Ja opet ne vidim potrebu za manometrom u kabini,ne podesavas to svakog minuta pa da trebas stalno gledati u isti.Iz kabine traktora se vidi jasno,sem ako nije vucna,koliki je radni pritisak.Ali,dobro,svako ima neko svoje misljenje i to je ok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja opet ne vidim potrebu za manometrom u kabini,ne podesavas to svakog minuta pa da trebas stalno gledati u isti.Iz kabine traktora se vidi jasno,sem ako nije vucna,koliki je radni pritisak.Ali,dobro,svako ima neko svoje misljenje i to je ok.
Koje dizne imas? Tj koji im je ugao prskanja? Sto ne probas 17 redova?Danas sam ponovom prskao, ajden isu ni njive u metar al ne uklapa mi se uvek oko 5l vode fali i sad krenem u analizu.
Stvar je prosta,brzina,pritisak i promer dizni su ok, ali preklop velik.
Posto je sejano sejalicom 4 reda pre sa prskalicom 10m sam hvatao 14 redova, znaci ukupno 9.8m efektivno, preklop 20cm skolski, sa ovom od 12m teram 16 redova i tu imam 11,2m efektivno, znaci preklop je 80cm, od stare vise za 60cm, skoro jedan ceo red.
Repu idem 21br od tocka do tocka,na jednoj njivi imao sam 2 prohoda sastavi bili 22 br.Tacno se ocrtalo zute strafte da je dobila manje hemije,prskana cerkospora.To ti dodje na 16 brazda kuruza od tocka do tocka,posle tog idem 15 br i nema zimeNe razumem zasto teras 16redi kada na 17 se uklapa odlicno. Do komsije ako je soja odmaknes se 8redi ako je kuk 7 redi i gas. Ili ako bas hoces 16 zbog sejalice 4x4reda obda ugasi levu/desnu krajnju diznu (pretpostavljam da imas tripleks) i u krug teras.