[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG] Ispod bureta je stavljeno samo malo sunđera i ram je dodirivao bure i verovatno bi vremenom proglođao pa sam izrezao deblje gumene trake oko donjih "kaiševa" a za gornje mislim da će za neko vreme biti dobre i one što ima fabričke.
[/URL] [/IMG]
[/URL] [/IMG], zatim zavrnuo grane i dizne. Od vodovodne cevi 3/4 odsekao dva parčeta i navukao na one bolcne gde se nabijaju traktorske poluge. Bolcne su 20mm a kugle u mojim polugama 30mm i cev je taman. Proverio ulje, skoro do samog je vrha.
Proverio pritisak u pumpi, bio na 7,5 bara. Znam da mi manometar laže i pokazuje više za oko 0,5 bara pa ispustim na 3,5, naspem vode (oko 70l) i probam, štelujem pritisak na 3 a ono tresu creva i kazaljka manometra. Naduvam na 4,5, uključim kardan i opet štelujem na regulatoru od 3 do 5 bara i opet malo vibriraju creva i blago kazaljka manometra, na 4 bara su najmanje vibracije. Ništa primetno se ne dešava kad uključim ili isključim diznu u buretu, otvarao zatvarao ventile za grane, mešač, sve radi kako treba i pritisak na manometru je skoro konstantno isti ali ostaje malo vibracija. Nisam imao više vremena pa sam je uparkirao.
Mislim da neće ni trebati do setve kukuruza.
Kaže mi večeras komšija koji je proletos kupio Ferokopovu da i na njegovoj malo vibriraju creva iza pumpe i od mešača s tim što je on naštelovao na manometru na 5 i tako radio a na pumpi nije gledao, misli da su u fabrici naduvali na neki optimum. U uputstvu za moju piše da ako vibrira treba pumpu naduvati na pritisak koji smo zadali na manometru ali to nije mnogo pomoglo. Ne znam kad ću opet eksperimentisati a ne znam ni kako bih još probao? Ili možda treba malo da odradi da omekšaju membrane? I za dizne mi niko nije dao savet da li da menjam za trojke ili ostavim četvorke? A ja imam neku želju da zamenim da smanjim potrošnju vode a i dizne će se vremenom trošiti. Merio sam i brzinu traktora kojom bih prskao u njivi i 30 metara sam prešao za 20-22 sekunde što je po mom računu 5km/h ako sam dobro izračunao.
[/URL] [/IMG] I nisam baš siguran kako da tumačim ovu tablicu zbog dvostrukih vrednosti. Velika mi razlika.
North ARMY nazovi ti ponovo na 063/254-414 ili 015/377-514 To je gazda i on i radi na placu gde je mehanizacija. Moja je Gumaplast i košta 600e a dobro sam čuo da je Ferokop 650 dok je Agromehanika dosta skuplja pa nisam ni zapamtio.