Prskalice

N.A jel to onaj stric koji nam je držao predavanje o prskanju,oranju,majstorluku i još koječemu?

Grane jesu maksimalno dignute a prskalica nije,mogo bi ladno da prska kukuruze nakon klasanja...samo treba silirati tri reda gde ide traktor na svakih 15 metara.:osmeh:

Kris Kako ju Case nosi kad jepuna? Jel podize malo prednji kraj? Kako se gume ponasaju sa tolikim teretom? Koja je sirina guma? Da netrazim sad s telefona to.

Recimo ako neko planira tako nešto onda ostavi tragove ,tj preskoče se po dva reda kuda će ići traktor . 2 susjedna reda se siju dosta gušće , a praktično se na tom preskakanju izgubi vrlo vrlo malo , ako se to već ostavlja zbog tifona onda ništa , provjereno.

Kris Kako ju Case nosi kad jepuna? Jel podize malo prednji kraj? Kako se gume ponasaju sa tolikim teretom? Koja je sirina guma? Da netrazim sad s telefona to.
Nosi Case bez problema i ne diže prednji kraj nimalo i gume se drže odlično nisam se ni nadao da će se sve potrefiti kako treba.Gume su 230 mm široke.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Recimo ako neko planira tako nešto onda ostavi tragove ,tj preskoče se po dva reda kuda će ići traktor . 2 susjedna reda se siju dosta gušće , a praktično se na tom preskakanju izgubi vrlo vrlo malo , ako se to već ostavlja zbog tifona onda ništa , provjereno.
:ideja:Momo...a da posejemo 6 redi soje tu gde će ići traktor i da ga prskamo sa srednjom sekcijom grana iz bureta za ispiranje???:osmeh:

Kris , probavao sam , doduše ne sa sojom ali sa ječmom i zobi , u vezi problema sa zemljištem koje ne podnosi sušu , al to je veća tema , inače još se neko sjetio , zove se intercropping

More%20outside%20edges%20raise%20edge%20yields.jpg

I ja mislim da je to u pitanju,kod drugara je sve lose na pumpi al ona i dalje ima pritisak,pogledaj ti samo onu rucicu za ispustanje,treba da stoji u skroz zadnjem polozaju.
Uh cini mi se da nije u zadnjem polozaju,javim cim stignem ponovo da je isprobam.
Prosle godine ja sam bio odsutan u vreme prskanja tako da je to neko poremetio,takodje je nasuto i vise ulja nego sto treba(iznad max.) a u ulju nema tragova vode,nebi trebalo membrane da su otisle,prskalica je mao koristena a nije ni stara, premda nikad se nezna.

Ako je u srednjem polozaju rucica voda ne curi napolje,neg se cuje u buretu kako brboce,to je za usisavanje iz necega,kanala...

Onda postoje samo tri opcije,ili inženjeri i konstruktori u Amazone moraju biti JAKO vredni i brzi,ili vi nećete nikada doći do sredstava,ili će kombajn biti ipak od nekog drugog proizvođača

ima li ko da zna prodaje li neko na najlonu razvodnike za prskalice rau ili mio standard

Koliko je meni poznato boja kombajna i prskalice je pogodjena (govorim o metalnim delovima). E sada, možda se nešto i izmenilo?

IMG][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/I maja nova prskalica danas isprobana u radu posle remonta evo i slike za pojedine clanove foruma koji su se raspitivaki za kopir teren kod hardy prskalice mogu reci da odlicno funkcionise i sistem razvodnika koji kod isljucivanja dela grane uvev ima isti pritisak jer tecnost se sano preusmeruje u bure

Ljudi,imam prskalicu mio standard osijek.trebalo bi ga remontovati,nazovem jednog majstora kazem o cemu se radi,a on na to da ne vredi ulagati u to jer ovde nema kvalitetnih delova i tesko se nalaze delovi,kaze da su probali i nevredi.radi neko kratko vreme i gotovo.i ako bi nabacio agromehanikinu pumpu od 65 lit,dali bi bilo dovoljno,grane su od 10 m.

Nazad
Vrh