Ako moze mala pomoc. U pitanju je agromehanika 440 litara, grane 10m a pumpa isto agromehanikina od 105 litara. Danas sam prskao psenicu, i u sred prskanja koje je bilo izmedju 3,5-4 bara, samo je krenuo pritisak da opada i zavrsio na oko 0,5-1 bar.
Probao sam da dostelujem sa crvenim tockicem i sa regulatorom pritiska ali ne reaguje nikako a na diznama se tacno vidi kako je pritisak slab. Zavrsio sam prskanje tako sto sam isao sporohodnom brzinom da potrosim vodu.
Kada sam krenuo posle da cackam da povrstim pritisak, nece nikako. Kada su mi sva 4 ventila zatvorena (3 od grana i jedna od mesaca), uspeo sam da dobijem pritisak oko 5-6 bara ali cim otvorim jedan ventil, pritisak padne na oko 4 bara. Ja otvorim drugi ventil, padne na 2 bara i sa trecim ventilom padne na oko 0,5-1 bar.
Prskalicu sam kupio prosle godine od jednog naseg clana pa ne znam odakle da krenem. Ako je problem pumpa, zasto vremenom nije oslabila nego ovako naglo da zeza u sred prskanja.. da nije neki filte prljav ili se zapusio u toku prskanja? Ja stvarno nemam iskustvo u ovome.