Prskalice

@dukej
Mislim da si sam sebi da odgovor gde je problem. Protokomer. Po tim podacima tacno 10% je greska, sto ce reci da neki parametar za protokomer treba umanjiti/povecati (ne znam da li je srazmerno ili obrnuto srazmerno) za 10%. Inace kad ustelujete radi odlicno. Pricao sam sa soferom vlasnika slicne prskalice i kaze da na 20kj greska je ispod 0.5% sto je odlicno.

Ja bi se isto složio da je problem u Protokomer-u..
Treba po meni smanjiti onaj broj koji je naveden (661)..

Postoji isto neka formula kako se to može točno odredit,ili otič na površinu kojoj se zna točna veličina,nasuti vode i onda se igrati tim brojem,probat ga smanjit ili povečat,i nač točan broj koji treba upisat..

Pogledaj za sta sluze:

112538501020671954413770.jpg

- - - - - - - - - -

Dobija se regulator uz doplatu od 150e.

pa i na slici nema regulatora ,pitao sam ih i nisu imali nego samo se poruci i sta ti stigne ,trazio sam da pokazu koji kaze neznaju,znaci nije isto kao i sa ostalima, pa ko jos danas da pare ceka prskalicu i dobije sta dobije,moraju na tom poraditi i ko ce kupiti takvu prskalicu bez regulatora stalnog pritiska,hoce neko trcati napolje i smanjivati pritisak, kako mi je rekao prodavac kaze nije to nista izadjes kad iskljucis sekciju i malo povecas ili smanjis pritisak,odmah se razgovor zavrsio

Ja bi se isto složio da je problem u Protokomer-u..
Treba po meni smanjiti onaj broj koji je naveden (661)..

Postoji isto neka formula kako se to može točno odredit,ili otič na površinu kojoj se zna točna veličina,nasuti vode i onda se igrati tim brojem,probat ga smanjit ili povečat,i nač točan broj koji treba upisat..

Dobio sam večeras uputstvo od tog kompjutera pa ću sutra videti kako se to radi. Pretpostavljam da se meri protok kroz diznu pri nekom pritisku, i da se to posle poredi sa onim što je kompjuter izmerio. To mi deluje logično i samo treba videti kako onda to ne slaganje upisati u kompjuter...

A što se tiče igranja sa tim brojem - mnogo je to skupa oprema da bi se podešavanje svelo na igranje...

zna li neko sta je sa pumpom?,nece pritisak da naduva vise od1
bara? i koji majstor ima u okolini odzaka?

Moguće da je membrana, proveri i mešač da nije spao ,koja pumpa je u pitanju ?

Pogledaj da li ti je ulje čisto ili je pomešano sa vodom,ako jeste, otišla je jedna ili obe mebrane,u pumpi, ako nije onda pogledaj membranu u vazdušnom zvonu.

Rau pumpa. Otvarao juce kada je pomesao speciju i ulje.otisao jedan od ventila a membrane su se cinile dobre i opet varira pritisak od 0,5 do 1,pa sam kontao da su te membrane.

Cim pomesa tecnost i ulje membrane su sigurno. Ja moram u mojoj promenuti ulje ,ali je moram skidati celu.Sad se razmisljam da joj probusim rupu u deklu u dnu i nalozim navoj za ispust . Treba to i promenuti ulje nekad a nezgodno svaki put sve raskacivati pogotovu sto se i creva ukrute vremenom pa samo gledam gde ce koja plastika puci

Dobio sam večeras uputstvo od tog kompjutera pa ću sutra videti kako se to radi. Pretpostavljam da se meri protok kroz diznu pri nekom pritisku, i da se to posle poredi sa onim što je kompjuter izmerio. To mi deluje logično i samo treba videti kako onda to ne slaganje upisati u kompjuter...

A što se tiče igranja sa tim brojem - mnogo je to skupa oprema da bi se podešavanje svelo na igranje...
Pod igranje sam mislio da se mjenja vrijednost broja znači na veče ili manje..
Tu nema šta bit da se pokvari ili tome slično..

Kad ćeš da ih primjenjuješ , jel uvjek ili u nekim situacijama ? Koje su prednosti , osim što je logično bolja pokrivenost zbog duple lepeze ?

Prvo da vidimo na terenu kako vole vetar
Soja sejana žitnom,do drugog splita zatvara u potpunosti površinu,a treba dobaciti do sitnih korova ispod soje

Nazad
Vrh