Prskalice

Šta god da je nije fer prema tebi kao kupcu.Čim je ona montirana i rasklapana nova definitivno nije.Dobro si postupio.

---------- Poruka napisana u 17:39 ---------- Prethodna poruka je at 07:36 ----------

Koliko je teška ova prskalice -naravno prazna.Agromehanika 600 sa jednim buretom i jačim krilima.
Interesu je me bili mogao 539 (prednji tegovi 100kg) da je nosi sa 440 litara vode.
mmsjsw.jpg

diklofen
Radim sa Rau 660l i 533 koji ima napred tegove u felnama od Ursusa 335.Samo vise od 450-470l ne moze nosi.
Rau prkalica je puno masivnija i duza od ove.tako da mislim da 533 moze Agromehanikinu nositi sa svih 660l.
Inace planiram bas ovakvu kombinaciju sledece godine.Koja jeena ovakve prskalice sa mehanickim kopirajucimgranama?

@diklofen
Znam 539 koji je radio sa takvom prskalicom ali je zamenjen posle par godina sa 549. Zašto, nepitaj...neznam.

Ti tegovi od tebe su zakon.Do sada sam muke imao sa mojim nošenim glatkim valjkom.Nisam nikad smeo da ga celog punim ,a od kad sam stavio tegove punio sam ga do kraja i bez odizanja traktora.
Imam u ponudi takvu prskalicu polovnu.Extra održavana i sa novim krilima kopirajućim.Krila su samo plaćena 600 eura,razvodnik nov plaćen 290evra,pumpa remontovana kompletna prošle godine.
Uzeću ja nju pa sipam lepo 440 litara vode i probam.Po svemu ovome ne bi trebalo biti problema.

ako u katalogu imt-a piše sila dizanja 11KN to znači da može podići 1100kg a litar vode je isto što i 1kg tako da bi 600l vode plus prskalica bilo oko 800-850kg
možda ja i grešim ali mislim da može 539 nositi prskalicu od 600l

Gospodine @pidikanac,
ovo su samo približne vrednosti koje ste Vi dali i one su do nekle tačne, a tačne podatke dobijamo ako za ubrzanje zamljine teže uzmemo da je a =9.81 m/s².Dalje pretvaranje jedinica izgleda ovako:
11 kN = 11000 N jedinica za N = kg*m/sec²
F-sila je izvedena jedinica SI sistema i njen obrazac je F=m*a, gde je m masa izražena u kg
m=F/a = 11 000 N /9.81 m/sec²=1121.3 kg
Znači ne odstupa mnogo od Vašeg računa ali je ipak potrebno objasniti odakle je sve to poteklo i odakle takav ralun.Po ovom računu IMT bi mogao da podigne tu težinu, ali predstoji još jedan proračun da znamo da li bi on to mogao nasiti ili bi ometao svojim snopom svetlosti od farova avionski saobraćaj.
Zato je potrebno još nešto proračunati a to je:Proračunavanje vrednosti bruto težine traktora, njegovih osovina i
opterećenje guma, kao i potrebno minimalno opterećenje.

Ovaj obrazac za preračun dobije svako ko kupi stranu mašinu da izračuna i malo je duži da bih ga ovde pisao pa ako nekog interesuje neka me potraži na PP.
Toliko od mene i izvinjavam se ako sam bio dosadan.

uskoro treba da kupim novu prskalicu,zanima me sta ima u ponudi na trzistu? prvenstveno mi treba prskalica 600-800lit sa rasponom krila za 20redova,sa mogucnoscu zatvaranja pojedinjih dizni,napr da se dizna zatvori kao slavina,ili kad prskas a ostane ti jos 5redova da zatvoris tih 15napr a ostavis samo 5,ili cak i 2? jel ima takvo na nasme trzistu? i naravno neke informacije oko cene?

zna li neko kakvi su regulatori pritiska koji se proizvode u Prokuplju,video sam ih na vasaru u Sd. Palanci...cena ima je 3500 pa me zanima vredi li to uzeti?

Hteo bih da kupim regulator sa pet sekcija i jednom za mešanje.Stim da na svakoj sekciji ima da se šteluje propust sa onim malim šrafićem.Može li mi neko reći firmu gde bi se to najpovoljnije moglo kupiti.

Vidim da nemaju svoj sajt pa ako znaš jel imaju u ponudi isto takav regulator s elektroventilima. Ili možda znaš za nekog drugog?

Danas naručena prskalica LEŠKO 1000 l , 15 m sa triplex diznama cena ( ne znam tačno ) valjda 4300 €

Nazad
Vrh