Prskalice

Cudna stvar mi se desava na prskalici Agromehanika 440l
stavio sam dizne plava 03 i plave filtere, kada sam prskao psenicu od korova sipao sam u prskalicu 25kg ureje
i tada desava se veoma cesto da mi se prve cetri dizne i na levoj i na desnoj grani cesto zapuse a druge 4 i zadnje 4 gotovo nikada
sta se tu desava ne mogu da shvatim, probao zamenim mesta diznama i filterima i opet isto

Cudna stvar mi se desava na prskalici Agromehanika 440l
stavio sam dizne plava 03 i plave filtere, kada sam prskao psenicu od korova sipao sam u prskalicu 25kg ureje
i tada desava se veoma cesto da mi se prve cetri dizne i na levoj i na desnoj grani cesto zapuse a druge 4 i zadnje 4 gotovo nikada
sta se tu desava ne mogu da shvatim, probao zamenim mesta diznama i filterima i opet isto
Urek'o je neko 😀

Mi sipamo ureu u mrezicu na poklopcu bureta prskalice i onda je mlazom vode rastapamo dok sipamo vodu, a traktor radi i pumpa mesa. Nikada nam se nije zapusila dizna od uree samo ako nije upala neka neka necistoca.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako je loseg kvaliteta,moze biti i sitnog minerala koji je kao kamen,to se ne rastapa.Ja sam imao isto tako problem sa tim vodotopivim vestakom,4-ke dizne i sita 60 masa gutaju nekako,ali i one hoce nekad da zastopuju,pogotovo na izlazu dizne,zaglavi taj cirkus i imam dva mlaza ili baca u jednu str. u drugu ne,sa tecnim vestakom nema jeda.

Ako je loseg kvaliteta,moze biti i sitnog minerala koji je kao kamen,to se ne rastapa.Ja sam imao isto tako problem sa tim vodotopivim vestakom,4-ke dizne i sita 60 masa gutaju nekako,ali i one hoce nekad da zastopuju,pogotovo na izlazu dizne,zaglavi taj cirkus i imam dva mlaza ili baca u jednu str. u drugu ne,sa tecnim vestakom nema jeda.
Koji tecni vestak koristis?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja dan ranije sipam qreju u kante,i do sutradan se lepo rastopi.Sipam kroz sito,i nema nikakvih problema.
U situ uvek ostane kojekakvih trunčića.

Yara,Wuxal,Bioplex...ali ne svuda i stalno,npr u Repici dodam sa Bormaxom.

Ma rastopi se Urea i od pljuvacke,ali ima i sitnih minerala sto se nerastapaju.

Ovdje Kutinsku mozete kupiti i u tekucini, u lokalnom skladistu uzimao ali mora se odnjeti ambalaza i toce kao gorivo, nista skuplja od obicne ako ne i jeftinija.

Jel do kraja ima neko Biardzki prskalicu, interesuje me onaj njihov kopir sistem grana kako to radi ? Cini mi se da nije najsrecnije resen.
Ima ovdje one od 1000l , u odnosu na agromehanika jako jeftina (osnovna verzija sa pdv 2500E) i dosta teza. Grane su zasticene toplim cincanjem i nisu stedili sa metalom ali je zato ima tezinu. Svaka ima drugaciji rezervoar i pumpe(poljske, talijanske) i regulator itd. Za sada rade dobro , govorim o ovim bez hidraulickog rasklapanja, i mehanicke nivelacije , imaju tripleks nosace dizni , dodatna oprema elektro ventili i elektro podesavanje pritiska uz nadoplatu ili hidraulicko podizanje grana od zemlje.

Mi rastapamo u staroj oraniji sa hladnom vodom I usisavamo injektorom rastvor a crevo stalno dodaje svezu vodu. Bude ok, samo povedite racuna koja su vam sita na diznama da ne bude zagusenja u radu jer kao sto kazu pojedini provuce se neka sitna necistoca. Ja imam IDKT 03 dizne I sita na njima od 80mesh ali opet bude dosta prljavstine, do skoro nije bilo u ponudi finijeg injektorskog sita. Ali sad nude I njega od 80 mesh. Evo slike, jel neko ima njega, lakse mi cistiti jedan filter nego gomilu sita na diznama.
2bc9b90bd2011e934ed4cf723b3038b5.jpg

Ovdje Kutinsku mozete kupiti i u tekucini, u lokalnom skladistu uzimao ali mora se odnjeti ambalaza i toce kao gorivo, nista skuplja od obicne ako ne i jeftinija.
Jel to UAN? Ja sam se spremao da ga koristim kad ono nasa azotara Pancevo prestala sa radom. Ne znam gde bih ga nabavio, neko mozda zna neku firmu koja ga uvozi u Srbiju?

Nazad
Vrh