Prskalice

Evo cilidar na trapezu na agomehaniki EN600 15MRX
Picture016-3.jpg
[/IMG]

A za sta koristite taj cilindar?Da se sa njim kopira teren ili samo u slucaju velikog nagiba da se njime nivelisu krila?

Idealno bi bilo imati triplex dizne , pa samo okrenemo koja nam treba , a za vjetar i još neke primjene su tzv "air induction" ili "turbo t-jet " sa krupnijim kapljicama .

Vidim koje su, al neznam i oznake. hehe Ima puno tipa takve dizne i oznaka.
Pitam jer moram i ja menjati dizne, pa malo gledam i raspitujem se koje uzeti. Hvala na odgovoru.

Ja sam do sad koristio četvorke (crvene) LECHLER IDK 12004 i ST 12004 dizne, a sad hoću da pređem na trojke (plave) dizne istog proizvođača. Dvoumim se da li da to budu IDK 12003, ili ove novije sa duplim mlazom IDKT 12003. Kupio sam za probu po jedan komad IDK 12003 i IDKT 12003 dizne. Isprobao sam ih na pritisku od 3 bara i vizuelnim poređenjem (stojale su jedna pored druge na istoj grani prskalice) mi se više sviđa kako radi IDKT dizna. Ali, ipak ih nisam koristio u realnom radu i ne znam kako se ponašaju u praksi ove IDKT dizne, odnosno da li se štopaju ovi pojedinačni (tanji) prorezi na IDKT diznama.

Ako ih je neko koristio, bio bih mu zahvalan ako bi iskustva podelio sa nama na forumu...

ja sam koristio i crvene 4 i plave3.Plave su mi se bolje pokazale kad su korovi nikli onda rade bolju maglu a 3 idem kad špricam po vjetru radi tog što idem slabi mlaz(jače kapljice) da vjetar ne nosi

@kloki: Vidio sam Universal 45 ks (2WD) koji naprijed ima rezervar od prskalice sigurnih 400 l, a iza prskalicu od 600 l. Neznam kolko puni oba rezervara, al ja bih naprijed na tvoj 560 točio 200-300 l, a iza bi išo sa prskalicom od 600 l. Sigurnosti radi povezo bi prednju koljevku i zadnji kraj traktora il bar prednji trap sa zvonom i toči i vozi.

Čak je i Metalna RAU Slovenija imala kombinacuju na recimo Štore 404 naprijed rezervar od 400l, a iza šprica od neznam kolko l, al nije ispod 400. Imam negdi taj njihov prospekt di je to fino naslikano.

interesuje me jel imao neko iskustva sa LESKO prskalicama, i sta je bolje uzeti LESKO 440l ili AGROMEHANIKU 440l? posto treba da kupim prskalicu ovih dana

danas sam gledao na vasaru u Bašaidu Leško prskalice i deluje mi nekako kvalitetnije uradjen ram nego kod Agromehanike...a sad kako su se pokazale u praksi to neznam...

Kolika je razlika u cenama izmedju leska i agromehanike? cisto da znam. jer smo mi narucili jos jednu lesko 1000 lit. 15 metara grane.

u Basaidu nisam video ni jednu Agromehaniku, a za Lesko traze 650-670e, a gledao sam agromehaniku u Srpskoj Crnji za 560...a za ovu u Crnji nisam bas siguran da li je cena sa PDV-om...e da cene su bez kardana...

Agromehanikina po toj ceni samo polovna,nove za te novce nema.
A i ta sto je bila u Basaidu,tu je samo Lesko pumpa a ostalo je ferocoop.

to nisam znao jel to vredi uzeti msm na tu sa Lesko pumpom, a sa ostalim od ferocoop....a ovo za crnju ja nisam ni video nego samo cale, a kod RACE u Zrenjaninu Agromehanika ja msm 850e da sam cuo nisam jos otisao da vidim...

Pre neki dan naručim ja "novu" agromehanikinu pumpu BM-105/20.
Posle dva dana stigne mi AKS-om. Sve uredno platim, i čim sam otvorio paket usledilo je iznenađenje.
Prvo pumpa je bila prašnjava i nekako mi ne deluje da je tek izašla ispod čekića, ali to bih nekako i prihvatio da nije usledilo novo iznenađenje. Naime, jedan od inbus šrafova nije stegnut nego samo onako ovlaš zavrnut i razlikuje se od ostalih po boji i glava mu oštećena i nema podlošku. Čim sam se uhvatio za taj šraf osetim da baš ima lufta, kao da je oštećen unutrašnji navoj na telu pumpe.
Posle detaljnog zagledanja otkijem da su nosači kojima se pumpa šrafi na prskalicu različitite debljine i jedan je malo iskrivljen i ima na sebi tragove montaže-demontaže, na jednom od spojeva viri deo zaptivne gumice.

O svemu ovome obavestim ja prodavca na šta mi on odgovori da je pumpa potpuno nova i da će oni sve to zavrnuti ako im pošaljem poštom nazad. Naravno, ja na ovo nisam pristao a kako nisu imali da mi daju drugu pumpu dogovorimo se da ja njima vratim pumpu a oni meni novac. Danas stigao novac i mojoj sreći nema kraja.

E sad, o čemu se ovde radilo stvarno mi nije jasno. Da li su oni pokušali da proture staro pod novo po sistemu ako prođe prođe, ili je neko od radnika uzeo novu pumpu a poturio remontovanu ili nije više ni važno.

Nazad
Vrh