Prskalice

ova na slici s tim da sam ja trazio jos i tripleks dizne kosta 2600evra

Stvarno je sve poskupelo. Pre par godina smo nasu od 600 litara sa nivelacionim krilima od 12m platili 1980 eura, isto sa triplex diznama. Prskalica vredi svaki ulozeni euro jer je fantasticna. Kod nas godisnje uradi 800-900 kj i tako vec godinama i ama bas nista se do sada nije kvarilo na njoj.
Evo je u danasnjoj akciji u soji:

2rnbo8g.jpg

Ovde u CH izaso neki zakon od pre dve god. Svaka prskalica mora da ima specijalnu posudu za vodu, iz koje se uzima voda po zavrsetku posla i opere se na njivu, a ne kuci u dvoriste. Prskalice bez tih dodatnih posuda (buradi) nisu vise u upotrebi u ovoj drzavi. Kao takve ne mogu vise da prodju tehnicki pregled.

Obrati paznju na ovu plavu nalepnicu . Na njoj pise test i pise za koju je godinu. Samo sto ja nisam to slikao iz blizine.

23s96w7.jpg
a492sx.jpg
2eqc87s.jpg

Ništa novo,pre dve godine na jednom predavanju je bilo reči o tome.

Na predavanju o prskalicama koje je prezentovao profesor iz Sonje Marinkovic (poljioprivredna skola pozarevac) bilo je reci koje sve uslove mora zadovoljiti i kako treba pripremiti , tako da se toga neplasim uvesce tu obavezu sigurno

Ово ће се десити и код нас, а све у сврху ''Безбедне апликације пестицида у пољопривреди''. Што се тиче прскалица, оне ће бити контролисане (опште стање исправности, пумпа, мешач, регулатор притиска, филтери, распрскивачи). После организованог предавања, биће тестирање прскача. После тестирања, они ће добити сертификат (потврду) да су завршили обуку за безбедну апликацију пестицида, а на прскалицама ће бити налепница. Обука и тестирање прскача је већ било у Бечеју.

2jew9ck.jpg
[/IMG]
Ово ће се десити и код нас, а све у сврху ''Безбедне апликације пестицида у пољопривреди''. Што се тиче прскалица, оне ће бити контролисане (опште стање исправности, пумпа, мешач, регулатор притиска, филтери, распрскивачи). После организованог предавања, биће тестирање прскача. После тестирања, они ће добити сертификат (потврду) да су завршили обуку за безбедну апликацију пестицида, а на прскалицама ће бити налепница. Обука и тестирање прскача је већ било у Бечеју.

Ili će neka ekološka policija čekati na izlazu iz sela i kažnjavati one koji nemaju taj papir?

Danas sam narucio prskalicu 440 l, 10m krila,pumpa 105 l/min navodno sve je Agromehanika osim rama koji se radi kod nas ... e sad videcemo kad stigne za par dana.
Cena 655 e sa prevozom:ppozdrav:

Nazad
Vrh