radashin
Član
Ja da, a imam i "njive" od 6.67 ari, ni jedan prav ugao, brdo. Klasa 6, 7. Opet, sit gladnom ne veruje. Pa ovde je njiva od hektara "njivetina".Da li zivis samo od poljoprivrede??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja da, a imam i "njive" od 6.67 ari, ni jedan prav ugao, brdo. Klasa 6, 7. Opet, sit gladnom ne veruje. Pa ovde je njiva od hektara "njivetina".Da li zivis samo od poljoprivrede??
Naravno da ne ko jos moze da zivi od 5 hektara zemlje u 12 parcela, pa makar bile i pod vocem ili povrcem, kod nas najveci poloprivrednici imaju po desetak hektara svoje zemlje..Da li zivis samo od poljoprivred
Pitanje nije bilo upuceno tebi. Vidim da proizvodnju kajsija drzis u malom prstu, pratim i pokusavam da nesto primenim kod sebe. Eto na primer kajsije kod nas slabo uspevaju jer im klima ne odgovara, dok kod tebe iako je zemlja losa dobro radjaju.Ja da, a imam i "njive" od 6.67 ari, ni jedan prav ugao, brdo. Klasa 6, 7. Opet, sit gladnom ne veruje. Pa ovde je njiva od hektara "njivetina".
Znaci ne zivis iskljucivo od poljoprivrede imas svega 5ha zemlje, ali znas kako bi trebale da se dele subvencije??Naravno da ne ko jos moze da zivi od 5 hektara zemlje u 12 parcela, pa makar bile i pod vocem ili povrcem, kod nas najveci poloprivrednici imaju po desetak hektara svoje zemlje..
valjalo bi da je tako ,onda ne bih imao sisem kap po kap po svim vocnjacima i veliki bazen u koji lagerujem vodu iz 5 bunara tokom cele zime a kad dodje leto kaci cisternu i vuci vodu iz reke u bazen.....Gde to pada kisa stalno?
Ovo ne ide u dobrom pravcu... to sto imamo malo zemlje i sto se snalazimo na druge nacine da prezivimo ne znaci da ne znamo kako bi trebalo da se radi, nisam nigde napisao da mora tako vec sam predlozio onako kako mislim da je postenoZnaci ne zivis iskljucivo od poljoprivrede imas svega 5ha zemlje, ali znas kako bi trebale da se dele subvencije??
Nije meni sva zemlja loša, al uglavnom je to 3. i 4. klasa. Imam kajsijar i od 4.3 hektara, al ima i 7, 18, 23, 36 ari. Ima svega, ima parcela gde je nisko i mrzne i jabuka. Imam prilično parcela gde jako retko bude štete od mraza (200 do 260 metara nadmorske visine i Plavinci na Dunavu gde nikada nije štete značajne bilo), pa tu cepam kajsije i dobro ide. Suše se, oko 1% godišnje. Vadim posle berbe, sadim nove u jesen i samo pravo.Pitanje nije bilo upuceno tebi. Vidim da proizvodnju kajsija drzis u malom prstu, pratim i pokusavam da nesto primenim kod sebe. Eto na primer kajsije kod nas slabo uspevaju jer im klima ne odgovara, dok kod tebe iako je zemlja losa dobro radjaju.
Kolega dole kaze da se svadjamo. Nit se svadjamo niti za to ima potrebe, samo razmenjujemo misljenja jer ovo je sad stvarno aktuelno. Sto se tice nase konverzacije.... Objasnio sam ti da kolicina robe ne moze biti reper za subvenciju. U proseku svaka druga godina ili je susna ili neko nevreme prepolovi rod, kvalitet zemlje nije svuda isti pa i to utice. Ako hocemo da se kolac ravnomerno podeli onda je po ha naj pravednije. Svima jednako, a za prinos kako ko radi i kako bog zapoveda.Ovo ne ide u dobrom pravcu... to sto imamo malo zemlje i sto se snalazimo na druge nacine da prezivimo ne znaci da ne znamo kako bi trebalo da se radi, nisam nigde napisao da mora tako vec sam predlozio onako kako mislim da je posteno