Prskalice

0.5 m je preporuka, ali nekad se ne moze bas u potpunosti ispostovati.
Medjutim ovo sto radi kolega Djula do sad nisam vidjao.

Ako se dobro sećam 40cm od gole zemlje iliti od visine gajene biljke ili korova koji se tretiraju mada i 50cm je ok ako su uslovi za tretiranje dobri (vetar).

Za dizne ugao 110 ,na razmaku od 50cm dizna od dizne , visina 50cm je najbolje preklapanje dizni. Dizna celom svojom lepezom ne baca jednako, zato treba ispostovati ovo. Jos ih treba zaokrenuti malo, da mlaz ne udara u mlaz. To sam naisao u nekoj literaturi ili katalogu proizvodjaca.

Ovo da mlaz ne udara u mlaz sad prvi put čujem i zanimljivo, napokon objašnjenje zašto su kod mene na prskalici blago ukošene, a stalno sam gledao to, nisam mogo shvatit, mislio da to baš tako i ne treba.

Na staroj prskalici sa mesinganim nosačima sam praktikovao da dizne malo ukosim baš iz tog razloga pošto je bilo moguće , sad na ovoj sa plastičnim nosačima nemam tu mogućnost ali nisam ni primetio da ima neke razlike u krajnjem ishodu.

Dešava mi se da posle 2 godine moram da menjam crevo na kome su dizne iz razloga što probije mlaz na mestu gde je pričvršćena za metalnu cev sa one dve metalne kopče. Stavim pre zavrtanja kao podlošku parče gume od bicikla da ublaži trenje ali ne vredi, uvek tu procuri i onda zovi B.Jarak da šalju novu. E sad mi reče jedan kolega da uzmem onu vodovodnu, ona je kaže jača i deblja ali treba onda i da se izbuše rupe i zavari čep na kraju . To valda isto radi vodovodžija.

North tako i ja kazem za ciklon..nista za mlade ne javljaju..da nam prskalicu konkurisao bio isto bi sad se nervirao

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kolege kakva su vam iskustva sa komet pumpama(105lit),kupio sam jednu a nije mi nesto ni potrebna, razmisljam dali da je ostavim ili da je gurnem dalje?

Dešava mi se da posle 2 godine moram da menjam crevo na kome su dizne iz razloga što probije mlaz na mestu gde je pričvršćena za metalnu cev sa one dve metalne kopče. Stavim pre zavrtanja kao podlošku parče gume od bicikla da ublaži trenje ali ne vredi, uvek tu procuri i onda zovi B.Jarak da šalju novu. E sad mi reče jedan kolega da uzmem onu vodovodnu, ona je kaže jača i deblja ali treba onda i da se izbuše rupe i zavari čep na kraju . To valda isto radi vodovodžija.
Probusis busilicom rupu gde hoces da bude dizna, ne treba ti vodovodzija. Svakako kada strafis nosac dizne ima gumicu da ne curi pored. Agrometal prskalice imaju sve sa takvim cevima uradjene grane koliko sam imao prilike videti.

Jeste da nije ista prskalica, ali ja sma menjao cevi na Morava prskalici. Kupio klot cevi, obelezio rupe i busilicom izbusio. Nista strasno. Ako nema onih linija po cevi, samo treba u liniji ih dobro izbusiti i to je to.

P. S.
Kada busis, ne zapinji kao sivonja jer moze da zeznes cev i nacnes drugi deo cevi. (Ne pitaj kako znam 😁).

Kolege kakva su vam iskustva sa komet pumpama(105lit),kupio sam jednu a nije mi nesto ni potrebna, razmisljam dali da je ostavim ili da je gurnem dalje?
Komet pumpa kao pumpa je dobra, ali zavisi u kakvom je stanju ta što si kupio, koliko je matora, da li su oštećeni navoji od rastavljanja-sastavljanja.... Jesi uzeo onu sa K/P iz Temerina? Meni bi trebala jedna, pa ako se odlučiš da prodaš-javi se.

Nazad
Vrh