Prskalice

Interesantno je da i ja držim pritisak na pumpi na onoiliko kna koliko i prskam, ali meni skazaljka stalno igra.... možda je kod mene problem da nije fabrički sat, već je sa nekog starog hidrofora.....

A evo kako sam ja moju prskalicu nabudžio... Produžena krila na 10m i dodat sanduk za pesticide i opremu da nemoram da pakujem otrove u kabinu!

29y5yrr.jpg

1jp9xz.jpg

34yqvkl.jpg

2h6rn8x.jpg

Da li ja to dobro vidim ili se meni cini. Ima i bure sa cistom vodom , po zavrsetku prskanja odredjenim herbicidom , da opere prskalicu na njivu umesto kuci.

to ti je po standardima eu , a i ovo dolje s desne strane ispod koluta je mali rezervar za pranje ruku. a jos ima ali se bas ne vidi na slici jedan rezervar gdje se ulijeva i mijesa sredstvo.

ovo je slika od prskalice od leška

6.jpg

manji je za pranje ruku a veci za pranje prskalice

mikser za sredstvo

mikser_1.jpg

mikser_3.jpg

mikser_3.jpg

Poštovanje, ima li ko iskustva sa preradom voćarskog nošenog atomizera od 440l Agromehanike, u vertikalno prskanje? Za mjesec dana idem da mi prerade prskalicu pa me zanima ima li ko da je ovo radio?

treba mi neka polovna prskalica od 12 m,gde da nadjem tako nesto?
Inace ove lesko dobro izgledaju ali ih nesto prati los glas.

ma daj gde prati loš glas? Imam je dve godine i oprskala je preko 1000jut i kao da je sad izašla iz fabrike.Kod mene kupili još trojca i svi prezadovoljni prskalica je sasvim ok.

Drugar moj koristi Lesko prskalicu od 660 litara vec jedno 3 ili 4 godine i godisnje prska 150-200kj bez ijednog kvara. Drugi drugar ima Agromehaniku 660 litara stariju godinu ili dve i malo vise je radila izgleda kao iz rata da je izasla ali je takodje u funkciji bez nekih kvarova.

E pa onda je to..... to je sat od nekog starog hidrofora koji meri do 8 atmosfera, i kad prskalica radi ona skače između 0.5 i 4. Tako mi 440 litara pokriva 2 lanca iliti oko 3 KJ...

Potrebna mi je takozvana ''klipnjaca'' za Agromehanika prskalicu stari tip iz 84 god.
Klipnjaca koja naleze na lezaje, a ne ova novijeg tipa.
Ako neko ima neki broj tel, nebih bilo lose da posalje.

nemogu tvrditi 100% ali sam prilicno uvjeren da ti odgovara i od drugih prskalica , u biti su to sve kopije comet pumpe P 68 i manje vise se dijelovi mogu stavljati s jedne na drugu osim koliko ja znam pumpe koje je radio "vreček" jer ona nema lezajeve ali kod nje onda treba uzeti obje klipnjace i lezajeve, takvu ja imam i zbog toga znam da se moze to uraditi jer su meni otisle obadvije klipnjace kupio druge od leska i lezajeve sve radi.

pumpa comet P 68

Poslednja izmena od urednika:
Sve drugo je OK samo je jedna klipnjaca razbijena.
Zvao sam zastupnike i neke prodavnice, ali oni imaju samo za novije tipove. ( bez lezajeva)
Ako ne nadjem menjacu ceo sklop.

zanimljivo da je kod mene obrnuta situacija nitko nije imao te klipnjace koje idu bez lezajeva vec ove s lezajevima , ako malo bolje pogledas ova tvoja je tanja od ove koja ide bez lezajeva tocno za debljinu lezaja. ako je ikako moguce nabavi si original jer s ovim klipnjacama bez lezaja pumpa se dosta teze vrti a i s lezajevima je dugotrajnije.

Lucky nazovi agrouniverzal Gornji Milanovac oni su zastupnici za slovenačke prskalice pa se raspitaj za cenu samo bureta tel 032/720-730

Nazad
Vrh