nisam kopetentan,ali me cudi zasto mi Lechler aplikacija pokazuje da id 04 moze da radi na 2.5 bara,ta aplikacija uglavnom eliminise diznu iz tablice kad joj ne odgovara pritisak.

Јбт ја појма немам о тим дизнама и имам најобичније оне плаве 0,3 прошле год купио у Космос-промету све нове прскам тако годинама и никад нисам имао проблема чак и ам чистије њиве од других са тим триплдаблбабл по готово у Соји.

Nazad
Vrh