Prskalice

Ja nosim 440 litara sa 542 i kad je puna i brdo plus,zna ga podici,i kakva je svrha uzeti 600 litara a sipati,ajde reci 450 litara??

Slikaj, ovako po podacima nije losa .
Koliko je dugo posedujes i sta zamers?
Imas neku drugu pa da nam uporedis?
Ma kako nije loša ništa to ne valja. Jes da nisam baš posebno pažljiv ali nisam ni nasilnik. Sama izrada I kvalitet niakakvi (fušeraj). Osim pumpe koja je agromehanika I bureta koji je klasika sve je nula. Grane mekane,nežne ,lose urađene loš material ,creva,cevi dizne sve najnekvalitetnije na tržištu sve sam zameni u Agritehnikomu u ZR. A o ramu neću trošiti reči evo slika. nije ni za 200 litara a kamo li za 660. Kupljena prošle godine pred sezonu znači odradila prošlu I pola ove.Sreća pa u stari ram od moravine iz 80 godina pa sam prepakovao I završio sezonu inače mi došlo da im nosim u proizvodnju.Inače ima ih podosta u selu I od njih nekoliko sam čuo da su imali iste problem.Mada ljudi ne vole da pričaju kada znaju da su se zaj**li I kupili tako nešto. E baš bi voleo da im vidim atest od rama odmah bi pojeo ram I prestao da se bavim poljoprivredom.

Svako nek radi kako hoće ali 600lit nije puno za ferdžu u ravnici. Mada naš atar iako smo u ravnici ima zanimljivih brežuljaka..... Pogotovo ako postoji verovatnoća da će se u nekoj skorijoj budućnosti površina zemlje u gazdinstvu povećati. Ukoliko se ostaje na manjim površinama,440lit sasvim zadovoljava.

Ferdza je velioki i zahvalan radnik i ne zna da kaze ,,ne mogu".
Znaci te iz male privrede su da se zove da imas prskalicu.
Izgleda da je najoptimalnije resenje za kupovinu nove prskalice AM 440l.
Sad se setih da kolega Diklofen prodaje Agromehaniku staru 2 godine po dobroj ceni.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
A ne pise tako u oglasu.
Inace prskalica se najbrze isplati.
Ma odradjuje sigurno i 40ha, al malo razradjujemo temu.
Recimo sa 440l ne mozez da oprskas 2,5ha:osmeh:

Ja sam sa mojom zadovoljan nije nigde popucala ni ojacavan,kako sam je uzeo oprskala oko 80 jutara i samo sam jedan ulozak dizne i jedan kompletan nosac sa diznom zamenio ovo ostalo nista dirano nije,nije neki kvalitet ali ja sam zadovoljan jos koliko puta sam je punu napunio pa do njive i nigde nista se nije pokrivilo al znam njih par koji su male od 440l pokrivili grane a i ramove.

Mislio je na ukopno za sezonu.
Željko nisu loše za onoga ko nije probao bolje. Kada sam je kupio bio sam sretan posle 10 min sam se mislio šta mogu dobiti za te pare , to sam i dobio.Sreća u AM pumpu pa odrađuje posao dosta kvalitetno ali neka hvala sledeća je neka koja se ne stidi vožnje po ataru a ove što dalje od mene.

Ja nosim 440 litara sa 542 i kad je puna i brdo plus,zna ga podici,i kakva je svrha uzeti 600 litara a sipati,ajde reci 450 litara??
Danas-sutra ces uzeti jos zemljista,pa veci traktor,pa ces morati svu mehanizaciju da menjas,ovako samo nastavljas,ne zaustavljas ne na prelaznim resenjima.Osim ako ti nemas u planu da stagniras ili da radis 50-60-70 jutara sa ferdzikom sto ne moze ni zmajevku da pomeri?!
Nema ljutis,pricamo realno... :osmeh:

Nisam ovo bas najbolje razumeo. 50 KJ na dan ili ta povrsina se moze obradjivati sa prskalicom od 440 lit? Koliko moze onda ona od 600 lit? ::namigivanje::
Ukupno da radim npr 50kj. Usluga ima malo,ova je do sad prskala 30-35kj,pa puta par prskanja i bila je podesena da istera 2kj,novu cu podesiti da oprska 3-3.5kj i dosta za nase potrebe.

Po meni je za izbor optimalne veličine prskalice relevantnije sa kojim veličinama parcela barataš nego koliko ukupno zemlje imaš.

Nazad
Vrh