Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
A ti si izgleda pametniji od svih njih zajedno

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Ne znam da li sam pametniji, ali znam da ne rade kako treba ni jedni ni drugi. Pomenute subvencije su predvidjene za umatičena grla. Oni koji nemaju umatičena grla hoće tu subvenciju iako nemaju uslove za nju, a ovi koji varaju uzimaju bespravno pare + lažiraju podatke o grlima.

Poslednja izmena:
Mislili su mnogi koji nematiče da su pametniji od onih koji matiče svoja grla jer su do nedavno dobijali skoro isti iznos podsticaja za svoju neumatičenu kravu kao ovi za umatičenu. Sada se mnogi kaju zbog toga jer ih privlače ove subvencije koje dobijaju umatičena grla. Ali, najviše bi voleli da dobiju subvenciju za svoja neumatičena grla kao da su umatičena. Hteli bi što bi naš narod rekao "da se j.bu a da im ne udje". Najgore što nikako da shvate da je mnogo bolje za njihovu proizvodnju da rade matičenje i selekciju svojih grla nego da ne rade. Nažalost, ima i onih koji zloupotrebljavaju matičenje (pojedini poljoprivredni proizvodjaci i pojedini matičari), a oni su još gori od ovih koji misle da su pametni što ne matiče svoja grla.
Kad su neumatičene krave dobijale isto kao umatičene.Neumatičene krave dobijaju u zadnjih 5 godina ako se ne varam,Do tada nisu dobile ni dinar.Ja nikada nisam napisao da treba da dobijemo isto ali i to su krave.Zašto ih onda obeležavamo,rade se programi mera..

Kad su neumatičene krave dobijale isto kao umatičene.Neumatičene krave dobijaju u zadnjih 5 godina ako se ne varam,Do tada nisu dobile ni dinar.Ja nikada nisam napisao da treba da dobijemo isto ali i to su krave.Zašto ih onda obeležavamo,rade se programi mera..
Do nedavno su subvencije za umatičene krave bile 25.000 din., a za neumatičene 20.000 din. Kad se vide troškovi koje sh imali vlasnici umatičenih, ispadne da dobiju i jedni i drugi isti iznos.

Do nedavno su subvencije za umatičene krave bile 25.000 din., a za neumatičene 20.000 din. Kad se vide troškovi koje sh imali vlasnici umatičenih, ispadne da dobiju i jedni i drugi isti iznos.
To je bilo samo jednu godinu i nikad više.To nije bilo ok.Ali 55 i 20 je poprilična razlika.Mi smetamo a fantomske krave vam ne smetaju što dobijaju isto kao i umatičene a nema ih nigde.

Zoki sto ne krenes da ih obelezavas?
Proces traje koliko traje (koliko sam skontao kad sad zensko tele obelezis onda tek njegova unuka/unuce je umaticeno).
Kako ti se koja krava teli tako radis i lagano.
Poprilično je to dug put, ali vredelo bi za one koji imaju dobra neumatičena grla. Oni koji imaju neumatičena grla lošeg ili osrednjeg kvaliteta bolje da kupovinom dobrih umatičenih udju u tu priču.

Poslednja izmena:
Zoki sto ne krenes da ih obelezavas?
Proces traje koliko traje (koliko sam skontao kad sad zensko tele obelezis onda tek njegova unuka/unuce je umaticeno).
Kako ti se koja krava teli tako radis i lagano.
Da može da se mućka kao što je 90% sa mućkama (kupovinom papira) umatičeno-čast izuzecima,onda bi ih umatičio.
Činjenje

Poprilično je to dug put, ali vredelo bi za one koji imaju dobra neumatičena grla. Oni koji imaju neumatičena grla lošeg ili osrednjeg kvaliteta bolje da kupovinom dobrih umatičenih udju u tu priču.
Treba ti 3000E za kravu i bar 2000 za junicu.Mi imano malu cenu mleka od 47 din.Da nam je samo cena mleka dobra-jebale ih subvencije.

