Prskalice

Osovina mora biti iznad nivoa krila, ili barem u gornjoj tacki. Fizika, klatno i ostalo :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Malo smo dopunili konstruktore iz Agromehanike
[
2wedphe.jpg
[/IMG]
2qly9ud.jpg
[/IMG]
33e1n9l.jpg
[/IMG]

Ti tockovi nisu pravljeni da se na njima vozi puna prskalica, vec samo da se lakse manipulise praznom prskalicom. Tockovi su montazno demontazni osigurani sa osiguracem.

Nisam napisao da se vozi,nego kada spustis prskalicu ,punis je na zemlji.Ako su od pune plastike ok,jedino mala obrtnica moze biti problem.Ako ih skidas kada zakacis onda ok.

Cim se prskalica zakaci za traktor tockici se automatski skidaju i vracaju nazad kad se zavrsi sa prskanjem. Sluze iskljucivo kad prskalica nije zakacena za traktor.

@paorpaor Odlicna ideja sa tim tockicima.Koje su ti dizne na nosacu,osim 3. za vetar?Ja sam u fazi kupovine pa me interesuje kako te rade.Do sada sam radio sa trojkama za vetar,i cetvorkom obicnom.

Standardno na triplex nosacima idu 2. , 4. i 6. Ja sam izbacio 4.
Ja uglavnom radim sa 3. za vetar jer on uvek duva, blago njemu :osmeh:

Kad sam zvao kod corica,rekli su da stavljaju 2. i 3. obicne i 3. za vetar.Nisam ih pitao dal moze 3. i 4. obicne,2. mi je previse sitna.Videcu jos.Prvo banka da odobri kredu.:cao:

dal neko ima predstavu koja je cena prskalice od 12 metara grane,tripleks,nivelacija grana,105lit,agromehanika,bure od 440lit plus rezervoar za ruke plus rezervoar za ispiranje......

@Danger napravi ti Ratko sta hoces,sad pravi Krastavcu krila za veliku vucenu.
Bolje uzmi sa velikim buretom,razlika je samo u buretu izmedju 440l i 660l,dobro ima i u ceni razlike.

dal neko ima predstavu koja je cena prskalice od 12 metara grane,tripleks,nivelacija grana,105lit,agromehanika,bure od 440lit plus rezervoar za ruke plus rezervoar za ispiranje......

Takva prskalica košta 2772 evra sa pdv, a od 600 litara sa istom tom opremom 3229 evra sa pdv.

Video sam ovo ranije. Pametno i jednostavno rešenje. Na običnu paletu se namontiraju točkići. Samo treba imati više ovakvih transportera, za svaki priključak po jedan.

Nazad
Vrh