Prskalice

Ipak sam kupio drugi par matica-vijak injektora (sa šeširićem). Samo mi jedno nije jasno, čemu služi rupa u četvrtci šešira? Ako je poenta ovog šešira da ne dozvoli ulaz vazduha kroz vir, čemu onda rupa? Da li je ona namenjena za montažu nečega (npr. mešača), ili se sa ovim šeširom ni ne stvara vir pa onda rupa ne smeta?

Bolje da nisam kupio! Slomio sam danas pri montaži taj vijak sa šeširom. Pukao je prilikom stezanja na navoju, sam šešir je ostao čitav. Mnogo je to slabašno napravljeno, ajd' ovde sam ja kriv, ali razmišljam sad - kod vađenja filtera iz injektora mora baš dobro da se cima i vuče da filter izađe, ne znam kako će to izdržati ovaj slabašan navoj na vijku injektora...

Jel ima neko uparenu fm 750 navigaciju i ag tronik14?
Imam ja delimicno. Imam graficki prikaz prskanja na agtronic-u i kad palim gasim prskalicu pali i gasi crtanje na fm-u

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
e5ab529f35511a3fb2638a6876624af6.jpg

Pozdrav dali je neko repario razvodnik na prskalici agromehanika? Pravi mi problem jer onaj tockic za regulaciju pritiska ne radi kad treba spustiti pritisak. Moram zaustaviti pumpu pa tek onda smanjivati pritisak i onda kreniti prskati. Msm u radu se ne moze smanjiti pritisak a moze se povećati. Ili je najbolje kupiti novi razvodnik

Na taj crni okrugli deo koji viri izvan crvene matice na kojoj podesavas pritisak samo zavrnes jednu obicnu metalnu selnu za creva i resen problem

@dukej
Kako si polomio?Sesir okreces do blagog stezanja,onda drzis sesir i dotezes sa donjim delom,normalno ne treba to mnogo jako,ima gumica koja dihtuje.
Kada budes montirao filter,poklopac sa gumicama namazi Grafitnom masti,ide lakse montaza-demontaza.

Eh, kako sam polomio? Zavio sam vijak sa šeširom rukom dokle je moglo (nabio sam četvrtastu cev na četvrtku na šeširu da mogu da dohvatim kroz gornji otvor prskalice, pa onda rukom koliko je moglo). I onda sam hteo još donjim delom da pritegnem za četvrtinu kruga i tad je puklo na navoju. Računao sam, tu je gumica da se sabije, jer se pre tog dotezanja mnoogoo lakše okretao ceo injektor nego što je to bilo sa starim aluminijumskim vijkom koga smo jedvaaa odvrnuli, pa sam mislio da nije to dovoljno pritegnuto... Sad sam platio školu!
Veći problem je što ja mislim da je to napravljeno dosta svileno (debljina zida vijka sa sve navojem je 4.8mm što znači da je debljina "mesa" ispod 4mm), i da to baš i neće izdržavati češće skidanje filtera koji se kod mene uvek teško vadi. Ja sam dosad uvek gumicu filtera i ležište na filteru mazao sa običnom mašću za ležajeve (LPD), i uvek teško ide kad prođe neko vreme. Moram negde naći te grafitne masti pa probati sa tim da mažem gumicu...

Jbg matori,ojacao si :haha:
Ma sranje,sve tanko i los mateijal.Grafitna mast odbija vodu i prljavstinu,pa koliko toliko ne zapekne mnogo.

Treba li plastični navoj na tom vijku sa šeširom mazati mašću, ono da se nekad lakše izvrne ako bude trebalo?

Gumice sam mazao mašću, čak i samo bure sa unutrašnje strane gde dođe taj vijak pošto sa unutrašnje strane nema gumica. Mislio sam ne može da škodi...

Jedno pitanje za vlasnike Agromehanikinih prskalica sa kompjuterom. Kolega ima problem
Pitao drugara i kaže on nema tih problema. E sad da li zato što ima i navigaciju uparenu sas kompom ili ne, to nzn (faktički navigacijom pali gasi prskalicu) ali misli da zna ko ima takvih problema pa će kontaktirati tog čoveka i onda meni javiti a ja ću napisati ovde u temi.

Ko ima noviji tip Agromehanika prskalica, e na njima je u odnosu na starije izmenjeno da voda za posudu za ispiranje ne ide preko sekcija, već na onaj vod što cirkuliše voda, kad je razvodnik isključen, samo se slavina okrene, jel tako kod vas? E sad, da li ima dovoljan pritisak, ili se mora povećavati? Kako kod vas funkcioniše?
3_593447c6ba884.jpg
ove dve slavine sa metalnim priključkom na razvodnik. Jedna ide za posudu za ispiranje, a druga za one roto dizne u što pere bure, koliko mi se čini.

Posto je kod mene napravljeno da se prikopča crevo na ventil pored mešača, pa moram gasiti sve sekcije, uključiti razvodnik i povećati pritisak da bi imao dovoljan pritiska na posudi.

Kod mene je isto kao kod tebe ali mislim da i mi i oni isto moraju zatvarati sekcije grana zato sto moraju imati ukljucen mesac. Gurnem pritisak do kraja da bi imao pritisak na mix posudi a traktor mi za to vreme radi na leru.

Kod mene je kao na slici, samo sto pored ovih 5 za grane ima i jos 2 (na slici je 1) koji sluze za one dve kruzne dizne za ispiranje bureta. A dve slavine na metalnom delu sluze za mix posudu i za mesac. Zgodno je sto ne moras mesac skroz da otvoris. Tako da kad ispiram ambalazu imam odlican pritisak, a sekcije su ugasene i mesac moze da radi. Pumpa je 150l.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

A kako je tu onda rešen preliv, tj. vod koji vraća vodu u bure kad je isključeno prskanje? Ako ide direktno u bure kao kod mehaničkih regulatora, onda vod za mix posudu neće imati dovoljan pritisak. Da li ide preko ovog zelenog sigurnosnog ventila? Odnosno, da ako nije otvoren ventil za mix posudu da pritisak otvara preliv preko tog zelenog ventila, a ako jeste otvoren onda zeleni ventil zatvara preliv pa omogućuje pritisak za mix posudu?

I kod mene je 5 sekcija + 2 posebne, jedna je za posudu, drugi za mesac. A one roto dizne su priključenje na filter ispod razvodnik, na koji moram odviti slavinu.
Znaci moze da se tako ubaci, kao na noviji tip i ne moraju se gasiti sekcije pa uključivati prskanje i povećavati pritisak. To me zanimalo, dal da prepravljam. A na onoj drugoj slavinu je mesac, ja mislio roto dizne. Hvala kolege

Moze, radi bez problema. Dukej, nisam obracao paznju na to, uglavnom mogu da zatvorim i mix posudu i mesac, samo malo promeni zvuk u pocetku. Na slici ima dva povratka, jedan sa ovim providnim delom, a drugi skroz crni iza ove dve slavine. Tako da verovatno ima neki ventil koji drzi pritisak...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

A sta je kod tebe prikljuceno na taj filter na razvodniku dole, gde je mali točkić, tj gde vodi crevo? Bas su izmenjali... I dobro je što kod tebe mesac radi stalno, jer kod mene radi samo kad je uključeno prskanje. Mada i ovako izmesa dobro preko povrata, jer pravi velik pritisak u bure, a i preko posude za ispiranje stalno cirkuliše voda iz prskalice, svakako. Onda cu I mešač verovatno prebaciti tako.

Nazad
Vrh