aca74
Član
Ja kupovao od belih cevi izbusene na meru za dizne, a kupljene u radnji poljo delova.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koji model prskalice imas? Ja imam belo bure I na njemu postoji taj "sesiric", mozda moze da se kupi gotov deo pa samo namontiras.Da li neko ima injektor za agromehanikino bure za prskalicu, ali da mu je dostupno da može da mi nešto izmeri. Ja ga imam na buretu prskalice ali ne mogu da mu priđem da ga izmerim, a neću da rasklapam bure kako bih došao do njega. Potrebne su mi dimenzije onog METALNOG vijka (sad ima i plastični ali nije istih dimenzija kao metalni) koji steže injektor za bure sa unutrašnje strane bureta, i kroz kojeg voda ističe iz bureta. Potrebne su mi ove mere: prečnik otvora kroz koji ističe voda (ne rupa na buretu već unutrašnja rupa u tom vijku), i dužina tog vijka.
Hoću da napravim neki šeširić iznad tog otvora gde voda ističe iz bureta da bi se izbegao vrtlog (vir) iznad tog otvora kod zadnjih 50-tak litara vode (pa onda zajedno sa vodom uvlači i vazduh u pumpu). Šeširić bi se sa vijkom (tj. rupom u njemu) spojio preko tri tanke elastične žice sa kukicama na donjem kraju, koje bi ušle u otvor tog vijka i na donjem kraju se zakačile kukicom za njega.
Sigurno je milina kad je sređen put,kod nas putevi miš .rac da polomi.
Pardon za off
Naravno, slikam sutra.Prskalica je mala privreda, ali je injektor Agromehanikin. Ranije je unutrašnji deo spoja bureta i injektora bio metalni, a sad se pravi plastični. Razlika je u navoju, pa nije međusobno zamenljivo. Međutim to što nije zamenljivo nije problem, jer nije nešto skupo da se zameni kompletan spoj injektora i bureta, znači i taj unutrašnji deo za koji sam se raspitivao (njega zovu vijak injektora), i spoljašnji deo (matica injektora). Sam injektor se ne menja, on se sa 4 šrafa povezuje sa maticom.
E sad, kod tih novih "vijaka injektora" postoji da se kupi varijanta sa već fabrički napravljenim šeširićem, znači dovoljno je da se samo zameni i matica i vijak injektora, sa plastičnom kombinacijom koja već ima šeširić. Sad se pitate gde je onda problem, problem je što je jako teško odvrnuti ovaj postojeći metalni vijak jer on oksidira (mislim da je neka legura aluminijuma), pa praktično mora da se slomi. E sad ja se bojim da to sad pred sezonu lomim (da nešto ne zaserem na buretu pa da posle curi), pa sam mislio da nešto smislim i na već postojeći otvor u vijku nekako nabudžim taj šeširić. Danas sam nekako uz pomoć štapa i kanapa izmerio da je prečnik rupe u vijku 34mm, a da je dužina (možda je bolje reći dubina) vijka oko 28mm. Imam ideju kako to da napravim, a da li će realizacija biti uspešna - ne znam.
Možeš li slikati taj šeširić, da vidim da li je to ono što sam viđao na vašarima...
Uzmi 1000lKoliko litara je prskalo,800
ja planiram uzeti za 820 pa se lomim izmedju 800 i 1000
Ne znam koliko moze da se vidi, drugacije bez demontaze ne moze.Prskalica je mala privreda, ali je injektor Agromehanikin. Ranije je unutrašnji deo spoja bureta i injektora bio metalni, a sad se pravi plastični. Razlika je u navoju, pa nije međusobno zamenljivo. Međutim to što nije zamenljivo nije problem, jer nije nešto skupo da se zameni kompletan spoj injektora i bureta, znači i taj unutrašnji deo za koji sam se raspitivao (njega zovu vijak injektora), i spoljašnji deo (matica injektora). Sam injektor se ne menja, on se sa 4 šrafa povezuje sa maticom.
