Prskalice

xnhjlc.jpg

- - - - - - - - - -

9azj42.jpg

Da li neko moze naslutiti sta moze biti mojoj prskalici (Agromehanika,Slovenija 440l) stara je nekih 5-6 god. onaj motor (pumpa) je veca, neznam pravi naziv medjutim nece uopste da radi nema pritiska znaci nista, sto bi se reklo mrtva.Pokusavao sam da naduvam dole onaj dio gde ima ventil ali izgleda da malo samo drzi pritisak, ustvari kad naduvam vrlo malo zraka primi tj.kad pritisnem iglicu u ventilu malo zraka izadje.Odakle da krenem trazit uzrok kvara,jeli problem raskopat pumpu ako je uopste ona uzrok?

To sam i ja prvo pomislio ali nisam nikad otvarao pumpu,nemam sliku kakva mi je pumpa vidjecu da negde nadjem i okacim pa da mi kazete sta razvrnuti,da li samo to moze biti uzrok da li moze biti nesto bezazlenije ii da odma idem na membrane

Pa s bočne strane imas dva poklopca, ljeva i desna strana.mislim da ima 4 vijka jedna strana, to otpustis i unutra ti je membrana.jednostavno za izmjeniti.

ako ima ulja u njoj onda nisu te membrane nego ona za vazduh

- - - - - - - - - -

ja imam prskalicu agromehanika kranj one starije sivo bure,i imam problem dok ne sipam vodu pumpa radi dobro dok ne sipam vodu,kad sipam ona mi izbije one ventile one sto su ispod onog ventila za vazduh.rasturao sam je unutra je sve ok.sta to moze biti?

Ja sam zimus na mojom agromehaniki 400 litara prskalica promenuo membrane i kupio novi onaj deo gde je manometar ceo komplet, i danas prskao psenicu kad manometar ni da mrdne na 0 stoji, a prskalica radi-prska, kada iskljucim jedan deo da neprska odmah na manometru ima pritisak. Sta to moze biti? Ona ovako normalno prska, Ali nemagli se za njom. Doduse ja sam je nastelovao da sa 400 litara isteram 2,5 jutara. Dal je to do dizni? Baca mnogo na njih. Na njoj su jos uvek fabricke dizne. Koliko treba da ima ulja u pumpi? Kod mene ima negde na pola mozda.

Ja sam zimus na mojom agromehaniki 400 litara prskalica promenuo membrane i kupio novi onaj deo gde je manometar ceo komplet, i danas prskao psenicu kad manometar ni da mrdne na 0 stoji, a prskalica radi-prska, kada iskljucim jedan deo da neprska odmah na manometru ima pritisak. Sta to moze biti? Ona ovako normalno prska, Ali nemagli se za njom. Doduse ja sam je nastelovao da sa 400 litara isteram 2,5 jutara. Dal je to do dizni? Baca mnogo na njih. Na njoj su jos uvek fabricke dizne. Koliko treba da ima ulja u pumpi? Kod mene ima negde na pola mozda.
ja bas danas menjo ulje ovaj sto mi prodo deo kaze da pomesam sae 30 i sae 90 oko 800-900gr pola pola

Meni se desilo na rau pumpi,menjo membrane i kad sam sklapo kontra okreno ventile i nisam mogo da nateram pritisak veci od 1 sa punim gasom kad sam ih stavo kako treba pravi pritisak kakav oces,sad ako neko bude menjo membrane u gornji deo pumpe spicevi od ventila idu u pumpu,a u donji deo pumpe spicevi idu iz pumpe ,valjda ce nekom ovaj savet pomoci da se ne zlopati ko ja 2 dana cak sam i teo da menjam dizne ,,.

Koji je promer cevi na agromehanikinim prskalicama? Mislim na cevi na kojim se srafe nosaci dizni. Polomio sam jednu cevku i dva nosaca dizni na hardi prskalici i sad trebam nekako da iskombinujem. Problem mi je promer, ova moja cevka je nesto izmedju 3/4 i 1/2 cola.

Pozdrav kolege,imam agromehaniku 440 l,65 l pumpa,dizne crvene cetvorke,prskam sa imt 539 2.brzinom na 1400 obrtaja i koliko god da smanjim pritisak ne mogu da isprskam vise od 3kj.Molim vas za savet koje dizne da kupim i na koji pritisak da nastelujem da bih mogao da isprskam 3,5-4kj. hvala unapred

440l prskalica i da od jednom oprskas 4 jutra.... Ne znam dal' da se smijem il' da placem...

S 440l mozes KVALITETNO oprskati 2 jutra povrsine. Po meni sve preko tog je suvise rizicno. Jasno, pricam o ratarskoj proizvodnji.

Ja sam sa tom prskalicom uspevao da uradim 1,2 ha i mislim da je to neki maksimum koja ona može postići a da se ne odrazi na kvalitet uradjenog posla. Odnosi se na dizne četvorke, naravno.

200 l/ha je sasvim normalna i uobicajena potrosnja vode ovde u nasim krajevima. Nisam primetio da ne uspeva prskanje. Ja sam do sad sa prskalicom od 440 l prskao oko 4 kj sto dodje oko 2,3 ha. Ovde govorim o prskanju psenice, kukuruza i soje u svim mogucim kombinacijama. Dizne sa kojim prskam vec par godina su 03 ID-C (plavi lechler za vetar). Dokazano najbolje dizne za nase uslove jer 99,9 materijala zavrsi tamo gde treba.

I ja sam prskao sa 200 l/ha, Lechler plave trojke IDK na 3 bara, Rakovica druga brza na 1200 o/min. Kasnije sam prešao na IDKT dizne (sve ostalo je isto), i to je po mom mišljenju još bolja varijanta.

440l prskalica i da od jednom oprskas 4 jutra.... Ne znam dal' da se smijem il' da placem...

S 440l mozes KVALITETNO oprskati 2 jutra povrsine. Po meni sve preko tog je suvise rizicno. Jasno, pricam o ratarskoj proizvodnji.

E lepo sam postavio pitanje i unapred se zahvalio,ne znam cemu smejanje ili plakanje...ovakvim odgovorom si sam postao smesan.

- - - - - - - - - -

I ja sam prskao sa 200 l/ha, Lechler plave trojke IDK na 3 bara, Rakovica druga brza na 1200 o/min. Kasnije sam prešao na IDKT dizne (sve ostalo je isto), i to je po mom mišljenju još bolja varijanta.

Hvala na odgovoru,ne razumem se mnogo u dizne,da li su IDK i IDKT takozvane dizne za vetar ili su obicne kao i moje?i koja im je cena?

Nazad
Vrh