Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
U Švajcarskoj dobijaš bruto platu i ti uplaćuješ doprinose i poreze

Kod nas (Balkan) dobijaš neto

Evo i sa zvaničnog sajta
8581c82e1e720d9cab441b58b623d0e1.jpg

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

све што су борци на протесту испреговарали треба и дати само њима јер ја реално нисам излазио и нисам заслужио и то је у реду зашто дати свима ја тако размишљам али моја кћерка не мисли тако

Kako ne shvatite da poslodavac sam odredjuje cenu svog proizvoda, kako god da se taj proizvod zvao. On ukalkulise i doprinose koje sam uplacuje, a ukalkulise ih i kroz plate da bi zaposleni bili zadovoljni. Poljoprivrednik uglavnom placa sam od zagarantovane cene koju mu drugi odredjuju.
A da li taj poslodavac ima zakonske obaveze u vezi doprinosa koji važe za svakoga.Samo što ti je bilo lakše dok si radio u LŽTK-oni su ti sve skinuli i to ti je u procentima bilo uvek isto ili duži vremenski period.Ti sada imaš određenu sumu da izdvojiš iz tvog ličnog budžeta i odeš i uplatiš-po tarifi koju je država odredila i ta suma ti je dosta manja nego da radiš u firmi i samim tim je manja penzija.

Uopste nije bitno ko placa doprinos poslodavac ili radnik , ako se gleda sustina radnog odnosa i plate. Naravno da se obracunava i uplacuje onako kako je zakon predvidio . Ali sustina je , kad se to gleda finansijski ovakva : krecemo od pocetka saradnje poslodavca i radnika . Radniku se nudi ili on trazi odredjenu neto platu pocetnu (pricamo okvirno) , to radnika zamima i odlucuje dali ce raditi ili ne . Ako odgovara i radniku i poslidavcu pocinje saradnja . Radi ,dobija platu i uplacujumu se doprinosi , totalno je nebitno za sustinu jel dobije bruto pa se odbije ili se odbije pa dobije neto.
Saradnja ,obicno, traje ili dok radnik nece vise da radi za toliko , a poslodavac nece ili nemoze da poveca ,ili dok poslodavac vise nemoze da placa ni toliko jer mu posao pada . To je sva sustina , a obracuni su nebitni

Da bude skup u nekoj skoli da bi mogli sve sto bude pricao da zapisemo 👌
Minimum ce morati sest casova
1- ekonomija
2- poljoprivreda 1 i 2
3- medjunarodno pravo
4- unutrasnja bezbednost
5- svet oko nas
6- istorija starih slovena

Ja sam ti odgovorio na pitanja koja stalno spominješ ali si me ignorisao pa ne vidiš jer sam izneo tvoje hvaljenje kako si hteo da izbatinaš onog čoveka koji je išao da prska a ti se kao vraćaš sa nekog sastanka ili protesta.S kojim pravom.Jel te neko terao.Jel te čovek provocirao_Ovo mnogo govori o tvojoj ličnosti i karakteru.

Nazad
Vrh