E sad, kod tih novih "vijaka injektora" postoji da se kupi varijanta sa već fabrički napravljenim šeširićem, znači dovoljno je da se samo zameni i matica i vijak injektora, sa plastičnom kombinacijom koja već ima šeširić. Sad se pitate gde je onda problem, problem je što je jako teško odvrnuti ovaj postojeći metalni vijak jer on oksidira (mislim da je neka legura aluminijuma), pa praktično mora da se slomi. E sad ja se bojim da to sad pred sezonu lomim (da nešto ne zaserem na buretu pa da posle curi), pa sam mislio da nešto smislim i na već postojeći otvor u vijku nekako nabudžim taj šeširić. Danas sam nekako uz pomoć štapa i kanapa izmerio da je prečnik rupe u vijku 34mm, a da je dužina (možda je bolje reći dubina) vijka oko 28mm. Imam ideju kako to da napravim, a da li će realizacija biti uspešna - ne znam.
Možeš li slikati taj šeširić, da vidim da li je to ono što sam viđao na vašarima...
Jesi isprao grane posle prskanja? Generalno su ta antikap sita bas losa I slabo rade, bar ova sto sam ja koristio dok nisam kupio prskalicu sa antikap sistemom.
Nema rupe , identicno izgleda kao to sto si fotografisao na vasaru. Voleo bih da mogu da ti pomognem. Posto imas fotografiju pozovi kosmos promet iz Indjije ili nekog drugog prodavca delova za prskalice posalji fotografiju na kojoj obelezi sta da ti premere.@lucky.serbia
Zaista se ne vidi sa slike, ali mi se čini da se vidi rupa kroz koju voda ističe, a oko rupe je proširenje koje naleže na bure. Ako je to zaista tako, onda to nije ono na šta mislim.
Možda sam se pogrešno izrazio, možda bi bilo bolje da sam umesto "šeširić" upotrebio reč "poklopac iznad rupe" ili slično, jer npr. i moj komšija je pod "šeširić" mislio na to proširenje oko rupe... Evo slika koje sam slikao na vašaru pa će biti sve jasno:
(Mislim da je za tvoje bure taj "poklopac iznad rupe" nepotreban, jer je dno bureta gde je izlaz vode u nekom "bunaru", pa je otvor zaštićen od vira jer je uvek dovoljan nivo vode iznad njega (za dubinu tog bunara), dok je kod mene "ravno" dno bureta pa se vir stvara kad nivo vode padne na nekih 15 tak cm.)
Nema rupe , identicno izgleda kao to sto si fotografisao na vasaru. Voleo bih da mogu da ti pomognem. Posto imas fotografiju pozovi kosmos promet iz Indjije ili nekog drugog prodavca delova za prskalice posalji fotografiju na kojoj obelezi sta da ti premere.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Borba je sa 1000,i na putu i po njivi!mislim da je prazna teska preko 500kg plus voda.u usevima na 50cm kad je puna a nije progazena njiva nekad palim prednju vucu jer hoce malo da se zanosi!mislim da je i 800 dovoljna po meni...Uzmi 1000l
Ne bi uzeo ni za dzabe. Uopšte nije praktična za manje njive ili kratke duzi. Još ako oko njiva ima zbunastog rastinja.... ma da se ubiješ.Sto ne kupis vucnu 1500-2000l? Vuces sa 50+ ks traktorom (vuku i sa 539 al na misice dok je puna) i nema problema sa propinjanjem itd.
Drugar vuče sa 577. Proletos je radio motor. Prošle godine je radio i kaže nije mu uopšte svejedno. Tako da sa 539 ne znam kako bi išlo, mislim da je nemoguće da je vuče u okopavinama u proleće, kada je meko.Sto ne kupis vucnu 1500-2000l? Vuces sa 50+ ks traktorom (vuku i sa 539 al na misice dok je puna) i nema problema sa propinjanjem itd.
Koliko litara je prskalo,800
ja planiram uzeti za 820 pa se lomim izmedju 800 i 1000