Prskalice

Vidim da neki kod nas koji su sa 539 vukli 1500-2000 litara su prekacili na min 60ks a najvise za 80ks.
Poredjenja radi atomizer za voce od 1000 litara sa vetrom 170cm sam jedva vukao sa 539. Kad potrosim pola vode onda ide dosta bolje. E sada kod ratarske prskalice je manja snaga potrebna na kardanu ali je podloga mekana (u vocnjaku je tvrdje), tako da je to tu negde.

Pricao mi jos jedan kolega 577 bez prednje vuce sa prskalicom 2000l u novom prohodu mora u rikverc pa da zalece malo, inace 3 ne moze da ide.

Ah, mislio sam na traktor. Prskalice pretpostavljam da su od 9.5 pa do 12.4 max.
Drastično opada vučna sposobnost kada se stave uski točkovi.

I kod mene drugar se zalio da je prošle godine 577 bez dv sa pološim motorom imao problem sa 1500, jes uske gume na 577. Normalno u teskim uslovima imao problema.
NA ti NH imaju prednju vucu sto dosta pomaže u toj situaciji.

Kazem sve zavisi ko radi, sta i koliko.
Ako radis da ne kazem male njive 400m on kad uhvati zalet i malo se pari eto caskom kraja, al kad udje u table po preko 1500m i ima i dolje vlaznije i brega tu ne sme da bude rizika.

N.A, sad ga i ti.... Nisam rekao da stavi duplake 18.4 ali se i preteruje kada se stave točkovi 9.5, ili nešto šire, na traktor a vuku se prskalice od 2-3.000 lit. i 21m + granama. Koliko se sa takvim granama smanji broj prohoda? Poprilično. E jbg onda žrtvuj malo i od useva, a ne da se stavljaju točkovi bicikla i onda kažu ne može, teško mu.... Jbt da mogu stavili bi 8.3, da se provuku između dva reda žita a da ne pogaze usev..... A o ugaženoj vlažnoj zemlji koja ostane nakon takvog konvoja da i ne pričamo.
Si vido na stranim sajtovima prskalice zahvata 21,24,27m? Uglavnom su sve na širokim i velikim točkovima. Nije to džabe tako.
Uostalom neka svako radi kako hoće i kako može. Ja, lično, ne bih previše težio (pre) uskim točkovima u kombinaciji sa tako zahtevnim oruđem.
I da, samo sam "na glas" razmišljao kako traktoru opada sposobnost kada dobije uske točkove. :ppozdrav:

Opadace traktorima jos dugo sposobnost. Nemamo mi prostranstva za tolike zahvate. Sta fali da traktor 100 130 ks prska? Potrosnja? Rus sa dobrim njivama i velikom prskalicom trosi ko 539.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Opadace traktorima jos dugo sposobnost. Nemamo mi prostranstva za tolike zahvate. Sta fali da traktor 100 130 ks prska? Potrosnja? Rus sa dobrim njivama i velikom prskalicom trosi ko 539.
nt from my Mi A3 using Tapatalk
Tako je kolega.Jedino sto bi mogla biti kabina malo bolje zadihtovana zbog hemije ali bice i to jednog dana .....

Koliko moze biti tesko zameniti membranu na Agromehanikinoj pumpi 105l? Oznaka pumpe je BM105/20

Danas u ovom rezervoaru bilo nekako belicasto ulje,sada gledam opet se zuti.

Poslednja izmena:
Nije ni malo teško, samo odviješ ova 2 inbus šrafa na ove dve da tako kažem uzengije i kad odvojiš ove dve polutke sa crevima odviješ ove aluminijumske dekle sa 4 inbus šrafa i videćeš sam

Poslednja izmena:
Ta 4 inbus šrafa nekad jako teško može odvrnuti, zapekne nenormalno. Pomaže malo da ih kucneš čekićem...

Okej,sutra cu da porucim membrane i te gumice sto ulaze te plastike pa kada stigne da se isprobam u remontu. Majstor mi rekao 200e za remont....

Nazad
Vrh