Prskalice

Probaj pumpati glavu i ako se čuje žuborenje-propušta. Ako ne drži pritisak - propušta. Nađeš odgovarajući montirač i odvrneš poklopac glave pa možež i vizualno pregledati membranu. Staviš novu i malo glavu namažeš tovot masti, po navoju i rubu i pritegneš. Sretno.

AXIAL, otvoreni dani axial... Toliko imaju mašina da komotno mogu sami da organizuju sajam.
13032012085.jpg

13032012088.jpg

13032012108.jpg

13032012107.jpg

13032012105s.jpg

Da li bi neko ko ima Agromehaniku sa nivelišućim (MRX) granama mogao da mi kaže kako se nivelacija ponaša prilikom otvaranja grana? Znam da postoji onaj pipak koji blokira grane ali mislim da je preveliko opterećenje na španerima kada se prvo jedna strana otvori skroz a zatim druga ili se prvo jedana strana otvori do pola a zatim druga?

Evo jedne Fiser Agristar

352noci.jpg

Najskuplja marka koja se prodaje u CH, a ujedno i njihova marka.

Ima hidraulicko dizanje i spustanje krila , hidraulicko otvaranje i zatvaranje krila , sistem za kopiranje terena , 15m krila , na ti 15m ima 7 sektora za zatvaranje i otvaranje i to svi su nezavisni jedno od drugo, ima i cisternu od 200l koja se kaci sa prednje strane traktora, signalizacija, na svakom izlazu po 3 dizne itd.
Nije uopste tajna jer ova nije za Srpsko trziste. Ja sam je predao coveku koji za nju uzima 3500 , a ova slika gde sam je slikao , to je u perionici za motorna vozila, upravo smo se spremali da je operemo. A garza ce traziti za nju ne manje od 6000 , jer nova je 15000.

Kostala je sa donosom do kuce i triplex diznama 1770e.Marka je "skotarek" poljska kopija Rau.Nesto slicno kao agromehanika ali za nijansu losija izvedba.Ali je cena dosta niza.

Na razumem zasto je tako skupa. Koliko su grane i dali ima kopiranje terena?

Neka me ispravi neko ako gresim , ali 12.5m treba , da bi moglo da se prate stalni tragovi za sejalicom za psenicu. Koliko ti je onda izaso prevoz/km ?

Danas gledao neke prskalice pa me interesuje koju pumpu da odaberem stim da su garancije svuda 2 godine, moravinu, slovenacku, italijansku ili lesko?
Ima li neko neka iskustva?

Danas gledao neke prskalice pa me interesuje koju pumpu da odaberem stim da su garancije svuda 2 godine, moravinu, slovenacku, italijansku ili lesko?
Ima li neko neka iskustva?

Ja imam leško ovo je druga sezona i garancija na nju je 3 godine (bar kod mene) i prezadovoljan sam sa njom baš preključe sam je montirao i radio sa prskalicom bez problema pritisak u zvonu je onakav kakav je bio i pre skidanja,stim da sam je pre zime uredno isprao skinuo i ostavio u kuću, Kad sam ja uzimao pumpu gazda firme kod koga sam kupovao mi je savetovao da uzmem leško zbog servisa ako se nešto desi sa pumpom ,jer je njihov servis puno fleksibilniji od agromehanikinog.

Prošle nedelje sam u Bačkom Jarku kupio nova creva za prskalicu. Na njima piše Agromehanika 13x23 radni pritisak 60 bari.
Da li su ovakva creva na novim Agromehanikinim prskalicama jer su ova puno debela i nisu baš savitljiva?

Evo i ja sam se ponovio pre par dana. Gumaplast RAU iz Vojke. Bure 660l agromehanikina pumpa 105l + injektor grane 10m deljenje na pet sekcija i dizne 11004.

[

dsc03792m.jpg
[/URL]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh