Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Zato je liberalni kapitalizam i dalje najpravedniji ekonomski sistem. Kakve subvencije i kakvi bakraci . Evropa zbog svoje podsvjesne krvne veze sa komunizmom uvela to pomaganje u poslu , a i dalje Amerike koje to nemaju ,hrane planetu.
U Srbiji radikali na vlasti odredjuju kome treba dati subvencije , kome ne .🤣
Kako se moze stvoriti zdrav odrzivi biznis ako si zavisan od pomoci i ako jos uvjek postoji drzavna svojina zemlje ?

Kad se plati prava cena proizvoda, tada subvencije neće biti potrebne. Hoćeš pšenicu - nema problema - 35 dinara je. Ali tada hleb neće biti 60-70 dinara, nego će da zasvrbi sve kad kupuju.

U ovoj temi zaista piše dosta ljudi koji misle da su stručnjaci za sve.

Ovo je sada čista laž.Nikad nijedan hobista to nije izjavio.Ti koji pozivaš na proteste i ideš na njih sa takvim stavom odbijaš možda neke koji bi izašli.Na meti ćemo biti mi hobisti i naravno niko neće stati iza nas kao onomad.Uništavaće hobiste ali verovatno se zna da se mečka valja i pred vratima kao što si ti i tebi slični.Pričaš kako su bili ljudi sa malo zemlje na protestima a sad si zdušno protiv njih.Ako ne čitaš postove,neko će ti možda preneti a i pročitaće oni sa istim stavom,misleći da će na taj način (profesionalci ) dobiti više.Prvi će na udaru zajedno sa nama biti oni koji imaju nekog zaposlenog na gazdinstvu.

Kad bi se ovoliko energije i pokusaja trosilo oko dogovora za cijene arende kolko se pokusava i protestvuje oko subvencija dje bi bio kraj . I vise para i veca problematika za opstanak

To pada u vodu. Na sta bi licili ti sastanci i kakva bi bila organizacija na nivou regiona jer u sirem podruciju je jos teze izvesti i sastanke a pogotovo dogovore!
Kao prvo niko od onih koji nadju sebe u placanju vece arende nece se ni pojaviti na neke dogovore!

Kad moras to je druga prica. Verovatno im deda nije ostavio ni u saksiju zemlje, ili imaju jako dobru platu pa zive od nje. I ja i supruga sa drzavnim fakuktetima imamo skromne plate pa moramo i zemlju da radimo da bi ziveli pristojno.
Znaci ostali smo na selu, ne punimo gradove, proizvodimo hranu radimo i povrce.
Ja znam da velikim to smeta jer bi oni da pokupe tu svu zemlju od nas 'malih", ali ne razumem zasto drzavi to smeta ako neko radi posle posla 20-30 kj dedovine???

Poslednja izmena:
Sta ti sad fali,do sad si se hvalio kako si stekao I napravio cuda,avioni, kamioni, stanovi a sad ti lose

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Pa pazi, i ja u jesen kad svi idu kuci sa oranja u 15 h popodne ja tek onda idem da orem jer sam na poslu do 2. Nije ni taj finansijski deo toliki veliki koliko se radi, da sam negde na zapadu sa dva posla bi ziveo mnogo mnogo bolje. A ovde imas osudu kolega paora i drzave zbog toga sto radis, jbg ali je tako....

Nisam ja nista lose mislio. Samo na onu razliku - neko radi sto mora, a neko sto voli. Po tom postu to je ogromna razlika, mada ne iskljucuje jedan drugog.
Ima i kod mene i taj deo zato sto i volim pored svega zemlju i sve to, od malena pa udje pod kozu 😊 ali nisam hteo da zapostavim ni obrazovanje i faks jer imam malo zemlje ne moze se ziveti samo od toga. Ili moze ali veoma skromno 🙂

Ne kazem ja da takve treba satrti, nigde to nisam napisao. Svako neka radi kako misli da treba. Nego vidim ogromnu teznju da se mali paori i hobisti, ljudi koji rade u firmi i zemlju, uniste od strane velikih paora zajedno sa drzavom. Takvih ima i kod mene u selu, i ceo atar kad bi im dali bilo bi im malo.

Nazad
Vrh