marre2
Član
Koji ventili?
oni na razvodniku,roze boje ima ih 3 komada? ako sam dobro razumeo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koji ventili?
Ne ide ista kolicina vode ni za dubinsko i povrsinsko prskanje.
A koliko ide vode za koje prskanje?
Jbg razmisljam da iz dva ugla bolje odradi posao??!!
Sve verujem da tehnika napreduje!
Steta sto nisam slikao,ali do pritiska od 2,5bara,sa koliko sam prskao ovih dana,nema problema sa nezakljucanim krilima.Zato sto se kod tebe krila lako ljuljaju pa bi bilo neizvodljivo da prskas sa recimo pola prskalice.
Ovo su dizne prvenstveno za atomizere (i ja ih koristim) da imaju bolju pokrivenost je sigurno ali što se prodiranja tiče hmmm,diskutabilno. Ja radim (atomizerom) na 7 bara pritiskom i najmanji vetar im smeta ,čim malko duva vetar tačno se vidi da ne baca kako treba.U ratarstvu ih nisam probao i ne znam kako bi se ponašale na manjem pritisku i sa tim da se nanonosi na daljinu od 50-tak cm od dizne .Ipak za voćke treba da nanese hemiju i na 2 metra od dizne.Ma sve napreduje,lepo je to kad dobije sa dve strane,ali npr. IDKT 120-04 se sastoji od dve mlaznice 120-02,pa za vetar i nije srećno rešenje,suviše su sitne kapljice,i veoma lako ih vetar nosi,po meni,ako ti je za neki fungicid,bolja ti je varijanta (što se prodiranja i pokrivenosti tiče) TR ili ITR dizne