Prskalice

Ako na benzinskoj pumpi imaju kompresor, pištolj za duvanje bi trebalo da je baždaren. Ima nalepnicu.

Pojavio mi se problem sa Diznama IDK 04 keramika (u upotrebi su do sada oko 800kj prskanja) Od 30 dizni svaka prska bulvalno za sebe. Neka magli, negde su kapi velike 4-5mm negde sitne. Svaka dizna da kažem ima različitu širinu ( ugao ) prskanja.... Šta bi to moglo da bude....? Okrećao sam tripleks menjao razne dizne probavao šta sam imao ST 06 ST 04 ST 02 LU 04 dizne rade perfektno. TR 03 dizne rade perfektno. Jedino te IDK prave problem. Radni pritisak je 2 bara. Sve na prskalici radi, namešteno je kako treba, da ne bude tih pitanja. Jedino dizne *ebu rasturaju. Došlo mi da ih polupam čekićem jednu po jednu.
Jedino mi ostaje da sumnjam na to da je "ušla neka prljavština" u diznu ili injektor i da ne može da funkcioniše kako treba? Šta Vama pada na pamet? Da li je neko imao sličnih problema?

Ako su rupice na diznama,u poredjenu sa nekom ispravnom,dobre,jednake,ne ostecene ,onda probas izduvas nekako,moze i biti da se zapusilo nesto unutra.Ja nemam iskustva sa tim injektorskim diznama,ali sam se uvek pitao bas kako da kroz te rupice njixove ne udje prasina i zezne rad dizne,ili skroz zaustavi.Bas planiram uzeti idkt uskoro :))....

Meni su tako propale sve keramičke dizne koje su bile okrenute na dole jer sam ih ostavio preko zime na prskalici.

Ja sam imao problem da se uhvati kao neka skrama na rupicu na gornjoj strani dizne, pa smanji protok. To sam rešio tako što sam dizne povadio i potopio u neko sredstvo za ribanje kupatila na bazi sirćene kiseline. Posle toga se ta skrama skinula i vratio se stari protok. Ali nisam primetio da je drugačije radila u odnosu na druge po veličini kapljica ili širini mlaza.
Te injektorske dizne mogu da se rastave pa da se očisti ako je ušla neka prljavština. Ali obično bude dovoljno da se uz pomoć stare četkice za zube malo pročačkaju na injektorskim prorezima i promućkaju u vodi.

Edit: moje su plastične dizne.

Evo obećanih slika.

Najveći manometar je namenjen da bude kontrolni, tj. za proveru tačnosti ostalih manometara. Klasa tačnosti mu je 0.2 i njega prvo moram odneti negde (samo gde ? ) da ga prvo baždarim.
Sledeća dva koristim za proveru pritiska u gumama (i vazdušnoj komori u prskalici), ovaj srednji sam skoro kupio, ima klasu tačnosti 1.0 i sad mi je on glavni, a dok njega nisam uzeo koristio sam onaj treći od 10cm.

Hvala za slike, gde si nabavio taj drugi manometar? Jesi nabavio manometar pa sam dodao crevo?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nisam bas iskusan oko odbaira dizni i toga pa imam jedno pitanje, sta je bolje, sta uzeti...naime uzeo sam neku prskalicu za jeftine pare pa me interesuje koje dizne staviti..
Prva slika su dizne sa moje stare prskalice..na drugoj su te mesingane dizne 110-06 dok ima i par komada plasticnih crvenih 120-04..sta ostaviti od ova tri..
cae5aa9ed0fcd7fc4c81ed09e6a5c59f.jpg
0d08d65ca6f64f10a5a131cca7101f08.jpg

Mozes prskati sa kojima god hoces, ove dole dizne sa lepezastim mlazom su ti takozvane ratarske a ove gore metalne su vocarske sa kruznim mlazom.
Ja vidim samo dve slike, mesingane i plasticne dizne.

Ove trece nisam ni stavio, jel bolje uzeti mesingane ili ove plasticne ako se vec odlucim da predjem sa metalnih na ove, po meni one metalne rade lepo al ne podnose vetar nikako..
3dda5ea960d0025d2ca8cf2ca59424ab.jpg

Imam molbu za vlasnike Agromehanikine prskalice od 1000l. Da li može neko da izmeri visinu od zemlje do poklopca tj do otvora za sipa je vode?

Koliki treba biti pritisak ako bi se islo brzinom cca.8kmh da bi se potrosilo 300 l vode na 1 h ?
Ja to testiram na sledeci nacin
Cilj mi je da imam potrosnju vode istu kao sto si ti napisao, imam prskalicu sa 8m granama i na tu sirinu trebam preci 125m duznih metara sa 30 litara vode da bi dobio tacno jedan dulum. Da ne bih toliko prelazio i gubio vreme naspem 10Litara vode i trebam preci 41-42m(tri puta manji put sa tri puta manje tecnosti) i onda ako predjes manje smanjujes pritisak, ako predjes vise povecavas, uglavnom uspjem dobro ustimati potrosnju vode.
Mozda je ovo prevelika potrosnja za standarde koji se mogu procitati ovde na forumu ali ne prskam puno pa mi potrosnja vode ne igra neku ulogu.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Skinite lechler aplikaciju na tel i tamo sve imate objašnjeno oko podešavanja pritiska i količine vode...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh