Niste u pravu za to s prtiskom i protokom. pre svega zbog jednog. da bi na sekciji od 8 dizni imali pritisak od recimo 3 bara morate imati veci i protok u odnosu na sekciju sa 4 dizne, kod mene stelujem na prskalici svaku sekciju posebno, prvo zatvorim sve (ima sigurnosni ventil koji cuva pumpu, a i sam proporcionalni ventil ako se namesti na 3 bara i sve je zatvoreno nece preci 3 bara. namestim radni pritisak na proporcionalnom ventilu. zatim otvorim svaku sekciju posebno, i stelujem te male tockice, kad zavrsim zatvorim ju. dok svih 5 nebude gotovo. ja odredjujem koliko vode ide u svaku sekciju, znaci regulisem protok, a njime pritisak.jer pritisak je uslovljen protokom.
znaci ako je u sistemu jedan pritisak, a ja u svakoj sekciji imam razlicit broj dizni ja cu dobijati na svaku sekciju isto vode, ali sekcije imaju razlicit broj dizni, sto mi neodgovara, nemam jednaku potrosnju po diznama iz jedne i iz druge sekcije. tako da ja stelujem prskalicu da mi ima na svakoj dizni istu potrosnju vode, a to znaci razlicite protoke vode u sekcijama srazmerno s brojem dizni.
jel sad se razumemo?