Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
A tek osećaj iz traktora,dok prolaziš kroz tu nepreglednu masu ljudi,koji ti svi mašu,šalju poljupce,klanjaju,zahvaljuju...
Ne možeš da ne zaplačeš ako si čovek.
Буквално, када смо долазили од Батајнице до Земуна је била непрегледна маса људи, тај микс емоција не може речима да се опише, то може само да се доживи, а за животни век једног човека ретке су прилике за тако нешто. Исто тако је било и од Земуна до скупштине, а највећи контраст је био када смо пролазили поред ћаћиленда, нас народ дочекује као хероје, а овима трактори излупани, избушене гуме, ишарани, па два реда ограда па кордони полиције и иза свега тога она шака јада од олоша окружени буквално као животиње у зоо врту. Две Србије буквално.

Ма нисам могао да упалим мог Тому да дођем пред скупштину (а млађи је деценију ипо од мене).

Ау, па ти си баш матор, ако је "Тома" млађи деценију и по од тебе. ;)

Него, радио аматер, Гвирни у тему са мобилним телефонима, почасти нас неким саветом о датој тематици.

Da sam znao da će se davati novi traktori i ja bih ponudio mog fergu da ga voze u BG.
Žao bi mi jedino bilo novog trougla rotacije i rama sa atestom. Ali opet novo je novo, pa makar bio i neki Tafe. Nikad nisam znao da osetim pravi momenat za sticanje kapitala, onako...

Буквално, када смо долазили од Батајнице до Земуна је била непрегледна маса људи, тај микс емоција не може речима да се опише, то може само да се доживи, а за животни век једног човека ретке су прилике за тако нешто. Исто тако је било и од Земуна до скупштине, а највећи контраст је био када смо пролазили поред ћаћиленда, нас народ дочекује као хероје, а овима трактори излупани, избушене гуме, ишарани, па два реда ограда па кордони полиције и иза свега тога она шака јада од олоша окружени буквално као животиње у зоо врту. Две Србије буквално.
Sve si rekao drug. Neki koji gledaju od kuce pogotovo na drzavnim medijima , pa i nezavisnim , uopste nemaju predstavu kakva je to atmosfera i koja je kolicina podrske . Nema tu vise sta pricati sta Srbija zeli.
Nego 2 stvari bih naceo da prokomentarisete . Prvo ,u vezi ponasanja studenata koji hoce da uce ,Pavlovica i ostalih , a i u vezi ovde komentara kako nisu dobre blokade , kako postoje studenti koji nebi da izgube godinu , troskovi , stanarine ,...itd.
Mozemo sve ovo posmatrati sa racionalnog, ili finansijskog aspekta ili pravnog ..itd , ali ajde malo da vidimo MORALNI ASPEKT. Kakvi su to ljudi koji kada 95 posto studenata i profesora protestuje idu da budu izuzetak drugovima , nece da istrpe stetu za neki cilj? Ja da sam u studentima rekao bih im skupicemo vam pare i imacete duple rokove i prednost za polaganje , nemojte da minirate .

Drugo sto bih naceo je uloga ,uticaj i ponasanje crkve kao najvise duhovne organizacije naroda. Patrijarh je porucio , ljudi treba nam jedinstvo . Ma nemoj. Kada se protestvuje za reformu sistema i institucija on kaze treba nam jedinstvo . Kako onda protestvovati? Zasto nije rezimu rekao budite jedinstveni sa narodom?
Evo ko je bio patrijarh ,

Poslednja izmena:
Neko kaze nije bio top, ima snimak gde par ljudi napusta masu trceci. Zasto ako nije nista?
Ti koji su napustali bili su bajkeri pozvani su stendentskom radio vezom da odu na drugu lokaciju da pomognu redarima .

Potvrdjeno od strane Studenata i od strane Samih bajkera.

Hvala svim taktoristima koji su biki u beogradu ( nekih 50-ak cini mi se )..

Ja sam bio sam jedan od mnogih u masi..

Secam se jednog coveka koji sedi na suvozacevom mestu pored zene koja vozi traktor ( misim da je bio zetor onaj veliki sa dva sedista ) to sam cak slikao poslao zeni uz recenicu "ovo smo mi za 10 godina" :)

P.S. "Hvala" i ovima sto su dali traktore za Ћаци-ленд mogao sam da pogledam razne modele.

YTO 504 bas lepo izgleda iznutra ima ventilaciju a mozda i klimu definitivno odlicna kupovina ( da ne saljem sad slike iz samog traktora :) )

Poslednja izmena:
Ti koji su napustali bili su bajkeri pozvani su stendentskom radio vezom da odu na drugu lokaciju da pomognu redarima .

Potvrdjeno od strane Studenata i od strane Samih bajkera.

Hvala svim taktoristima koji su biki u beogradu ( nekih 50-ak cini mi se )..

Ja sam bio sam jedan od mnogih u masi..

Secam se jednog coveka koji sedi na suvozacevom mestu pored zene koja vozi traktor ( misim da je bio zetor onaj veliki sa dva sedista ) to sam cak slikao poslao zeni uz recenicu "ovo smo mi za 10 godina" :)

P.S. "Hvala" i ovima sto su dali traktore za Ћаци-ленд mogao sam da pogledam razne modele.

YTO 504 bas lepo izgleda iznutra ima ventilaciju a mozda i klimu definitivno odlicna kupovina ( da ne saljem sad slike iz samog traktora :) )
150-200

Više bivših i sadašnjih članova je bilo traktorima u Beogradu. Tastatura ratnici verovatno nikada neće osetiti tu energiju i radost ljudi što su traktori stigli da ih čuvaju.
Ja kad sam video Bubua u 577 srce kao Srbija veliko. Kazem ljudima pored da je to forumas i da poznajem ga sa druzenja forumasa. Nije bilo sanse da se vidimo direkt jer je masa ljudi izmedju ali smo mahali.

A ono treba doziveti i kad bude ponovo idite samo da vidite tu energiju i lica tih ljudi. Ja sa 140kg skacem, dosao kuci sve me boli, prepesacio 15km to nisam 10g poslednjih toliko.💪🏻

Ustajem u nedelju ujutru bole me noge a imam utakmicu popodne.. Medjutim, ne smeta mi, nekako ponosan...

Parkirao kod opstine NBG, onda pesaka do Poljoprivrednog da vidim ko je sve dosao iz Inicijative, upoznao Gorana licno i ako smo se vise puta culi, posedeo tu malo, dotegli matice na zadnjim tockovima jednog rusa 😂 i onda svako na svoj zadatak, deo traktora napred pa mi raja u pratnju pa ostatak traktora na kraju.

Ono stvarno treba doziveti..

Nazad
Vrh