Prskalice

Da,inace bez te slike sto se vidi sta je unutra,ja sam isto mislio da tu nema nista i taj zuti deo je samo za merenje pritiska vode.

Od 1000l pravi je firma Varmax iz Smedereva.. vidim da su zadovoljni ljudi sto je imaju,bas sam kontaktirao Bojana Svabu Mojsu i samo reci hvale za nju...nije cena napucana ali odradjena dobro,gledao sam i Agromehaniku od 800l mnogo para za moje potrebe posteno.mogu ja da je priuatim ali i ova ce zavrsavati posao

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Колико изађе јефтинија од агромеханике?

Колико изађе јефтинија од агромеханике?
2850 je od 1000l sa tri bureta,glavno za pranje i ispiranje...triplex se doplacuje mix posuda takodje i on off iz kabine pa i sve to da doplatis opet jeftinija ispadne ne moze da preskoci 4000e ako ti to bas sve treba..po meni mix posuda ne mora do sad sam miksovao i bez toga

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Na agromehanikom razvodniki od 5 sekcija kada jednu iskljucim desi se da mi spadne pritisak na manometru bas dosta, i onda kada probam da stelujem na onom malom tockicu nista se ne desava. Sta moze to dq zeza?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Kod mene isti problem, ali je Ag Tronik 14. Od pocetak pada pritisak ako jedan sekcija zatvorim

Član Danger je napisao lepo ,kako štelovati razvodnik.
Pročitajte.

Kod mene na Vicon sa pumpe voda pod pritiskom ide do mix posude,tu ima ventil kojim vodu saljem ili kroz mix posudu ili pored nje i ide gore crevom na razvodnik.Znaci kad ide na mix posudu ,to je to,sva kolicina vode koju pumpa gura ide kroz nju,nigde drugde.Iz mix posude hemija koju gura ide gore u bure kroz neku debelu plasticnu cev koja ima rupice u donjem delu bureta,nesto kao mali mesac da kolko tolko promesa hemiju sa vodom.
Jel kod tebe ovaj ventil ide pre razvodnika, ako sam te dobro razumeo? Što zatvara povrat pa sva voda ide na mix posudu. Pitam, jer mozda je bolje posle razvodnika, da ne trpi ovako pumpa, mada nisam primetio da menja zvuk.
Posto sam ja sad kod mene ubacio slavinu na crevo izmedju pumpe i razvodnika, I kad prigusim povrat (skoro pa do kraja), onda imam dobar pritisak za ispiranje, tu oko 5 sigurno, kad bi je zatvorio verovatno na oko 7-8 za kojim nema potrebe.
Protokomer ti je senzor protoka vode.

Nema povrata,pun protok pumpe ide kroz mix posudu ako preko tog ventila usmerim vodu na istu.
Nemam slika,ali isti model je na video snimku,pauziraj izmedju 2 i 3 sekunde(jos bolje 10 sekunda) i ta 2 crna creva napred sto idu do,i iz mix posude,to je to.Ventil ako okrenem,taj dole,voda ne ide dalje na razvodnik,nego sve kroz mix posudu i nazad u bure.

Aha, vidim. Ček, onda ako zatvoriš taj ventil, tebi ne izvlači hemiju iz posude dok je ne otvoriš? Samo ti radi dizne u posudi?
Ja sam kod mene uradio onako kako sam napisao, pa videcemo dal ce biti problema.

Trebala bi mi T racva,spoljasnji fi 30mm,nesto prepravljam na prskalici. Moze li se ovo negde nabaviti,ako neko zna?

Kod strugara napraviš 2 cevi na meru. Jednu dužu drugu kraću. Dužoj probušiš rupu na sredini, kraću tamo zavariš i gotova račva. Mislim, ako ne nađeš plJastičnu što kolege spominju.....

Mi smo napravili od cevi. Po prodavnicama nigde nisam mogao naći plastične T racve, a vašara nije baš ni bilo u blizini.
Tako da sada dovod za ispiranje ambalaže ide direkt sa creva što ide od pumpe do razvodnika, preko T racve, posle nje ide slavina kojom prigusujem povrat, i povecavam pritisak do posude. Po mojoj proceni, pritisak bude oko 5-6 bara, a može i veći, ako je zatvorim skroz. Ovo je slobodna procena, jer mi je pre posuda isla preko razvodnika, pa sam podizao pritiska na 4-5 bara zavisno kakva je hemija i ambalaža u pitanju, pa po ispiranu osetim koliko jako "gura". I to sad na leru, a nisam primetio da pumpa mena zvuk. Jedino bi možda trebao I mesac ovako prebaciti, jer ono debelo crevo za povrat je išlo dole u bure, I dobro izmesa dok punim, a sad se bas vidi da je dole čista voda, a gore hemija "pada" kako ide iz one posude. Mada, kako završim sa ispirsnjem, i otvorim ovu ubačen slavinu, brzo se izmesa.

Evo jedan sistem iz naseg sela, kako za mali traktor zakaciti veliku prskalicu
61eb52413ff7b2cebeb257a8db81276e.jpg

Nazad
Vrh