Mihajlo jovičić
Član
Koliko si para izvadio iz džepa i uplatio za penziono I socijalno?Da nisi i ti iz Kaca
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko si para izvadio iz džepa i uplatio za penziono I socijalno?Da nisi i ti iz Kaca
Sa tvojim parama.Nije šija nego vrat, plaća moj rad. Poenta je da ja kao zaposleni ne dajem ni dinara za doprinos već to radi poslodavac.
Kojim mojim parama? Koje nisam ni video?Sa tvojim parama.
Teški ste ljudi.Pa zar nije bolje da ti oni uplaćuju nego da ti daju bruto pa da se ti motaš po šalterima.Kojim mojim parama? Koje nisam ni video?
Da ti pojasnim: u firmi u kojoj sam radio pre 5-6 godina mogao si da se zaposlis na 2 nacinaKojim mojim parama? Koje nisam ni video?
Teško to nekom dopire do mozga a ništa nije komplikovano.Prepucavate se oko nečega što je vrlo jasno, samo treba poznavati iole ovu problematiku i biti realan i stvari nazvati pravim imenom.
Mi ako nešto ne "izvadimo" iz novčanika, smatramo da nije "naše" i da nas se ne tiče, a u stvari je suprotno. To su pare koje ste "zaradili kod gazde" i koje on umesto vas plaća državi. U nekim državama radnik dobije "sve " pare pa onda radnik plaća obaveze, a naša država zna kakvi smo mi po naravi i zato je tu obavezu "navalila" na vlasnika firme da on to radi umesto nas - jer je sigurnije da će se to i uplatiti.
Dakle, to su " zarađene "pare samo je sistemski rešeno na ovaj način. Šta mislite koliko bi naši uplaćivali penziono i socijalno i ostale dažbine, da dobiju svi bruto iznos plate na ruke? Tako da samo mlatite praznu slamu, kad je sve jasno i glasno.
Faktički radnik treba da za mesec dana zaradi: svoju neto platu koju dobije, dažbine za sve državne namete + deo koji će "preteć" i gazdi.
Odbija ti poslodavac od neto plate?Ili misliš na bruto zaradu?Puca od inteligencije,covek od 60 god ne zna da se od plate odbijaju dazbine drzavi
E to je pravi odgovor tek bi onda bili ravnopravni.Moj bivši šef gde sam radio je uvek govorio da bi on najviše voleo da mu firma sve plati na račun. A on kad je bolestan ići će kod privatnika. A penziono bi uplaćuvao kao životno osigaranje. A ovako svaki mesec skoro pola plate ode na te dažbine...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Vidis ih kad odes u penzijuKojim mojim parama? Koje nisam ni video?
Bolje ti proveri da li ti poslosavac uplacuje . Mutni su mi norvezaniVidis ih kad odes u penziju
A porez ?Moj bivši šef gde sam radio je uvek govorio da bi on najviše voleo da mu firma sve plati na račun. A on kad je bolestan ići će kod privatnika. A penziono bi uplaćuvao kao životno osigaranje. A ovako svaki mesec skoro pola plate ode na te dažbine...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Šta odbija od bruto, kad je bruto, neto zarada + porez i doprinosi?Odbija od bruto i dobijes neto
Sam si napisao,valjda si tolko pismenŠta odbija od bruto, kad je bruto, neto zarada + porez i doprinosi?
Moje kolege sto odlaze u penziju imaju 130-140000Bolje ti proveri da li ti poslosavac uplacuje . Mutni su mi norvezani