Da može da se mućka kao što je 90% sa mućkama (kupovinom papira) umatičeno-čast izuzecima,onda bi ih umatičio.

Treba ti 3000E za kravu i bar 2000 za junicu.Mi imano malu cenu mleka od 47 din.Da nam je samo cena mleka dobra-jebale ih subvencije.
Nije loša opcija kupovina dobrih umatičenih ženskih teladi (planiram tako da udjem u mlečno govedarstvo). Ne treba napominjati da se takva grla kupuju isključivo od bliskih proverenih ljudi. Mnogi uvaljuju škart uz lepu reklamu.

Nije loša opcija kupovina dobrih umatičenih ženskih teladi (planiram tako da udjem u mlečno govedarstvo). Ne treba napominjati da se takva grla kupuju isključivo od bliskih proverenih ljudi. Mnogi uvaljuju škart uz lepu reklamu.
Što se tiče mućkanja sa kupovinom papira, izgleda da moze to i dan danas da se radi 🙂 priča se da ima mnogo "dobrih" farmera koji to rade. Jedino što je to nemoralno i nezakonito.

Nesto bi mogli da naucimo od studenata kako se vode protesti i blokada, nema vodja rotiraju se ljudi svaki dan, kao niko do sad uzdrmali su vlast, ne mogu da nadju resenje protiv studenata, veca je kampanja na tv nego za vreme izbora
Mogli bismo mi poljoprivrednici da se organizujemo za izbore da osnujemo našu političku organizaciju i da time dodatno pojačamo svoj uticaj. Problem je samo što bi nas BIA razbila brzo u param parčad.

Znam coveka iz sela, uzima na tone mesa godinama nesto preko madjarske duboko zamrznuto za neku "sicu" tipa 300 din kg. Sve table slanine i cisto meso, sve ide na soljenje, dimljenje bukovinom, i u februaru za Kacarevo.
Prosle je prodao nesto preko 5 tona na slaninijadi, sve je kao "domace" kupuju beogradjani puni autobusi. Cene od 1000 do 2000 za kg. Lepe pare uzeo, niko ne kontrolise samo udri....
Ima velikih preradjivača koji mnogo uspešno posluju tako što izvoze naše meso, a onda uvezu meso iz npr. Španije. Nikada ne vraćaju prazne kamione, a razlika u ceni prodatog i kupljenog bude baš lepa. Onda i neki manji trgovci kupuju od njih to uvozno meso. Na kraju mi najgore prodjemo. Uzimaju nam naše meso po jeftinim cenama, a uvaljuju nam meso lošeg kvaliteta i to po visokim cenama.

Ima velikih preradjivača koji mnogo uspešno posluju tako što izvoze naše meso, a onda uvezu meso iz npr. Španije. Nikada ne vraćaju prazne kamione, a razlika u ceni prodatog i kupljenog bude baš lepa. Onda i neki manji trgovci kupuju od njih to uvozno meso. Na kraju mi najgore prodjemo. Uzimaju nam naše meso po jeftinim cenama, a uvaljuju nam meso lošeg kvaliteta i to po visokim cenama.
To isto rade i sa mlekom.Zato je velika frka sa aflatoksinom jer nam mere nisu iste kao u EU.

To isto rade i sa mlekom.Zato je velika frka sa aflatoksinom jer nam mere nisu iste
To isto rade i sa mlekom.Zato je velika frka sa aflatoksinom jer nam mere nisu iste kao u EU.
Zamislite kada bi ovo bila normalnija država, pa kada bi se uradila prava provera tih o kojima pričamo. Počevši od toga kako su stekli te firme, ko stoji iza njih, kakvo nam prodaju meso, mleko, koliko npr. sada imaju smrznutih prasića u hladnjačama, koliko imaju uvoznog mleka u prahu... Problem je ovde što hranimo trutove, a ubijamo pčele radilice. Nažalost, svest većine našeg stanovnoštva je na nivou svinje iz ove izreke: "Kada bi svinje mogle da glasaju, pobednik bi uvek bio čovek sa pomijama bez obzira na količinu klanja koje je počinio."

Nazad
Vrh