Prskalice

Колико сам ја упознат у жуто буре сране мање воде, плус је лакша прскалица... Мислим да је скоро дупло лакша него ова.
Ја сад кад би узимао, сигурно би узео хидруличне гране и компијутер...

Евентуално, бих за неки раван терен можда 800 л...
А пошто код ме има брегова, ово му је пуна капа....

Колико сам ја упознат у жуто буре сране мање воде, плус је лакша прскалица... Мислим да је скоро дупло лакша него ова.
Ја сад кад би узимао, сигурно би узео хидруличне гране и компијутер...
Ja sam moju AGM nosio sa 567 novi tip, bogme nosio ali nikad punio do 750, sad kad imam veci traktor nakrkam do cepa. Hidraulicne grane se ni meni nisu cinile kao nesto neophodno, sad bih uzeo bez razmisljanja.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

U zuto bure stane 670lit,prazna je oko 350kg(sa 12m kopirajucim granama),nosio sa rajkom ali treba napred tegovi,dok ne napravi krug.

Ja na moju metnem 5 tega(original) i.opet hoce da skoci ako krenem naglo kad je puna a ima bregova. Zeza me sto sejem sa 4 reda pa teram na medjured kad prskam.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

sad kad imam veci traktor nakrkam do cepa.
Odnosno sad ne bi smetala da je veća, jel' tako? E zato sam napisao da uzme veću jer se možda desi da za koju godinu promeni traktor i onda će mu biti mala prskalica. Može se desiti da uzme neku njivu u arendu koja je dugačka pa ne bude mogao okrenuti krug u npr nekom fungicidnom tretmanu gde treba više vode.... Ili recimo da mu treba napraviti dva kruga na njivi sa nekom normalnom potrošnjom pa ne može jer nema dovoljno vode.... Ako mu nisu bitna hidro krila, komp, navigacija, odnosno ako se dvoumi samo oko litraže, po meni, treba uzeti što veću. Manje si u kontaktu sa hemijom, manje se gubi vremena na sipanje a lako se sipa koliko treba tj koliko traktor može da nosi. Eno drugar kad je kupovao prskalicu molio sam ga da uzme veću tj da uzme od 880lit umesto 660. Još me je i shebo, kaže kome trebala već nek kupi veću. Nije prošlo možda 2 godine i uzme njivu u arendu dugačku oko 800 metara. Eno jedva okrene krug, ostane mu nešto malo tečnosti. Samo sam ga pitao da li se seća šta sam ga savetovao....

vucena nedolazi u obzir,samo nosena a u planu je sa komplet hidraulikom sa 15 metara granama tako da se bojim uzeti od 1000lit.
i ova od 800 litara koliko sam video gde je oznaka za visinu vode na buretu 800 pa do vrha ima jos o ho hoo tako da stane sigurno preko 900 a mozda i 950,najvise me strah na rusu na vertikalnim spanerima donja uska ume da pukne pa da mi puna prskalica otrese o patos nebi mi to srce izdrzalo.....
i stvarno neznam kako bi on to i nosio jer sam skoro kupio traktorski viljuskar i sa 82 nisam mogao podici paletu uree,prednji kraj se samo podigao a zadnje gume sabile do zemlje,a bure od 1000lit plus njena sopstvena tezina....ufff neznammmmm,bumo jos videli

Mnogo ugazi mtz 82 i 1000l prskalica(tako sam cuo). Kod nas covek kupio novu agromehanikinu prskalicu prskao samo jedne godine sa njom i vise ga nikada nisam video da je kaci,uvek prodje sa rakovicom i prskalicom od 660l,a ona stoji u garazi.

800 litara sasvim dovoljno. Deutz 4.51 sa 480 kg utega ima šta nosit 1000 litara, je da je malo kačenje dugačko napravljeno, ali teško bi u brijegovima išlo.

Tesko je to, imas vecu prskalicu, a kao manje tocis ne znam baš. Dopuniš ju kolko može nosit, a onda joj baš mi fali 80-100 litara da oprskam ovu zemlju do kraja i tu nema kraja.

Brate ne da ponizavam nekog al neradimo svi isto zemlje pa je punjenje i kolicina bureta kao i sirina grana nekad bitna veoma kad se nema vremena i kad u isti dan treba prskati i repicu i psenicu i dubinski jer javljaju kisu a sjajnik gricka itd.....

Nismo svi u istoj koži, ali stvarno, je l vas tera neko da je punite do jaja? Evo sad sam se setio. Prvi komšija kad je kupovao prskalicu imao je imt-a 567 i kaže uzeo bih ovu od 600lit belo bure. Ma daj reko uzmi bar od 800. Neću, kaže on, jer će i ovo biti oho ho za 567. Videćeš, reko, za par godina ćeš uzeti veći traktor pa ćeš se kajati što nisi uzeo veću. Kakav crni novi traktor, nema ko da nastavi da se bavi poljoprivredom, neću kupovati nov traktor sigurno. Vrlo ubrzo je uzeo novog baćušku 82.1 i neki dan kaže kud nisam uzeo veću prskalicu....
---------------------------
Tonči uopšte nije teško. Nema šanse da sipam 1100lit u Rau kad je nosim sa majkom Rajkom. Sipam tako da napravim dva kruga na dužoj njivi ili da oprskam jednu omanju komplet. Znači nekih 800-850 lit i to je to.

Nazad
Vrh