Prskalice

Auuu,2 tone ,svaka cast.Ovi gori kukaju ne mogu ni tonu nositi xd.Pretpostavljam da 1025 ima poluosovine,poluge,ramena ,sve jace,kao kod 1221,u temi rusvaji je mislim pricano da oni imaju kao taj zadnji trap od 1221,nisam siguran.
nema nista ojacano.Standard 1025 rm

N.A. imam svakakvih njiva, svakakvog oblika i nadmorskih visina :) i na dve tri strane atara. Ali u globalu ne radim puno zemlje, samo što će mi ljudstvo biti problem. Najudaljenija na jednu stranu mi je na 5.5km a druga na 3.5km. A ako me slučajno ovaj jedan kolega navata da mu prskam (i ako dobije po prioritetu na 10 godina) onda će mi ta biti najdalja. Oko 11km. Sreća pa je sve lenija u pitanju ili tek malo asfalta....

N.A. imam svakakvih njiva, svakakvog oblika i nadmorskih visina :) i na dve tri strane atara. Ali u globalu ne radim puno zemlje, samo što će mi ljudstvo biti problem. Najudaljenija na jednu stranu mi je na 5.5km a druga na 3.5km. A ako me slučajno ovaj jedan kolega navata da mu prskam (i ako dobije po prioritetu na 10 godina) onda će mi ta biti najdalja. Oko 11km. Sreća pa je sve lenija u pitanju ili tek malo asfalta....
Ovaj radi u 5 i vise sela, radijus mu je povelik.

E tako već da. Mada opet ako radi u 5 sela znači da radi ihaj zemlje, kako nije uzeo 2 veće sa većim granama-krilima.... Al dobro svako svoje zna. I dobro je dok ima ko da mu tera te traktore.

Za sad, kod mene, ova kombinacija radi, a vjerujem da će ići i kad se okiša. Punu je bez brige vuče drugom brzom i na 1250 o/min na posijanoj njivi (prva slika). Inače radim na 1400 o/min, druga brza.

IMG-20200424-183417-2.jpg

IMG-20200409-190846.jpg

Pa skoro 2 metra iznad tretiranih biljaka,jeste da lose kopiraju teren grane,i da su malo krive,ali sa onim granicnicima na krajevima da ne udaraju u zemlju,bi mogla da se spuste skoro metar nize.Ali dobro,ako vi mislite da je to dobro,onda se i ja slazem.

Valjda zato što smo sve manje tolerantni jedni prema drugima.... A onda s druge strane teško je poverovati da još uvek ima poljoprivrednika koji nepravilno rukuju nekim priključkom.
Ja bih samo dodao da i pritisak smanjiš i ili dizne promeniš jer koliko sam uspeo da vidim, finu maglu ti pravi prskalica a zbog te magle po vetru komšija ostane bez dela useva. Ponekad.
Nema ljutiš?

Kod upustva za dizne,jer ta visina zavisi od tipa dizne,tj sirina mlaza.Posto svi koristimo,ili bar vecina,110 dizne,onda je to 50cm,svi znaju.Naravno retko ko se toga pridrzava,pa ni ja ,uvek je to malo vise zbog nivelacija grana,ali 2m maltene iznad prskane biljke,je mnogo.I naravno tu je jos i ta ''magla'' koju vecinu voli da vidi,i obavezno ''dobar'' rad prskalice se zasniva na tome xd,bez nje ne valja prskalica....sa tom maglom,i podignutim granama dobijamo jako neravnomerno tretiranje po povrsini,tj drift hemijskog sredstva.Nek svako radi kako misli da je najbolje,oko toga sigurno necemo da se prepiremo,samo ne treba se ljutiti ako neko nagovesti na odredjene greske.

Aha znaci uputstvo za dizne, pa znam da mi se nešto mota po glavi 0,5m, ali ne sećam se konkretno za šta, ja radim od 0,5 do 1m

Nazad
Vrh