Prskalice

Gde pazarite delove za hardi? Polomio sam ceo nosac dizne ili kako se vec zove taj deo.

Prskalica Biardzki od clana kum,ako ima mogucih i potencijalnih kupaca takve masine.
Da znaju kako kopir izgleda,a ne da ih prodavac laze.
wp20140320102635smart.jpg

A inace pumpe radimo zatvorenih ociju,samo moramo da pazimo da nas Rusi ne ukradu.
wp20140320115609smart.jpg

• Like
Reagovanja: kum
Kad sam kupovao prskalicu zvao sam i za ove, cena primamljiva a gazda mutan kao DTD, ipak sam odustao, a taj kopir vrlo zanimljiva stvar :osmeh:
Zar ne idu poljske pumpe od 120l na te prskalice??

Zapravo,to je neka kopija od poljske,mada clan kum tvrdi da bi on vise voleo da ima pumpu od AM,nego ovu "poljsku".

Kako bi mogao sa IMT 539 i klasicnom prskalicom 8 metara grane da poprskam hektar sa 200-220 litara,sta bi trebao da zadovoljim da to moze,mislim na brzinu,promer dizna,pritisak,ustvari jel to moguce i jel bi bilo kvalitetno,trenutno mislim na psenicu.Zahvaljujem na pomoci!

Kako bi mogao sa IMT 539 i klasicnom prskalicom 8 metara grane da poprskam hektar sa 200-220 litara,sta bi trebao da zadovoljim da to moze,mislim na brzinu,promer dizna,pritisak,ustvari jel to moguce i jel bi bilo kvalitetno,trenutno mislim na psenicu.Zahvaljujem na pomoci!

Dizne trojke(plave), pritisak 3 bara pri brzini 7 km/h ti dodje 204 l/ha vode. Za većinu fungicida norma je 200-400 l/ha vode.

Evo ovde imaš tabelu pa izaberi dobitnu kombinaciju:

http://www.lechler.de/is-bin/inters...n_flaechenkulturen/englisch/ST_Lechler_GB.pdf

ja imam agromehaniku kranj i dizne 2 sa nekih 250 l oprskam hektar,traktor 558 drugom brzinom na 1000 obrtaja i pritisak izmedju 4-5,tako prskam kukuruz drugi put!

Lucky,Hvala Zemo,kod mene u selu svi trose oko 440 litara puno bure za hektar,ovde sam citao razne informacije da moze i manje pa zato da pitam sta treba da primenem da uspem kvalitetno da oprskam.Imam malog ursusa on je spor na kardanu pa cu sa nekim IMT-om da odradim posao.

- - - - - - - - - -

A dizne 02 ??mnogo male ili bi....??

Lucky,Hvala Zemo,kod mene u selu svi trose oko 440 litara puno bure za hektar,ovde sam citao razne informacije da moze i manje pa zato da pitam sta treba da primenem da uspem kvalitetno da oprskam.Imam malog ursusa on je spor na kardanu pa cu sa nekim IMT-om da odradim posao.

- - - - - - - - - -

A dizne 02 ??mnogo male ili bi....??

moja greska nije cetvorka nego dvojka

Kod mene je sad dizna 04 i manometar ne radi,to bih sutra skockao,nov manometar i nove dizne i sita pa se raspitujem sta kupiti da potrosim 200-220 litara.Moravina je 440 litara i ako uspem skoro dva hektara kvalitetno da isprskam sa IMT-om druga brza na 1000 obrtaja i dizna 02 bicu srecan covek.Nadam se da sam dobro pohvatao informacije.:osmeh:
Cedjenje ide obavezno a i voda je bunarska cesmusa.

- - - - - - - - - -

zar nije veliki pritisak 4-5 bara,ja sam mislio na 2-3 bara??

Dizne 04. Pritisak na 2.2 bara. Imt 539 2 brza na 1400o/min = 200l/ha vode. Ovo je iz teorije i potvrdjeno u praksi godinama.
Za dizne 02 nemam podatak. Moze se izvuci iz prospekta Lechera.

Nazad
Vrh