Pre neki dan naručim ja "novu" agromehanikinu pumpu BM-105/20.
Posle dva dana stigne mi AKS-om. Sve uredno platim, i čim sam otvorio paket usledilo je iznenađenje.
Prvo pumpa je bila prašnjava i nekako mi ne deluje da je tek izašla ispod čekića, ali to bih nekako i prihvatio da nije usledilo novo iznenađenje. Naime, jedan od inbus šrafova nije stegnut nego samo onako ovlaš zavrnut i razlikuje se od ostalih po boji i glava mu oštećena i nema podlošku. Čim sam se uhvatio za taj šraf osetim da baš ima lufta, kao da je oštećen unutrašnji navoj na telu pumpe.
Posle detaljnog zagledanja otkijem da su nosači kojima se pumpa šrafi na prskalicu različitite debljine i jedan je malo iskrivljen i ima na sebi tragove montaže-demontaže, na jednom od spojeva viri deo zaptivne gumice.
O svemu ovome obavestim ja prodavca na šta mi on odgovori da je pumpa potpuno nova i da će oni sve to zavrnuti ako im pošaljem poštom nazad. Naravno, ja na ovo nisam pristao a kako nisu imali da mi daju drugu pumpu dogovorimo se da ja njima vratim pumpu a oni meni novac. Danas stigao novac i mojoj sreći nema kraja.
E sad, o čemu se ovde radilo stvarno mi nije jasno. Da li su oni pokušali da proture staro pod novo po sistemu ako prođe prođe, ili je neko od radnika uzeo novu pumpu a poturio remontovanu ili nije više ni važno.