Prskalice

Pojavio mi se problem sa Diznama IDK 04 keramika (u upotrebi su do sada oko 800kj prskanja) Od 30 dizni svaka prska bulvalno za sebe. Neka magli, negde su kapi velike 4-5mm negde sitne. Svaka dizna da kažem ima različitu širinu ( ugao ) prskanja.... Šta bi to moglo da bude....? Okrećao sam tripleks menjao razne dizne probavao šta sam imao ST 06 ST 04 ST 02 LU 04 dizne rade perfektno. TR 03 dizne rade perfektno. Jedino te IDK prave problem. Radni pritisak je 2 bara. Sve na prskalici radi, namešteno je kako treba, da ne bude tih pitanja. Jedino dizne *ebu rasturaju. Došlo mi da ih polupam čekićem jednu po jednu.
Jedino mi ostaje da sumnjam na to da je "ušla neka prljavština" u diznu ili injektor i da ne može da funkcioniše kako treba? Šta Vama pada na pamet? Da li je neko imao sličnih problema?

Druze sta si prskao sa tim diznama? Mi smo pre par sezona prskali sa nekim sredstvom mislim sunokret,( nisam 100% siguran , provericu sa drugom , on se mozda seti koje je sredstvo) ono sto se desava je da se dizne same zapuse zbog strujanja vazduha i tecnost ,prosto sredstvo krene da se kristalise protokom kroz diznu i nakuplja se bela skrama i zapusi dizne. Veliki popizditis smo imali dok nismo skapirali sta je u pitanju. Dizne otvarali, ocistli sastavili i rade i dan danas normalno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Možda ne vide krajnje dizne da li rade pod radnim svetlima.A i kad može novogodišnja rasveta da sija do proleća,i fontana,mogu i prskalice.😁

Nikola nije isto.
Kao i one Led trake sto se slabije vidi ako ih stavljas ispred mlaza, mnogo bolje se vidi kad je iza mlaza.
Ljuso nije to taj reflektor, oni kostaju 800din na KP.

Agritecnikom Zrenjanin prodaje te Led farove,kako rade i izgledaju ima na You Tube "TYRI BlueBeam Led Sprayer",ili na njihovom sajtu.

@nikola ilic
Ima kod njih i u best&co a cena za dva led fara kao da su pozlaćeni,zvao sam ih pre, bilo negde preko 200e .
A to se moze rešiti za 20e ,dva led fara 10-12w samo tražiti da imaju skupljen snop svetlosti.
Mada i tomislav n što je stavio su dobri za tu namenu ,skupljen snop i plavo baca i po jačem dnevnom svetlu pokazuje da li dizna baca vodu.

Nazad
Vrh