Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Бодерлица, опет није свима у интересу да пуно раде. Већ колико им је потребно.
Ево чист пример, месечно оставим у патенту 35 - 50 хиљада динара за компоненте и готову храну. Колико је то више од ево на пример тебе. На све то платим порез. За маркице, пасоше, потврде сваки месец, све у државни буџет.
На крају крајева немам ама баш ништа од државе, само неку нову уплатницу.
Колико је оваквих хобиста, што само сипају у буџет?

Бодерлица, опет није свима у интересу да пуно раде. Већ колико им је потребно.
Ево чист пример, месечно оставим у патенту 35 - 50 хиљада динара за компоненте и готову храну. Колико је то више од ево на пример тебе. На све то платим порез. За маркице, пасоше, потврде сваки месец, све у државни буџет.
На крају крајева немам ама баш ништа од државе, само неку нову уплатницу.
Колико је оваквих хобиста, што само сипају у буџет?
Tih 35- 50 hiljada nisu troškovi nego investicije.

Boderlica evo ja radim u firmi i radim zemlju. Moji doprinosi mesecno su 25 000. Samo moj deo a još toliko je od strane firme (na njihov teret).
A ti verovatno imaš 10x više zemlje od mene ( u svojini) i sigurno 20x i više zajedno sa zakupom. I šta ćemo sad?
Opet pišem ovde. Ova zemlja NE SME da kažnjava ljude (stare i mlade- penzionere i zaposlene) koji hoće, žele i rade zemlju (dedovinu-očevinu, u zakupu) jer bi sve to bilo u parlogu. Ovo se odnosi na zemlju ispod Save i Dunava jer su se mnogi iselili u gradove. U Vojvodini to nije slučaj ili nije u tolikoj meri. I ne treba da se raspravljamo oko ovoga i delimo na PROFI i HOBI (kao zvezda-partizan; partizani-četnici; Obrenovići-Karađorđevići ...) već da budemo jedinstveni i da ni jedna vlast ne može da radi sa nama kako ona hoće nego da napravimo uslove da mi možemo normalno svi da radimo i da imamo zarade u tom poslu. A možemo sa našom zemljom da imamo daleko više i bolje u svakom segmentu poljoprivrede i da ima i za sve nas ovde i da većinu izvezemo i onda se taj novac vrati u budžet Republike iz kojeg će i nama onda biti više isplaćeno.
Daj te ljudi braćo Srbi prizovite se pameti i dosta više rasprava i podela. Jel moramo da se ujedinimo samo kad je neka velika muka (prirodna katastrofa) ili ne daj Bože RAT? I zaboravite na ono: Daj Bože da komšiji crkne krava pa da dolazi kod mene da kupuje mleko. Nema toga više. Nego ajde da vidimo možemo li: KOMŠIJA ili PRIJATELJU trebali kako da ti pomognem, možeš li sam, ajde zajednički da napravimo i uradimo nešto. Kao kada se po pojedinim mestima (selima) dogovore meštani sami i srede letnje puteve da bi ih mogli i dalje koristiti, bez da im neka MZ ili Opština pomognu. E tako treba u svemu da delujemo. A ne MALI i VELIKI.

Uh covece, bas si tezak tip. Ja ne da ne mogu da postanem veci poljoprivrednik nego ne zelim, da kupim velike kolicine zemlje u vlasnistvo ne mogu a da uzimam skupe arende ne zelim. Da zarobim i svoje dete sa kreditom stvarno nema potrebe.
Neka svako radi kako misli da treba.
I da ne merim ljude po tome ko ima fakultet a ko ne, ne merim ljude po tome koliko zemlje radi, koji traktor vozi i koji auto, nego ko je kakva osoba ( los ili dobar, lazov i prevarant ili posten).
I kao sto je neki predhodni kolega napisao, istina, skromnost je vrlina.

Pa može obrnuto, treći put ti pišem da sam ja lično 10 godina plaćao penziono preko poljoprivrede a radio u firmi.
Potvrdi da si pročitao moj post.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Eto vidis da je covek gore napisao da moze. I opet ti kazem da ne radim zemlju iz hobija, nego zbog profita tj zarade i osecaja da to sto sam nasledio od dede ostavim deci ako mogu malo prosirim.

Boderlica dakle imas mnogo vise od mene. Ja radim dedovinu od 5 ha. Nemam sta da mislim. I pusti me da to radim posteno i da imam pravo na sve od drzave jer sam i ja neki proizvodjac. Mali ali neki. Radim u firmi i placam sve sto treba. A sto se tice protesta prvi bih izasao u mom kraju za poljoprivrednike ali nema nikoga da to podrzi. Svima izgleda da je sve ok. A sto se tice tog rudarenja bio sam kod mene na protestu pre par dana. Eto sada mogu i ja ovde da napisem da je lako lupati po tastaturi ako nesto ne znas.

Nazad
Vrh