Prskalice

Trebao bi da zamenim dizne na prskalici, koja je vasa preporuka, dvoumim se izmedju IDKT 04 ili IDTA 04? Ili moza ipak bolje 03? Iako imam tripleks nosace ova bi mi dizna bila univerzalna za herbicide, insekticide i fungicide? Najveca mi je dilema da li IDKT ili IDTA Za dubinsko imam 06 diznu obicnu iako i ne prskam na crno.

Ja imam idkt 04 i neke arag 04 sa dva mlaza… ove druge mi se vise svidjaju jer imaju dve dvojke mlazove… a ove idkt imaju dve 4 ali iznad te dve ima jedna keramicka propusna koja je za 04 velicinu i onda iza nje naglo opadne pritisak i budu krupnije kapi nego sa ovima sa dve dvojke.. ali odrade lepo i one.

Ja imam idkt 04 i neke arag 04 sa dva mlaza… ove druge mi se vise svidjaju jer imaju dve dvojke mlazove… a ove idkt imaju dve 4 ali iznad te dve ima jedna keramicka propusna koja je za 04 velicinu i onda iza nje naglo opadne pritisak i budu krupnije kapi nego sa ovima sa dve dvojke.. ali odrade lepo i one.
Uzmi IDK 04 i uporedi proreze sa IDKT 04. Nisu isti pa onda ne može biti dve 4, dosta su tanji prorezi na IDKT od IDK pa bih ja rekao da su i kod Lechlera 2x02 na jednoj IDKT04. Onako po sećanju, da ne idem sad do prskalice da proveravam...

Te Arag su TFA ,isti djavo ,twin fan air ,tj dva mlaza injektorske.Mislim trebalo bi biti isto kao i Lechler idkt ,ako pise 04 ,onda mora biti obe rupe po 02 ,kako te tvoje izgledaju moze neka slika ?.

Injektorske dizne su sa vecim rupama gde prave lepezu jer osim vode mora i taj vazduh koji pokupe da izadje. A na ulazu u diznu je rupica koja ogranicava protok za 04. Tako da ta teorija od 2x02 po meni nije tacna...

Jeste,i meni je to bilo jasno kad sam gledao dizne kad sam ih kupio,ali zaboravio do sad ....evo na slikama se vidi to sto ti kazes.
Ja sam ga i pogresno razumeo onda,mislio sam da je poredio dve injektorske dizne,kad je spomenuo Arag sa dve rupe,ali to je kod njega neka obicna onda samo twin mlaz ima.Mislim da te obicne dizne su u istoriju otisle,nema potrebe koristiti ih uopste,to koliko god mali pritisak da se koristi uvek ima magle tj zanosenja hemije gde ne treba....jeb.. dizne.IDTA koliko vidim su jako slicne idkt ,nesto drugaciji ugao mlaza imaju i najbitnije sto mogu se koristiti pri mnogo vecim brzinama,stoga kome se zuri,ko ima puno da prska,nek razmisli o njima,za sve nas sitne farmere id,idt ,idkt su sasvim dovoljne.Ja bih uvek dao prednost duplom mlazu.

Poslednja izmena:
IDKT 03 i IDTA 03, nekako 03 ne volim samo zbog vetra jer treba mirno vreme bas da bude, jer svasta bude u sezoni... IDTA podrzava vece brzine kretanja, i veci pritisak od 4-8 bara joj je preporula za rad, i drugaciji ugao mlaznice i kroz prvu mlaznicu ide 60% preparata a kroz drugu 40%

Tako je ove arag su obicne kratke… i kada je mirno vreme ili nema opasnosti za susedne parcele ond koristim njih jer sitne kapi koje se vrtloze kao magla mnogo jace deluju na travu jer sa svih strana dobije otrov…

Ja sam bio napisao da se porede idk i idkt, obe su injektorske, pa prema tome prorezi treba da propuste i vodu i vazduh na obe. Na obe je ista rupica ali prorezi nisu isti. Pojedinačni prorez na IDKT 04 je manji nego prorez na IDK 04, i otprilike odgovara veličini proreza na IDK 02 pa je u tom smislu rečeno da četvorka odgovara kao dve dvojke.

Injektorske dizne su sa vecim rupama gde prave lepezu jer osim vode mora i taj vazduh koji pokupe da izadje. A na ulazu u diznu je rupica koja ogranicava protok za 04. Tako da ta teorija od 2x02 po meni nije tacna...
Nije tacna tako je… nisu dve dvojke na idkt odgovorno tvrdim imam ih oboje na oko se vidi razlika… a i u radu se vidi.

IDKT 03 i IDTA 03, nekako 03 ne volim samo zbog vetra jer treba mirno vreme bas da bude, jer svasta bude u sezoni... IDTA podrzava vece brzine kretanja, i veci pritisak od 4-8 bara joj je preporula za rad, i drugaciji ugao mlaznice i kroz prvu mlaznicu ide 60% preparata a kroz drugu 40%

Kojom brzinom km/h želiš da radiš i sa koliko vode po ha?

Pisao sam već jednom, za dizne i vetar je samo buran pritisak, sve ostalo su priče za malu decu

Da li neko ima agromehanikinu prskalicu od 3000 litara sa 18m granama interesuje me kako se pokazala narocito grane?

Tako je bas u pp jednom kolegi kazem ja kd sa idkt 04 nagazim preko 12 na sat ode pritisak iznad 4 e onda ima mahle i sa njima i zanosi ako duva vetar.

Ima kod nas 2500.. ali mislim da su one 15m grane sto se rasklapaju onako jednom pa jos jednom.. peglaju je bas brzo i kazu da malo oce da napuknu krila :)

Nazad
Vrh