Prskalice

Jbg razmisljam da iz dva ugla bolje odradi posao??!!
Sve verujem da tehnika napreduje!

Ma sve napreduje,lepo je to kad dobije sa dve strane,ali npr. IDKT 120-04 se sastoji od dve mlaznice 120-02,pa za vetar i nije srećno rešenje,suviše su sitne kapljice,i veoma lako ih vetar nosi,po meni,ako ti je za neki fungicid,bolja ti je varijanta (što se prodiranja i pokrivenosti tiče) TR ili ITR dizne

Ja koristim IDKT trojke, dakle dva mlaza po 1.5 i drastična je razlika u odnosu na ST (standardne) dizne. Iako su male kapljice, to nije ni blizu toliko sitno kao kod ST i mnogo manje ih nosi vetar. Eksperimentisao sam da stavim jedno krilo ST a drugo IDKT, i mnooogo manje magle ima kod IDKT. Naravno, govori se o nekom umerenom vetru, a ne košavi kakva je duvala par puta ove zime. A razlika u magli između IDK i odgovarajućih IDKT nije toliko velika koliko se na neviđeno može naslutiti. Naravno, to je samo moje mišljenje zasnovano na subjektivnom utisku prilikom eksperimentisanja, a ne tvrdnje zasnovane na egzaktnim podacima...

Juče sam išao kolegi da pomognem i on koristi ovakve dizne. Pretpostavljam da su za vetar a ako neko više zna o njima bio bi mu zahvalan da podeli informacije sa nama jer planiram da ih i ja ugradim!!!
ss-aixr11003-blue.jpg
[/IMG]

Molio bi još za jedan savet: Ako je razlika u ceni dizni "relativno" mala koju bi mi savetovali od ove dve ponuđene???
1.-Tee Jeet AIXR 11003
2.-Lechler IDK 11003

Ma sve napreduje,lepo je to kad dobije sa dve strane,ali npr. IDKT 120-04 se sastoji od dve mlaznice 120-02,pa za vetar i nije srećno rešenje,suviše su sitne kapljice,i veoma lako ih vetar nosi,po meni,ako ti je za neki fungicid,bolja ti je varijanta (što se prodiranja i pokrivenosti tiče) TR ili ITR dizne
Ovo su dizne prvenstveno za atomizere (i ja ih koristim) da imaju bolju pokrivenost je sigurno ali što se prodiranja tiče hmmm,diskutabilno. Ja radim (atomizerom) na 7 bara pritiskom i najmanji vetar im smeta ,čim malko duva vetar tačno se vidi da ne baca kako treba.U ratarstvu ih nisam probao i ne znam kako bi se ponašale na manjem pritisku i sa tim da se nanonosi na daljinu od 50-tak cm od dizne .Ipak za voćke treba da nanese hemiju i na 2 metra od dizne.

ID_duesen.jpg
ID_IDN_erlaeuterung_GB_2.jpg

Ove dizne su jedine koja kod nas mogu posle 10 h pa tamo negde do 16-17 h. Prskalica je podesena da radi na 5,5 bara , a radna brzina je oko 9 km/ha. Utosak vode u ovoj kombinaciji je oko 200 l/ha.

Poslednja izmena:
Potpisujem paorov post i ja koristim iste dizne. Zalosno je sto i kod nas samo jedno 5% pljoprivrednika koristi ove dizne i dok mi sa ovakvim diznama stitimo komsijske krajnje redove, tih ostalih 95% i dalje nam prska ne samo krajnje redove vec ponekad i sirinu celog jutra. Sto se tice kombinacije da se na krajeve krila stave dizne za vetar a unutra obicne to nemoze jer dizne za vetar traze 4-6 bara da bi dobro radile, dok obicne rade na pritisku do 3 bara.

Kad duva kosava ne vredi ni "plava" ni "crvena" dizna, ja potpisujem jer ih imam. Ali u nekim normalnijim uslovima su extra.

Dans sam sve isprobao ulja ima mada je cudne boje ali ne deluje mi kao da ima u njemu tecnosti,kao sto rekoh cela instalacija sa regulatorom je u redu ali 1 bar nece da predje jednostavno kad zavrcem regulator ili odvrcem ne reaguje,stoji na 1 a mlaz na diznama podrhtava i secka.Sta da radim?Agromehanika 440l narandzasto bure pumpa 65l

Ђорђе јеси ли гледао вентиле , да нису пукле опруге?

- - - - - - - - - -

Вица ИМВ узе ми реч из уста

Nazad
Vrh