Prskalice

Te ventile u pumpi nikad nisam skidao mislite da bi trebao da to pogledam?

Ima li mozda neko sliku preseka Agromehanikinog razvodnika od prskalice od 400l? Imam uputstvo,ali u njemu nema slike
Kupio sam set za reparaciju ovog razvodnika.U tom setu ima jos neke dve gumice viska(ostalima sam nasao mesto),pa pretpostavljam da te gumice idu negde na regulator,ali njega ne mogu nikako da razdvojim.Da li je mozda ovo neko radio,pa da mi malo pomogne?

Poslednja izmena:
Dans sam sve isprobao ulja ima mada je cudne boje ali ne deluje mi kao da ima u njemu tecnosti,kao sto rekoh cela instalacija sa regulatorom je u redu ali 1 bar nece da predje jednostavno kad zavrcem regulator ili odvrcem ne reaguje,stoji na 1 a mlaz na diznama podrhtava i secka.Sta da radim?Agromehanika 440l narandzasto bure pumpa 65l

Kad sam ja moju prskalicu prodao kolegi, kod njega je odradila prvu sezonu bez greske a druge godine me zove da ju dodjem podesiti posto on ne zna... Ja dosao tamo i nema sanse da digne pritisak preko 1bar. mrdaj vamo, mrdaj tamo ,sve u redu i na kraju odvrmen onu okruglu rucku regulatora (mora se prije odvrtanja izvaditi prstenasti osigurac koji sprijeceva odvrtanje do kraja) i vidim da je unutra ona velika opruga pukla na dva mijesta... Nadjemo slicnu oprugu, ne sjecam se vise s cega smo je skinuli, namontiram unutra, vratim taj zicani prsten, podesim pritisak i da vidis kako mala prska ;)

Od ovog proleća ćemo se igrati s ovom prskalicom.Koje u prolazu neka svrati da zalijemo.:ppozdrav:

dsci2461.jpg

dsci2474.jpg

dsci2480.jpg

dsci2470.jpg

dsci2488.jpg

Sad sam otvorio pumpu i sve je u redu membrane i ventili stoje kao puska,s tim da je ispao mali komadic nekog metala kao delic zice ali nije iz pumpe dosao se sa vodom jer sve opruge na ventilima su dobre,dali je to pravilo problem videcu sutra kad probam,a posveticu se vise ovom sto je Bobo rekao.:ppozdrav:

Pogledaj da li ti je puklo crevo (ili dizna) od mešača u rezervoaru. A možeš jednostavno i zatvoriti ventil od mešača pa tako proveriti...

Crevo sam zamenuo u prskalici,dizne sve skidane i sita cisceno sve.Mislim da ipak uzrok moram traziti u regulatoru iako je star 3 god.Jbt radila kao doxa sta se desilo odjedared nemam pojma...Agromehanika 440l narandzasta iz 80ih,mislis na ventil za ispustanje na dnu prskalice?Pritisak sam promao i veci i manji ma sta sve.

_id_6_005.jpg

Potrebna pomoc izvadio sam onaj fini precistac i dok sam prao, dobio tuznu vest umro mi traktorista- radnik imo 44 god pa posle toga sam zaboravio kako stoji filter, koja je gornja a koja donja strana i dali ima mozda neka gumica molio bih nekoga ko zna da mi odgovori, jer sad mi ne radi manometar kako god okrenem filter u kucistu.

Mislim na ventil na filteru gore kod regulatora ako ga ima kod tebe.Jesi rasklapao ventile i regulator,možda se nešta podvuklo.Skini glavno crijevo i vidi dal pumpa pravi išta pritiska,ventil ispod prskalice je valjda u radnom položaju.

- - - - - - - - - -

_id_6_005.jpg

Potrebna pomoc izvadio sam onaj fini precistac i dok sam prao, dobio tuznu vest umro mi traktorista- radnik imo 44 god pa posle toga sam zaboravio kako stoji filter, koja je gornja a koja donja strana i dali ima mozda neka gumica molio bih nekoga ko zna da mi odgovori, jer sad mi ne radi manometar kako god okrenem filter u kucistu.
fiter ima kao prsten na jednoj strani i na njega ide gumica,filter metneš u donji dio i zavrćeš .Strana sa gumicom ide gore,na gornju stranu

Gde moze da se kupi ili nabavi klasicno plasticno bure za prskalicu 330,440 litara ili cak polovno,i kakava je cena ako neko zna?

Nazad
Vrh