Druškan
Član
Dok je na potpuno ispiranje, treba da odviješ slavinu na tom filteru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na taj šrafć sam mislio, tu ti nedostaje crvena plastika, kao točkić slavina, koja se odvija i tada protiče voda do mlaznica za ispiranje.Pa ispod tog filtera ima neki srafic sa navojem ali nema slavinica niti ista.Evo valjda se vidi?
Razumeo sam sada sta treba da proverim. Nisam pored prskalice ali se nadam da ce taj seger da mi se prikaze. Ako imas sliku, ti posalji.
Ne znam samo zasto ovaj mali tockic drzis skroz zavrnutim? Da li je pravilo da on tako stoji?
Ja recimo pustim prskalicu da radi u mestu, dam gas recimo na 1200-1300rpm i onda stelujem. Ako je crni veliki regulator pritiska zavrnut, pomeranjem ovog malog crvenog tockica dolazi do nabijanja velikog pritiska na grane tj dizne. Ja onda nastelujem mali crveni tockic da pritisak ne bude takav da pada, ali i da ne ide preko nekih 5-6 bara, a onda preko crnog regulatora nastelujem da otpusta kada je preko 3,5-4 bara tj da krene da sisti ukoliko dodajem veci gas a kazaljka da ne ide preko tih zeljenih 3,5-4 bara.
Ako bih mali crveni sraf dodegao, a crni veliki regulator stegao, onda se nabija bas veliki pritisak u sistemu. Teoretski i u praksi, mogu da ga ostavim zategnutog i da opet crni regulator bude taj koji nece dozvoliti da ide preko zeljenog pritiska.
Nasao sam delove za remont razvodnika kod Bate u Čačku danas šalje,dace bog da radi kako treba kad ga sastavim
Zar to nije malo vode?
S tim šafom se šteluje protok u dizni na dnu rezervara, kod mene je veoma malo otvorenNe da mi se sad traziti knjizica s uputama od prskalice...
Taj saraf sluzi samo za ispiranje filtera i u normalnom radu treba biti zavrnut do kraja kako bi filter imao svoju funkciju. Podesavanje pritiska se odradjuje samo velikim tockom a ovaj mali se ne dira.
Dotegni mali saraf do kraja a veliki otpusti. Upali traktor, motor na zeljeni gas i tek onda velikim tockom podesavas zeljeni pritisak (Kardan je naravno ukljucen i u prskalici ima vode za probu). Kad nastimas zeljeni pritisak, vidis u tablici proizvodjaca dizne koliko treba jedna dizna u minuti izbaciti tekucine na kom tlaku. Nadji svoje vrijednosti i stopaj minutu i vidi koliko ti baca koja dizna. Ja pred svaku sezonu provjeravam po tri dizne nasumce, (idealno bi bilo da se provjerava svaka) jedna iz sredisnjeg djela i po jedna sa svake strane. Ako su vrijednosti iste onima koje su dane u tablici krece se s tocenjem vode u prskalicu i mjesanjem kemije.
Sliku tog "segera" nemam ali kad veliki tocak otpustis do kraja vidjet ces da dalje ne ide. Unutar oboda velikog tockica se nalazi zica koju kroz one zareze na kraju tockica isceprkas napolje i tad se cjeli tocak da odvrnuti do kraja s regulatora i unutra treba biti opruga.
Pa zar te mlaznice na dnu ne treba da rade prilikom prskanjaTaj fini filter je zadnji pre nego voda dospe do dizni, ako se ventil otvori deo vode se preusmerava na dve mlaznice koje rade pri potpunom ipiranju sistema. Pri prskanju taj ventil mora biti potpuno zatvoren jer ce pritisak biti manji nego inace. Znaci zatvorite potpuno ventil i onda stelujte dalje.
Kakvom dnu ?Pa zar te mlaznice na dnu ne treba da rade prilikom prskanja