Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
U maju prošle godine je traženo povećanje subvencija. Tada je (ili malo kasnije na sastancima) premijerka rekla da će biti povećanja i to najverovatnije pravdanjem računima za seme ali da se još ne zna tačno kako će to izgledati. Inače ja nikada nisam kupovao semensku pšenicu sem manje količine za "prvu reprodukciju" koju inače sejem a prošle godine sam kupio svu količinu znajući za te najave. Svako ko je pratio dešavanja mogao je da zna za to.

Ako ne verujes kako kazes tim kvazi udruzenjima, a ti osnuj svoje jer si dokazao da si za to sposoban posto dobro organizujes druzenje forumasa.
https://sejemkomenda.si

E,hajde sa nama,ide par nas forumaša.Polazak,odnosno skup je kod mene ispred kuće!
Za pocetak da se organizujemo za jedan zajednicki odlazak do kolega Paora iz Slovenije,a za daljne organizacije oko udruzenja "će da vidimo" !!!
Nas uvazeni clan @tine poziva forumase vec nekoliko godina , a dosada se niko nije odazvao. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ko kanda sam neobavesten,isto kao i onaj bivsi?
Nego,sta kazes na to da idemo na divan kod komsija paora iz Slo? :ppozdrav:

Trebali su da izadju u junu i obavestiti ljude subvencija za seme od oktobra za 2025 godinu kupite deklarisano seme, semenske kuce obavestiti da ne smu da podizu cene, para u budzetu za 2024 nema nemozemo da isplatimo, jel to tako bilo tesko poljoprivreda je planska proizvodnja planira se godinu i vise unapred.........

Trebali su da izadju u junu i obavestiti ljude subvencija za seme od oktobra za 2025 godinu kupite deklarisano seme, semenske kuce obavestiti da ne smu da podizu cene, para u budzetu za 2024 nema nemozemo da isplatimo, jel to tako bilo tesko poljoprivreda je planska proizvodnja planira se godinu i vise unapred.........
Kako ne sme da podignu cenu?
Ko može zabraniti?
Ako je subvencija na seme, cena ide gore skoro do subvencije.
Ako je premija na proizvod, otkupna cena se smanji, da se to 'ukalkulira' u novavc koji se dobije za proizvod.
Itd...

Vidim kako se često od pogrešnog očekuje rešenje problema.

Odnos na trgu i cene nemaju ništa sa državom.
Nije država ni mlekara, ni mesar, ni mlinar, ni mešaona...

A država pada na problemu osnovnih odnosa u sistemu.

Problem sa državom su nejasni uslovi, koji se objavljuju za unazad, kašnjenja sa isplatama...

Austrija se na primer ko država zaduži i isplati, samo da iz EU dođe cifra, koliko im sleduje ko državi.
Jer ta iznos podmaže i pokrene sve grane ekonomije u tolikom obimu, da mogu iz plusa podmirit kamate na te pare za period dok im ne legnu pare iz Brisela.

Dok na našim prostorima i kad pare dođu probaju, da ih malo još 'okrenu'.

Nazad
Vrh