Prskalice

Jesam, samo ima tome već dosta godina. Ta crvena kapa se odvrće ali ne može da se skine ni kad je skroz odvrneš dok sa unutrašnje strane te kape ne skineš žičani osigurač (malim šrafcigerom ga izvadiš). E sad bi trebala opruga da izgura crni deo koji ulazi telo regulatora, ali ako gumica glavi onda moraš rukom pomoći. Na tom crnom delu je gumica koja dihtuje prema regulatoru i treba malo namazati i gumicu i telo regulatora u koji ulazi ta gumica. Možda je najbolje da ne vadiš taj crni deo napolje (držiš ga rukom da ga opruga ne izbaci napolje) i samo naprskaš sa sprejom pa potom sklopiš i onda razradaiš na opisani način. Naravno ne u hodu ...

Pošto sam ja to davno radio, pa za slučaj da sam nešto preskočio ili prevideo neka ti još neko to potvrdi, a evo slikaću ti šemu regulatora pa će ti biti jasnije:

A evo i opisa rada tog regulatora, kad sam ga rasklapao odmah sam ga i skicirao da bih video princip rada. Uglavnom se za sve trudim da saznam kako šta funkcioniše pa onda posle nema nedoumica šta se dešava kad se neka poluvgica okreće ovamo ili onamo i sl.

Svaka čast, puno ti hvala. Probacu pa ga razradim prskanjem WD a kroz rupice ako ne bude htelo tako rastavicu ga.

Nemoj WD-om, nije on za te stvari. Msm odradiće posao verovatno ali gumice..... uzmi mast u spreju. Nađeš je u bilo kojoj malo bolje snabdevenoj prodavnici auto delova. Eno ti link na prethodnoj strani.

Siniša, koliko ti je dugačak odbojnik grane (npr. od nivoa vrha dizne)? Ja sam sad to pravio na mojoj prskalici jer postojeća armatura zavarena na kraju grane nije dovoljna za zaštitu dizni, a imam problem na jednoj njivi kod okretanja zbog bočnog nagiba gde moram jaakoo da pazim. Ja sam otprilike savio flah, mislim da neće doći u dodir sa mlazevima.

Iskreno, nemam pojma. Te grane sam kupio i namontirao na prskalicu, ali nikad nisam merio odbojnike. Ću pogledam sutra.

Evo jedne kometove pumpe ,ako voliš da licitiraš ,normalno ako ti odgovara.

Ok, nije problem. Bio sam u nedoumici da li da uzmem tu kometovu ili dobru polovnu agromehanikinu, mislim da je još uvek u oglasima. Ili da uzmem novu agromehanikinu.... Ili čak varijanta da ne ulažem u ovu Rau nego je stavim u oglase pa kupim drugu jer su mi ova krila što sad imam na njoj, 12,5 metara fiksna, mala za prskanje u žitu. Trebaju mi od 15metara, a ta širina već mora imati kopir.... Da nije toga proširio bih ja ova, al onda još i kopir.... E a sa druge strane 12,5 mi više odgovaraju za kukuruze jer sejem sa 6 redi pa ulazim u svaki treći trag i hvatam punih 18 redi.... Sa 12 ne hvata a 15 metara prskaju 21 red što opet ne odgovara 6-to rednoj. Da zatvaram dizne na 15 metarskim onda ću dobiti ili 13m ili 12m. Opet ne valja. Hebe me ova situacija sa prskalicom ko kauboj konja! Toliko kombinacija a skoro nijedna mi nije dobro rešenje jer na kraju mi opet ostaje problem sa prevozom vode. Uf, malo mi lakše kad sam se izjado. :)
Sa 15m se prska 22 reda ako je traktor rasiren na 1.5m ako je na 2m onda 21 red

Sa 15m se prska 22 reda ako je traktor rasiren na 1.5m ako je na 2m onda 21 red
Možda sa običnim diznama 120, ova sa kojom ponekad radim ima 110 stepeni poluvetar :) dizne. Ma mislim da imam prelazno rešenje za prskalicu (najviše bi voleo vučnu ali kiša je okasnila opasno). Jedino još da vidim koliko mogu dobiti za ovu što imam i da vidim težinu prazne prskalice koju merkam jer mi treba minimum još 500 lit da sipam u nju da bih mogao napraviti krug na jednoj njivi i da Rajka majka može da je nosi. Ako se sve kockice slože, će bude sređeno. Ako ne, onda po starom. Sa mojom kukuruze a sa drugarevom 'šenicu.

I dalje ne razumijem zasto je problem prskati kukuruz sa bilo kojim granama?! Jedino ako je traktor širok 200 cm pa je teško na spojevima. Ja s tim problema nemam.

Nije problem ulazak traktora u redove. Problem je što ostavi neoprskano na sastavima. Jedino da malo sabijem sastave.

Možda sa običnim diznama 120, ova sa kojom ponekad radim ima 110 stepeni poluvetar :) dizne. Ma mislim da imam prelazno rešenje za prskalicu (najviše bi voleo vučnu ali kiša je okasnila opasno). Jedino još da vidim koliko mogu dobiti za ovu što imam i da vidim težinu prazne prskalice koju merkam jer mi treba minimum još 500 lit da sipam u nju da bih mogao napraviti krug na jednoj njivi i da Rajka majka može da je nosi. Ako se sve kockice slože, će bude sređeno. Ako ne, onda po starom. Sa mojom kukuruze a sa drugarevom 'šenicu.
Sinisa ti kod da si iz Sasa(Novi Karlovci) pa kazes poluvetar😀

Svakakvih reči se kod nas u šoru izmislilo, al ovo poluvetar.... kad nisam pao sa stolice.... Pokupio nedavno u temi to. :haha: A i kolega sremac me sinoć nasmejao do suza.... Ono sa nunčakama, metlom i kerom... Evo i sad se smejem!
E da ga jbm, meni je ostajalo malo.... možda nekih 10-15cm. A još gledam da mi sastavi ne idu preko 70cm.... Dizne idkt 11003. Ne verujem da imam slika inače bih okačio neku.

@dukej Isto sam radio ovih dana,kod mene je 15 cm od grane do kraja flaha.Nisam probao,al mislim da neće biti problema.
20200428_122615.jpg

20200428_122625.jpg

Nazad
Vrh