Prskalice

Salu na stranu vidi se da je kvalitetno,mora tako posto "guta" hemiju prasinu,udarce,vibracije....Traka ok ,ona je zalivena i sacuvana,ne znam kako bi se klasican led tu snasao.

@nikola indjija Ovu nosu 82.1,do 700l,bez dodatnih tegova napred,ne odize ga,ako se raspitujes zbog tezine.

Mada ne verujem da je toliko teska prazna jer po stranim oglasima i sa cak 21 metara granama isti ovaj model ,isto na plocici pise ova tezina,ja mislim da je ova bar 150-200kg laksa nego sto pise na plocici.

Da li neko ima injektor za agromehanikino bure za prskalicu, ali da mu je dostupno da može da mi nešto izmeri. Ja ga imam na buretu prskalice ali ne mogu da mu priđem da ga izmerim, a neću da rasklapam bure kako bih došao do njega. Potrebne su mi dimenzije onog METALNOG vijka (sad ima i plastični ali nije istih dimenzija kao metalni) koji steže injektor za bure sa unutrašnje strane bureta, i kroz kojeg voda ističe iz bureta. Potrebne su mi ove mere: prečnik otvora kroz koji ističe voda (ne rupa na buretu već unutrašnja rupa u tom vijku), i dužina tog vijka.

Hoću da napravim neki šeširić iznad tog otvora gde voda ističe iz bureta da bi se izbegao vrtlog (vir) iznad tog otvora kod zadnjih 50-tak litara vode (pa onda zajedno sa vodom uvlači i vazduh u pumpu). Šeširić bi se sa vijkom (tj. rupom u njemu) spojio preko tri tanke elastične žice sa kukicama na donjem kraju, koje bi ušle u otvor tog vijka i na donjem kraju se zakačile kukicom za njega.

Nema nigde vise plocice samo ta dole kod pumpe,a i nema teorije da je toliko bure tesko,onda bi sa granama prelazilu tonu prazna ,nema sanse.

Jel ima neko jar met prskalicu?Agrocesla ih prodaje 1000l 15hidro sve iz kabine tripleks posuda za mesanje 5900+pdv

Poslednja izmena:
Pa evo 4 ili 5 godina je kod mene, nikakvih problema, niti pucanja grana niti nista. Niveliranje malo slabije radi, ali radi. Plaćena je 5400 eura, hidro dizanje i otvaranje, 15 m, elektronskog otvaranje glavnog ventila i pritiska, nemam sve sekcije na struju i i nemam posudu za mijesanje, jacu pumpu imam, triplex. Radim s njom 7-8 km/h, nije bas za nekakvo brzanje recimo u proljeće dok popuca zemlja, ali definitivno sam jako zadovoljan i pun pogodak uloženo dobiveno za mene. Kod nas od malo boljih prskalica u istoj opremi koštaju barem duplo skuplje...

Kolege jel znate ko prodaje plastične cevi za grane Agromehanika 8 metara , Indjija ili Pazova?

Nazad
Vrh