Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Kolega prebukirane su ustanove od izuzetnog znacaja.Teska tema i jos teze vremenske prilike a nikako da priblizimo stavove nego samo udaljavanje.Sada se pise oni koji zive od poljoprivrede i oni koji ne,mala korekcija od ranije nema hobista i profi e to je vec napredak.Jedina istina je je da je svima tesko ako mislite da je nama lakse grdno se varate,probajte .Mi probamo da dodatno zaradimo od pljoprivrede ali nesto ne ide nam.Pozdrav

Državi je najlakši način da isplati neke pare i reši problem. U krajnjem slučaju kao da daju svoje. Ovo što se sad dešava je snežna pahulja na vrhu ledenog brega problema u poljoprivredi, jer su problemi toliki da nisu rešivi na ovaj način. Što bi neki rekli ovo je samo produzavanje agonije i odlaganje kraja. Na kraju- bolje i užasan kraj nego užas bez kraja.

Ne može retroaktivno da se traže računi, ako se tih 17000 din/ha odnosi na 23./24. proizvodnu godinu, a u vreme nabavke semena uslovi ostvarivanja prava na dobijanje te subvencije nisu bili poznati ili utvrđeni preostaje im jedino da ih isplate svima. To je ono što ih **** i sad je pokušaj da izvrdaju koliko god mogu.

Ne može retroaktivno da se traže računi, ako se tih 17000 din/ha odnosi na 23./24. proizvodnu godinu, a u vreme nabavke semena uslovi ostvarivanja prava na dobijanje te subvencije nisu bili poznati ili utvrđeni preostaje im jedino da ih isplate svima. To je ono što ih **** i sad je pokušaj da izvrdaju koliko god mogu.
pa tu gresis jer je zvanican dogovor 17k za seme potpisan u kisacu a to je bilo kojeg meseca? cini mi se da je datum bio 26 11 2023

to je lepo kolega @markojx objasnio u ovoj temi danas

greska poljeprivrednika sto se to potpisalo,kao i za junice sto se glupo pregovaralo i dog. tih 100k din a uslov 5godina

Bilo je ranije priče da će subvencije biti po ha, ali na jesen se moraju pravdati proizvedenom(prodatom) robom. Znači fiktivno gazdinstvo nema robe za prodaju, vraćaj subvencije + kazna.
E sad kad bi neki od onih koji rade arende predavao robu na gazdinstva arendaša (a bi), sami sebi bi skakali majgeri u stomak.
Samo prijavljivanje nepravilnosti tu može da pomogne, zvuči podlo ali je jedino delotvorno.
Npr....
Ako odeš u švicu, gde je recimo zabranjeno roštiljanje u dvorištu i upališ roštilj, prvi komšija momentalno ima da te prijavi. I država tako funkcioniše kao sat.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ja prvi znam gomilu arendasa koji ce deo kukuruza da prebace na vlasnike parcela da bi dobili subvencije i da ih ne kazne na kraju.,...

Moji računi od semena su skroz izbledeli.Ništa se ne vidi na papiru ni datum ni količina i šta sad?
ne znam gde ih drzis tako da mi nije ni jasno kako su uspeli izbledeti ali ok

svakako ce biti pravdanja na sve nacine,zibledeo,iscepao,izgubio itd

on ce lako sada da isplati 7-8-10 hilj po hektaru nebitno,na kraj godine ce uzeti kredit od kine,arapa svejedno,podignut poreze,komunalije itd,20% od kredita ce pokrast a nama ce kroz 5 6 godina taj kredit stici na naplatu i tako smo i dalje u vrteski zvana raspad drzave totales

a opet ako davali za sve kulture pare pa i za kukuruz,suncokret,repicu itd

onda se slazem da bude ovih direktnih 7ilj po hektaru i reseno jer to svakako nicemu nevodi

i opet sad na sastanku se nije verovatno ni pricalo za sledecu godinu o semenu vec samo ovih direktnih 25k ili 28k po hektaru

pa tu gresis jer je zvanican dogovor 17k za seme potpisan u kisacu a to je bilo kojeg meseca? cini mi se da je datum bio 26 11 2023

to je lepo kolega @markojx objasnio u ovoj temi danas

greska poljeprivrednika sto se to potpisalo,kao i za junice sto se glupo pregovaralo i dog. tih 100k din a uslov 5godina
Tad sam pšenicu uveliko posejao.

Sremcevic je u pravu, za to treba ozbiljna priprema a oni se nisu pripremili jer su smatrali da ce im proci tek tako. Zato se tezgari, jer nam oni sada navodno izlaze u susret bez racuna al da bude manja cifra, a oni su direktan produkt toga i opet su uspeli da izmanipulisu.
ALI! Naj veci problem je sto samo 3% paora ucestvuje u borbi, a naj manje 20-30% su slicni ovima sto se bore. Zato se vrtimo u krug i zato smatraju da ne treba da nas ispostuju.

Ala mi cepidlacimo ovde za medalju,a ima dosta takvih kao prvo uzeli u zakup parcelu od nekog i dogovorio se sa tim covekom da daje arendu plus subvencije i mi tu tupimo da ko radi taj treba da dobije subvencije. Ja iako uzmem neku parcelu u zakup dogovorimo se za arendu i ja upisujem u moje gazdinstvo,a subvencije su moje.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nazad
Vrh