Prskalice

DakleM, ja sam u zabludi nekoliko godina. Sa prskalicom od 440l umesto 3-4kj koliko sada prskam, mogu prskati 10kj:ideja::haha:

Ne znam onda zasto proizvodjaci preparata preporuciju 200-400l za vecinu preparata?

DakleM, ja sam u zabludi nekoliko godina. Sa prskalicom od 440l umesto 3-4kj koliko sada prskam, mogu prskati 10kj:ideja::haha:

Ne znam onda zasto proizvodjaci preparata preporuciju 200-400l za vecinu preparata?
ja se drzim toga. znaci ne manje od 115l/kj a sad nek radi ko kako hoce

Ja to sa 65l/ha neopravdavam,meni se to nesviđa,nevolim da zavisim,kad krenemo prskati,za mene prepreke nema,tako još nije duvao vetar,da je trebalo prskati,a da se nije prskalo

I ja radim na 200l/ha kao i vidim vecina kolega na forumu. Samim tim sto je to donja granica po preporukama proizvodjaca ne vidim potrebu da eksperimentisem sa manjim dozama.

@pidikanac
Prodaj mi tu lednju da ne moram ici sa traktorom u prskanje. Smanjenje troskova za naftu:haha:

Ja to sa 65l/ha neopravdavam,meni se to nesviđa,nevolim da zavisim,kad krenemo prskati,za mene prepreke nema,tako još nije duvao vetar,da je trebalo prskati,a da se nije prskalo

Takvom logikom mnogi u selu rade. I onda komsijski usev nastrada 1-5 redi.

@bojcetic
A izace te isto,posto moras da kupis karton Guarane da mozes da izdrzis tempo :haha:

@nikola
Uzecu pa cu probati,ove fabricke su ok za sad,prave dugu...Smanjenje utroska vode me neinteresuje,posto imam cisternu tako da iz cuga opicim 70kj.

@nikola indjija Imam zetora proximu sa 6 brzina,prskam u 4. brzini na 1600 obrtaja,a brzinu neznam i nepogresivo bacam 140lit/kj,stim sto mi skazaljka na manometru skakuce oko 5 bara.AM pumpa od 65 litara.Zadovoljan sam sa tim,a vidim ima jos kolega koji tako rade.Po meni je takodje malo to sto ti bacas.:osmeh:

STa bih ja trebao da zamenim na moj prskalici agromehanika 440l, fabricke dizne mislim da su trojke, prskam sa 539 idem 2 brza na 1o-12obrtaja, bar oko 4, i ne mogu da isprskam sa 440l maximalno 1.40h.?

I za 4 čvrene je kinez,ali zar to nije bolje nego na "sluh" i na "niklovani okomer" i "na pola gasa" nek se niko nenađe prozvan,ali kako znate tako na čemu ste???

Nazad
Vrh