Prskalice

Ja opet ne vidim potrebu za manometrom u kabini,ne podesavas to svakog minuta pa da trebas stalno gledati u isti.Iz kabine traktora se vidi jasno,sem ako nije vucna,koliki je radni pritisak.Ali,dobro,svako ima neko svoje misljenje i to je ok.

Koliko kosta ovaj digitalni manometar?Nevidim potrebu za manometrim u kabini ako je stelovanje pritiska ostalo na prskalici

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Po meni nije loša stvar,nema potrebe za okretanjem nazad i eventualno gaženje reda pod kulturom ili čak prelaza u drugi red,ukoliko se regulator pritiska sa ventilima za grane recimo podigne na povoljnu visinu sve je na dohvat ruke.
Druga stvar,prilikom pada pritiska usled nestanka tečnosti sigurno znam dokle sam poprskao površinu a odakle sam recimo 10-15 metara prskao sa smanjenim pritiskom koji ću na tom mestu smanjiti kada budem naišao drugi put sa punom prskalicom...

Poslednja izmena:
Danas sam ponovom prskao, ajden isu ni njive u metar al ne uklapa mi se uvek oko 5l vode fali i sad krenem u analizu.
Stvar je prosta,brzina,pritisak i promer dizni su ok, ali preklop velik.
Posto je sejano sejalicom 4 reda pre sa prskalicom 10m sam hvatao 14 redova, znaci ukupno 9.8m efektivno, preklop 20cm skolski, sa ovom od 12m teram 16 redova i tu imam 11,2m efektivno, znaci preklop je 80cm, od stare vise za 60cm, skoro jedan ceo red.

Danas sam ponovom prskao, ajden isu ni njive u metar al ne uklapa mi se uvek oko 5l vode fali i sad krenem u analizu.
Stvar je prosta,brzina,pritisak i promer dizni su ok, ali preklop velik.
Posto je sejano sejalicom 4 reda pre sa prskalicom 10m sam hvatao 14 redova, znaci ukupno 9.8m efektivno, preklop 20cm skolski, sa ovom od 12m teram 16 redova i tu imam 11,2m efektivno, znaci preklop je 80cm, od stare vise za 60cm, skoro jedan ceo red.
Koje dizne imas? Tj koji im je ugao prskanja? Sto ne probas 17 redova?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne razumem zasto teras 16redi kada na 17 se uklapa odlicno. Do komsije ako je soja odmaknes se 8redi ako je kuk 7 redi i gas. Ili ako bas hoces 16 zbog sejalice 4x4reda obda ugasi levu/desnu krajnju diznu (pretpostavljam da imas tripleks) i u krug teras.

Moja je isto 12m uvek prskam 18 vrsta i nisam primetio nesto ne oprskano. Dizne su obicne 4-ke.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ne razumem zasto teras 16redi kada na 17 se uklapa odlicno. Do komsije ako je soja odmaknes se 8redi ako je kuk 7 redi i gas. Ili ako bas hoces 16 zbog sejalice 4x4reda obda ugasi levu/desnu krajnju diznu (pretpostavljam da imas tripleks) i u krug teras.
Repu idem 21br od tocka do tocka,na jednoj njivi imao sam 2 prohoda sastavi bili 22 br.Tacno se ocrtalo zute strafte da je dobila manje hemije,prskana cerkospora.To ti dodje na 16 brazda kuruza od tocka do tocka,posle tog idem 15 br i nema zime

Na agromehanikom razvodniki od 5 sekcija kada jednu iskljucim desi se da mi spadne pritisak na manometru bas dosta, i onda kada probam da stelujem na onom malom tockicu nista se ne desava. Sta moze to dq zeza?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Nazad
Vrh