Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam moju AGM nosio sa 567 novi tip, bogme nosio ali nikad punio do 750, sad kad imam veci traktor nakrkam do cepa. Hidraulicne grane se ni meni nisu cinile kao nesto neophodno, sad bih uzeo bez razmisljanja.Колико сам ја упознат у жуто буре сране мање воде, плус је лакша прскалица... Мислим да је скоро дупло лакша него ова.
Ја сад кад би узимао, сигурно би узео хидруличне гране и компијутер...
Odnosno sad ne bi smetala da je veća, jel' tako? E zato sam napisao da uzme veću jer se možda desi da za koju godinu promeni traktor i onda će mu biti mala prskalica. Može se desiti da uzme neku njivu u arendu koja je dugačka pa ne bude mogao okrenuti krug u npr nekom fungicidnom tretmanu gde treba više vode.... Ili recimo da mu treba napraviti dva kruga na njivi sa nekom normalnom potrošnjom pa ne može jer nema dovoljno vode.... Ako mu nisu bitna hidro krila, komp, navigacija, odnosno ako se dvoumi samo oko litraže, po meni, treba uzeti što veću. Manje si u kontaktu sa hemijom, manje se gubi vremena na sipanje a lako se sipa koliko treba tj koliko traktor može da nosi. Eno drugar kad je kupovao prskalicu molio sam ga da uzme veću tj da uzme od 880lit umesto 660. Još me je i shebo, kaže kome trebala već nek kupi veću. Nije prošlo možda 2 godine i uzme njivu u arendu dugačku oko 800 metara. Eno jedva okrene krug, ostane mu nešto malo tečnosti. Samo sam ga pitao da li se seća šta sam ga savetovao....sad kad imam veci traktor nakrkam do cepa.
Tesko je to, imas vecu prskalicu, a kao manje tocis ne znam baš. Dopuniš ju kolko može nosit, a onda joj baš mi fali 80-100 litara da oprskam ovu zemlju do kraja i tu nema kraja.
Idi kod njega i zakaci praznu pa ce ti biti jasno.Brate ne da ponizavam nekog al neradimo svi isto zemlje pa je punjenje i kolicina bureta kao i sirina grana nekad bitna veoma kad se nema vremena i kad u isti dan treba prskati i repicu i psenicu i dubinski jer javljaju kisu a sjajnik gricka itd.....
Dignem i nju i 6125 zajedno s punim buretom vodeIdi kod njega i zakaci praznu pa ce ti biti jasno.