Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Predstavnici moga mesta su sinoć bili u Bečeju na sastanku.Utisci su pozitivni i očekuje se veliki odziv poljoprivrednika.Sad mi je javljeno da će se mesta opštine Sečanj organizovati za ponedeljak ujutru.Iće se traktorima(kako i dolikuje) Za Novi Sad ispred master centra.Tamo će u to vreme biti sastanci.
O svim detaljima ću napisati preciznije kada mi jave sve što je tačno utvrđeno.
Svi iz opštine Sečanj me mogu kontaktirati na PP ili na 0600848851

Predstavnici moga mesta su sinoć bili u Bečeju na sastanku.Utisci su pozitivni i očekuje se veliki odziv poljoprivrednika.Sad mi je javljeno da će se mesta opštine Sečanj organizovati za ponedeljak ujutru.Iće se traktorima(kako i dolikuje) Za Novi Sad ispred master centra.Tamo će u to vreme biti sastanci.
O svim detaljima ću napisati preciznije kada mi jave sve što je tačno utvrđeno.
Svi iz opštine Sečanj me mogu kontaktirati na PP ili na 0600848851

Ovu informaciju ... stavi i na nasu grupu na Facebook , i ako mozes kazes kakav je sastanak koga u master centru u NS

Idemo Zrenjaninaci pokret ponedeljak se planira sad u 21h dogovor i prijavljivanje skupa...

Radite ljudi organizujte se i samo gas...

Ne mogu ništa da tačno kažem jer ni sam ne znam sve detalje.Verujem da će se sutra sve znati.Mislim da se ipak diže velika prašina.Ima se i podrška nekih ljudi iz ministarstva ali otom-potom.

Obaveštenja : ПРОТЕСТНА ВОЖЊА ДО БЕОГРАДА 30.МАЈА 2011. Постовано од ap на 2011/5/27 11:30:00 ( 5 чита ) Удружења пољопривредника, чланице Асоцијације пољопривредника незадовољна новом аграрном политиком Министраства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде организују протестну вожњу тракторима до Београда односно до Министарства пољопривреде и Владе Републике Србије. Досадашњим активностима Министарства, пољопривредници нису остварили право на подстицаје, односно субвенције по уредбама, као што је то било претходних година, а испунили су све услове који су тражени од њих. Пољопривредници су обновили регистрацију газдинства, очекујући да ће и ове године као и претходних бити настављено регресирање репроматеријала за биљну производњу, као и све друге мере предвиђене уредбама. Изостале су уредбе о подстицању инвестиција у набавку пољопривредне механизације, подизање вишегодишњих засада итд, што је у протеклим годинама допринело повећању и рентабилности пољопривредне производње, а што се и види из извозних резултата. У Србији је пољопривреда остварила највиши суфицит у односу на друге привредне гране које су више подстицане, а нису дале такав ефекат као пољопривредна производња. Стиче се утисак да Министарство и Влада штите интересе трговаца, откупљивача и великих система уместо да наставе са развојем пољопривредних породичних газдинстава, који су као категорија препознати и у Европској Унији, као носоици развоја пољопривреде. Пољопривредници у Србији са правом очекују да се актуелна власт исто тако односи према пољопривредним газдинствима и омогући им равноправан наступ на тржишту пољопривредних производа, без увођења забрана, као што тренутно имамо забрану извоза пшенице, а да за то не постоји никакав оправдан разлог, сем интереса појединаца. Из ових разлога и још многих ненаведених, пољопривредници су се више пута обраћали надлежнима у Влади Р Србије и у директним контактима са представницима ресорног Министарства указивали на проблеме и погубност овакве аграрне политике. С обзиром да нису наишли на довољно разумевање од стране Министарства, једино им је остало да своје незадовољство, револт, предоче јавности. Сви ови проблеми и још многи покренули су пољопривреднике и њихове тракторе из дворишта и њива према Министарству пољопривреде и Влади, да би заштитили свој положај и интерес.
Асоцијација пољопривредника

mi sutra imamo sastanak naj verovatnije za ponedeljak samo neznam dje cemo ici dal na granicne prelaze ili za sombor.
sutra vece cu sve znati.

Evo ovako ljudi.Zrenjaninci sa okolnim selima i traktorima 150+ su se dogovorili da se priključuju konvoju koji stiže iz Kikinde sa 200+ traktora.Sva sela se automatski pripajaju koloni koja su usput koja nisu dolaze za Zrenjanin i odatle put ka Beogradu i opet sela koja su usput prema BG se priključuju.Ako se stigne bliže BG ili u BG asocijacija poljoprivrednika će obezbediti naftu za povratak.
Početak skupa u Ponedeljak u prepodnevnim časovima na nejavnim površinama tj na atarkim putevima.

Nazad
Vrh